عوامل آسیبرسان به کبد
کبد چرب در اثر تجمع چربی در سلولهای کبد بهوجود میآید.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، متاسفانه میزان ابتلا به این بیماری، افزایش یافته است. یکی از دلایل اصلی ابتلا، تغییر شیوه زندگی افراد جامعه است. در ادامه به عاملی که در ایجاد این بیماری نقش دارند،اشاره میشود.
شکر
مصرف مقادیر بالای شکر، نهفقط برای دندانها، بلکه برای کبد هم مضر است. مصرف زیاد شکر تصفیه شده و شربت ذرت، موجب تولید چربی شده، که به بیماری کبد میانجامد. بعضی مطالعات نشان دادهاند که شکر به اندازه الکل به کبد آسیب میرساند، حتی اگر فرد دچار اضافه وزن نباشد.
چاقی
اضافه وزن سبب تولید و تجمع چربی در سلولهای کبد شده و ایجاد کبد چرب غیر الکلی میکند. در طول زمان، بافت سفت و مرده جایگزین سلولهای طبیعی شده که به آن سیروز میگویند. افرادی که دچار اضافه وزن، چاقی و دیابت هستند،در معرض خطر بالاتری قرار دارند. رفتارهای غذایی سالم و ورزش در مراحل اولیه، میتواند بیماری را درمان کند.
سدیم مونو گلوتامات
این ماده برای بهبود طعم به بسیاری از غذاهای بستهبندی شده از چیپس تا نوشابههای رژیمی اضافه میشود. در برچسب غذایی، بهصورت پروتئین گیاهی هیدرولیز شده، عصاره مخمر یا عصاره سویا نیز نوشته میشود.
گیاه سنفیتون
گیاهی است که در اروپا و آسیا یافت میشود. برگهای آن دارای مادهای است که ورم را کاهش داده و پوست را سالم نگه میدارد. به همین علت، در بعضی کرمها استفاده میشود. اما این گیاه دارای مادهای است که برای کبد مضر است. از محصول حاوی این ماده، بیش از ۱۰ روز در یک نوبت یا بیش از ۶ هفته در طول سال استفاده نکنید.
نوشابه
۸۰ درصد افرادی که به کبد چرب غیرالکلی مبتلا میشوند، در روز ۲ لیوان یا بیشتر نوشابه مینوشند. علاوه بر شکر،مواد دیگر موجود در نوشابه در ایجاد این بیماری نقش دارند.بنابراین،حتی نوشابههای رژیمی نیز نباید مصرف شوند.
تاتوی غیراستریل
احتمال ابتلا به هپاتیت C در اثر تاتو کردن در یک کلینیک تمیز و مجاز با وسایل استریل، پایین است. اما اگر وسایل بهطور کامل تمیز و استریل نشده باشند، احتمال ابتلا به هپاتیت C بالا میرود.
دریافت بیش از حد ویتامین A
ویتامین A در تخممرغ، شیر، سبزیجات و میوههای تازه که به رنگهای زرد، قرمز و نارنجی هستند، یافت میشود.از آنجایی که این ویتامین باعث بهبود دید، تقویت سیستم ایمنی و مقاومسازی استخوانها میشود، در بسیاری از مکملها وجود دارد. اما در دوزهای خیلی بالا برای کبد سمی است. توصیه میشود بیشتردریافت نشود.
مکملهای گیاهی
تنها داشتن برچسب طبیعی به معنای ایمنبودن مکمل نیست. بهطور مثال، گیاه کاواکاوا که برای کاهش علائم یائسگی استفاده میشود،موجب هپاتیت و نارسایی کبد میشود. قبل از مصرف هر گیاه یا مکمل گیاهی، برای اطمینان از ایمنبودن آن، با پزشک خود مشورت کنید.
اسیدهای چرب ترانس
اسیدهای چرب ترانس عمدتا در غذاهای بستهبندی شده وجود دارند و با عنوان روغن گیاهی هیدروژنه شده در برچسبهای غذایی دیده میشود.رژیمی که مقدار بالایی از این نوع چربی داشته باشد،نهتنها موجب افزایش وزن شده، بلکه منجر به کبد چرب میشود.
داروهای ضدافسردگی
بعضی از داروهای ضد افسردگی باعث آسیب به کبد میشوند که در بعضی موارد، میتوانند کشنده باشند. سالمندان و افرادی که داروهای زیادی مصرف میکنند، بیشتر در معرض خطر هستند.
برچسب ها :ججین ، ججین عوامل آسیب رسان ، سلامت کبد ، سمی شدن کبد ، کبد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰