شاخص‌های خوشبختی

رضایت از وضعیت موجود یعنی احساس خوشبختی، یعنی مهم نیست شما خوشبخت باشید یا نه، مهم این است که احساس خوشبختی کنید و همین احساس است که خوشبختی را شکل می‌دهد.

کد خبر : 60142
تاریخ انتشار : پنجشنبه 12 بهمن 1396 - 8:42

 

 

به گزارش پایگاه خبری ججین ، خوشبختی چیست و شاخص‌های آن از منظر آموزه‌های وحیانی کدام است؟

 

 

پاسخ:

 

 

مفهوم خوشبختی

 

خوشبختی یا سعادت یکی از کلیدواژه‌هایی است که همزاد با انسان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های زندگی او به شمار می‌آید. اینکه مفهوم خوشبختی چیست و چگونه می‌توان به خوشبختی رسید، همواره بزرگ‌ترین چالش مکاتب فکری و نحله‌های گوناگون دینی و غیردینی بوده است. در اینجا به نحو اجمال به برخی از دیدگاه‌ها درباره خوشبختی اشاره می‌کنیم و سپس به شاخص‌های خوشبختی از منظر دین می‌پردازیم.

 

 

۱- لغت‌نامه دهخدا برای خوشبختی سه معنای مختلف آورده است. اولین معنای آن کامیابی است. پیشرفت کردن و رسیدن به رفاه به ویژه از نظر اقتصادی. دومین معنا خرسندی است. شادابی، هنگامی‌که فرد به موفقیت رسیده و ازنظر مالی وضعیت خوبی داشته و کم بیش به آرزوهایش رسیده باشد. سومین معنا سعادت است. قرار گرفتن در مرحله رضایت شخصی. (لغت‌نامه دهخدا، ج ۶، ص ۸۸۷۵)

 

 

۲- روانشناسان در تعریف خوشبختی می‌گویند: رضایت از وضعیت موجود یعنی احساس خوشبختی، یعنی مهم نیست شما خوشبخت باشید یا نه، مهم این است که احساس خوشبختی کنید و همین احساس است که خوشبختی را شکل می‌دهد.

 

 

۳- خوشبختی همان تفسیری است که ما از رویدادها، حوادث و روابط‌مان در گذشته، حال و آینده‌ای زندگی در ذهن خود به تصویر می‌کشیم. پس درواقع حقیقت خوشبختی، چیزی به جز تصویرسازی‌های ذهنی ما از جریان زندگی نیست.

 

 

شاخص‌های خوشبختی از منظر دین

 

 

براساس آموزه‌های وحیانی نگاه افراد به آفرینش و دیدگاه‌های انسان‌ها به هستی، مبنای تفسیر خوشبختی یا سعادت به حساب می‌آید. اینکه انسان عالم هستی را در مادیات خلاصه کند یک تفسیری از خوشبختی و شاخص‌های آن ارائه می‌دهد و یا اگر عالم هستی را در مادیات و غیرمادیات (امور معنوی) تفسیر و تبیین کند، به گونه‌ دیگری خوشبختی و سعادت انسان را با شاخص‌های خاص خود تعریف می‌کند. بنابراین تفسیر جامع دین، هدیه‌ای الهی است که آرامش خاطر و آسایش وجود تمامی پیروان و شیفتگان را در دوری از نگون‌بختی و بدبختی فراهم می‌سازد و راه روشن خوشبختی را فرا روی تمامی علاقه‌مندان می‌گشاید.

 

 

بی‌گمان، دستیابی به تمام معیارها و پرداختن به همه شیوه‌های خوشبختی با این رویکرد، در این مجال مختصر نمی‌گنجد. از این رو، به اهم صفات و ویژگی‌های بنیادین خوشبختی اشاره می‌کنیم.

 

 

شناخت و معرفت به دین

 

 

آگاهی از دین، اولین قدم در راه رسیدن به موفقیت کامل و خوشبختی واقعی است. لذا بر هر انسانی لازم است دین را به طور کامل بشناسد، تا بهتر بتواند مسیر زندگی خود را، بر طبق دستورالعمل‌های سعادت‌بخش دین اداره کند، چراکه بدون شناخت دین، هرگز عرصه زندگی نمی‌تواند از توطئه شیاطین ایمن باشد، و از آلوده شدن به امورات ضدخوشبختی در امان باشد.

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.