رمان‌هایی درباره نازیسم جوایز ادبی فرانسه را بردند

در حالی که گنکور امروز «صورت جلسه» نوشته اریک ویلارد را به عنوان برنده خود انتخاب کرد، جایزه ادبی رنودو از اولیویه گوئز برای رمان «ناپدید شدن جوزف منگل» به عنوان برنده یاد کرد.

کد خبر : 42540
تاریخ انتشار : دوشنبه 15 آبان 1396 - 20:06

 

اریک ویلارد

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری مهر، امروز ظهر به وقت محلی، داوران جایزه گنکور طبق معمول هر سال در رستوران دروان پاریس جمع شدند تا برنده نهایی جایزه گنکور ۲۰۱۷ را معرفی کنند.

آنها از رمان «صورت جلسه» نوشته اریک ویلارد، به عنوان برنده نهایی این جایزه نام بردند.

ویلارد، نویسنده و نمایشنامه‌نویس ۴۹ ساله فرانسوی که برنده این جایزه معتبر ادبی شده، نخستین کتابش را سال ۱۹۹۹ منتشر کرده است.

«صورت جلسه» رمانی درباره به قدرت رسیدن هیتلر در آلمان و پیوستن اتریش به آلمان نازی در سال ۱۹۳۸ است. این کتاب حمایت علنی صنایع آلمان از ماشین جنگ نازی را روایت کرده است.

در همین حال به رسم همیشه اندکی پس از معرفی برنده جایزه گنکور، جایزه ادبی رنودو اولیویه گوئز نویسنده ۴۳ ساله رمان «ناپدید شدن جوزف منگل» را به عنوان برنده معرفی کرد. این رمان درباره شکنجه‌گر زندان آشویتس جوزف منگل است. او برای تجربیاتش در اتاق گاز، شناخته می شود.

ویلارد درباره کتابش گفت: برای این که خیلی چیزها را بدانیم نیاز داریم داستان را به کار بگیریم.

آکادمی گنکور به ریاست برنارد پیووت برگزار می‌شود.این چهره ادبی تاکید کرد تحت تاثیر داستان این کتاب واقع شده و آن را ساده و فوق‌العاده دیده است. وی افزود: این کتاب درس ادبیات می‌دهد و در عین حال کتابی سیاسی است .

دیگر اعضای گروه داوری گنکور متشکل از چهره‌های برجسته‌ای چون پی‌یر آسولین، طاهر بن جلون، فرانسوآز چندرناگور، فیلیپ کلودل، پل کنستانت، دیدیه دشان، ویرجینیا دسپنتس، پاتریک رمبو و اریک-امانوئل اشمیت برندگان امسال را انتخاب کردند.

هفته پیش چهار نویسنده به عنوان نامزدهای نهایی این جایزه انتخاب شده بودند. به این ترتیب یانیک هانائل نویسنده «تاج خود را نگه دار»، ورونیک اولمی برای رمان «باخیتا» وآلیس زنیته برای رمان «هنر باختن» از دریافت این جایزه باز ماندند.

این جایزه به معنی دستاورد مهمی برای انتشارات اکت‌سود است که فرانسوآز نیسن وزیر فرهنگ فعلی، مدیر سابق آن بود.  دو سال پیش نیز این انتشاراتی برای کتاب «قطب نما» نوشته ماتیاس انارد جایزه گنکور را دریافت کرده بود.

سال پیش لیلا سلیمانی، نویسنده فرانسوی-مراکشی این جایزه را برای «ترانه شیرین» از آن خود کرده بود.

این جایزه که ارزش مادی ندارد، به صورت نمادین به برنده خود ۱۰ یورو اهدا می‌کند، اما دریافت این جایزه موجب فروش بالای رمان برنده می‌شود و شمارگان کتاب برنده را بین ۲۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار نسخه افزایش می‌دهد.

جایزه رنودو که از سال ۱۹۲۶ تاسیس شده، هر سال نویسنده‌ای را انتخاب می‌کند که موازی برنده گنکور استحقاق دریافت جایزه داشته ولی به عنوان برنده گنکور انتخاب نشده باشد.

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.