عادات مشکل‌ساز هضم غذا / کاهش قندخون دیابتی‌ها با این سبزی‌ها

مصرف زیاد نوشیدنی‌های گازدار برای دستگاه گوارش دردسرساز می‌شود. گاز کربونیک موجود در این نوشیدنی‌ها باعث ایجاد تورم در معده شده و به‌صورت آروغ آزاد می‌شوند.

کد خبر : 44744
تاریخ انتشار : جمعه 13 بهمن 1396 - 13:54

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین“، آیا بعد از هر وعده غذایی احساس سنگینی زیاد می‌کنید؟بدتر از همه اینکه دچار یبوست یا اسهال می‌شوید؟ اینها جزو شایع‌ترین مشکلات گوارشی هستند که در اکثر موارد به عادت‌های بد خودمان مربوط می‌شوند. برای بهبود وضعیت گوارش و هضم راحت غذا لازم است که از مصرف برخی مواد غذایی، برخی عادت‌های نادرست حین و بعد از غذا و مصرف برخی نوشیدنی‌ها و غیره پرهیز شود. در ادامه با عاداتی که برای گوارش مشکل‌سازند و مانع هضم درست غذا می‌شوند، بیشتر آشنا می‌شوید.

مصرف زیاد کافئین

مولکول‌های اصلی داخل قهوه‌ای که نوش جان می‌کنید (نه تنها قهوه بلکه نوشیدنی‌های انرژی‌زا و حتی چای) به‌خودی خود روی گوارش تاثیر می‌گذارند. این تاثیر شامل کاهش قدرت اسفنکتر تحتانی مری و تحریک ترشح اسید معده است. همین تاثیر باعث بالا آمدن اسید معده به سمت انتهای گلو و ایجاد احساس ناخوشایند می‌شود. بنابراین مصرف زیاد قهوه و چای را به‌ویژه بلافاصله بعد از غذا کاهش دهید.

مصرف سوسیس و کالباس

همه‌چیز بستگی به کیفیت و کمیت گوشت‌های فرآوری‌شده دارد. مصرف کم و گزیده شده این محصولات غذایی تاثیر زیاده‌روی گوارش ندارد. اما بدانید که چربی (چربی موجود در گوشت‌های فرآوری شده، گوشت قرمز، غذاهای حاوی سس، پنیرها و کره و غیره) حدود ۲۰‌درصد تغذیه ما را تشکیل می‌دهد اما هستند افرادی که بیش از این میزان چربی دریافت می‌کنند. بنابراین زمان هضم غذا به‌دلیل زمانی که برای تجزیه کردن این چربی‌ها نیاز هست طولانی‌تر می‌شود. هضم این مواد غذایی از طریق اسیدهای صفراوی موجود در کیسه صفرا و ترشح شده از کبد انجام می‌شود. در واقع با مصرف میزان زیادی مواد غذایی چرب معده اسید بیشتر و کبد صفرای بیشتری تولید می‌کنند و چربی‌های موجود در کولون آب می‌خواهند. نتیجه این می‌شود که معده دچار سوزش و مدفوع چرب و حتی شل می‌شود و فرد مدام آروغ می‌زند. این اتفاق درباره بیشتر سبزیجاتی مانند کلم نیز می‌افتد. چون زمانی که این قبیل سبزیجات به کولون می‌رسند باکتری‌ها آنها را تجزیه کرده و به میزان زیادی گاز تولید می‌شود. در نتیجه باعث بروز مشکلاتی مانند دل درد، نفخ و گاز معده تولید می‌شود. علاوه بر این باید حواستان به مواد غذایی که باعث سوزش معده نیز می‌شوند باشد. ادویه‌ها و فلفل نیز به‌طور مستقیم روی ترشح اسید معده تأثیر می‌گذارند. درنتیجه باعث بروز مشکلاتی مانند سوزش معده و حتی ریفلاکس معده می‌شوند.

تند غذا خوردن

تند غذا خوردن باعث می‌شود بدون اینکه متوجه باشید پرخوری کنید. در حین خوردن غذا، مغز حدود ۲۰ دقیقه زمان لازم دارد تا احساس سیری را مخابره کند. به همین دلیل امکان دارد فرد ۲، ۳ و حتی ۴ برابر بیشتر بخورد. زمانی که معده پر می‌شود اسید بیشتری نیز تولید می‌کند. در نتیجه احساس ناخوشایندی بعد از غذا خوردن بروز می‌کند. باید بدانید که خوب جویدن مواد غذایی کار داخلی معده را کمتر و به هضم راحت‌تر غذا کمک می‌کند.

دراز کشیدن بعد ازغذا

در حین هضم غذا، جریان خون دستگاه گوارش، جریان خون سیستم مغزی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ما وارد فاز آرامش می‌شویم تا کار معده راحت‌تر انجام شود. با این حال دراز کشیدن و چرت زدن بلافاصله بعد از غذا باعث تولید اسید بیشتر از همان ابتدای گوارش می‌شود. بنابراین اسید معده بالا می‌آید. بهتر است بعد از غذا به جای خوابیدن در حالت نیمه خوابیده قرار بگیرید.

پر کردن معده

هر چه معده پرتر باشد زمان هضم غذا نیز کندتر و سخت‌تر خواهد شد. اسید معده که به هضم غذا کمک می‌کند باعث تحریک مخاط معده شده و از مری بالا می‌آید. در نتیجه مشکل ریفلاکس معده، سوزش معده و آروغ‌های مکرر بروز می‌کند.

مصرف نوشیدنی‌های گازدار

مصرف زیاد نوشیدنی‌های گازدار برای دستگاه گوارش دردسرساز می‌شود. گاز کربونیک موجود در این نوشیدنی‌ها باعث ایجاد تورم در معده شده و به‌صورت آروغ آزاد می‌شوند. ترکیب این اسید با اسید معده مشکل‌ساز است. میزان بالای قند موجود در این نوشیدنی‌ها باعث افزایش تولید اسید معده شده و مشکل را چند برابر می‌کند. در نتیجه مشکلاتی مانند ریفلاکس اسید معده، نفخ و آروغ بروز می‌کند.

استرس

استرس زبان را به لکنت می‌اندازد، ضربان قلب را بالا می‌برد، رنگ صورت را قرمز می‌کند، عرق را از سر و روی ما جاری می‌سازد و غیره. علاوه بر تمام اینها باعث مشکلاتی در دستگاه گوارش می‌شود. استرس روی دستگاه عصبی تاثیر می‌گذارد و فعالیت گوارشی را با مشکل مواجه می‌سازد. مشکلاتی مانند بالا آمدن اسید معده، دردهای گوارشی و کرامپ معده از جمله اثرات استرس در دستگاه گوارش است. استرس همچنین باعث کاهش اشتها می‌شود.

مصرف داروهای ضدالتهاب

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوبروفن به‌طور مستقیم وارد خون می‌شوند و روی مکانیسم سلول‌های تولید‌کننده موکوس معده تاثیر می‌گذارند. این وضعیت باعث کاهش حفاظت معده در برابر اسیدها می‌شود. اکثر مردم به صورت خودسرانه از این داروها به عنوان مسکن برای تسکین سردرد یا دردهای قاعدگی استفاده می‌کنند. غافل از اینکه استفاده زیاد از این قبیل داروها امکان بروز زخم معده و اثنی‌عشر و ورم معده را افزایش می‌دهد.


کاهش قندخون دیابتی‌ها با این سبزی‌ها

انتخاب سبزیجات کم کربوهیدرات یک گام هوشمند در کنترل قندخون مبتلایان به دیابت نوع ۲ است. این نوع سبزیجات حاوی ویتامین‌ها، موادمعدنی و فیبر و در عین حال کم کالری هستند.بهترین گزینه‌های گیاهی برای کنترل قند خون دیابتی‌ها از این قرار است:

گل کلم

این نوع سبزی سرشار از ویتامین C، فیبر، پتاسیم و فولات است. به‌علاوه مصرف روزانه ۱۲۲ گرم از این سبزی در روز تا ۱۴‌درصد خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می‌دهد.

مارچوبه

این گیاه نیز در هر فنجان تنها ۲۷ کالری و ۵ گرم کربوهیدرات دارد و سرشار از ویتامین‌های A و K است. هنگام خرید مارچوبه تلاش کنید ساقه‌های سبز روشن آن را انتخاب کنید. مصرف منظم مارچوبه سبب کنترل میزان قند خون و افزایش تولید انسولین در بدن می‌شود.

اسفناج

این سبزی کم کربوهیدرات انتخاب عاقلانه‌ای برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ و حاوی فولات، بتاکاروتن و ویتامین Kاست. محققان حتی اعلام کرده‌اند که رژیم غذایی سرشار از سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج خطر ابتلا به دیابت را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد.

گوجه‌فرنگی

حاوی ویتامین C و یک منبع عالی از ویتامین A و پتاسیم محسوب می‌شود. هر فنجان آب گوجه‌فرنگی تنها ۳۲ کیلوکالری دارد. گوجه‌فرنگی حاوی لیکوپن و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که در برابر بیماری‌های قلبی، سرطان پروستات و… محافظت ایجاد می‌کند ضمن اینکه برای دیابتی‌ها یک خوراکی کم کربوهیدرات است.


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.