چگونه تصمیم بگیرم ؟

از آن جا که تصمیم گیری یک امر مهم و سرنوشت ساز است و با افزایش سن، جوانان با آن مواجه می‌شوند، باید هر کسی بیاموزد که چگونه تصمیم بگیرد و با عواقب آن زندگی کند.

کد خبر : 59267
تاریخ انتشار : شنبه 7 بهمن 1396 - 10:47

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، اما قبل از گرفتن هر تصمیم بهتر است، ابتدا پیامدهای آن را بررسی کند و در مواردی نیز پیش از تصمیم گرفتن، نظر و عقیده سایرین را در مورد آن جویا شود.

 

 

در اتخاذ یک تصمیم رعایت این نکات ضروری است:

برخی تصمیم‌ها پیامد‌هایی دارد که به فرد اخطار می‌دهد بلافاصله انتخاب خود را تغییر دهد و به اصطلاح تصمیم خود را عوض کند. مهم‌ترین این پیامدها ممکن است به خطر افتادن سلامت فرد یا دیگران باشد، یا خطر از دست دادن کار و فرصت شغلی مناسب، خطر از دست دادن دوستان خوب و… را در برداشته باشد.

پیامدهای منفی را بشناسیم و در تصمیم‌ها مد نظر قرار دهیم؛ مثلا احساس گناه برای انتخاب رفتاری خلاف ارزش‌های خود؛ احساس ناخوشایند به دلیل انجام عملی که اجتماع، والدین و دوستان آن را تأیید نمی کنند.

هنگام رویارویی با دشواری‌های پیچیده و انتخاب‌های دشوار، می‌توان از مناسب ترین افراد، هم مانند مشاور و افراد اهل فن، معلم، پدر، مادر یا هر بزرگسال مورد اعتماد و یا دوست کمک گرفت.

تمام عواقب احتمالی هر انتخاب را مد نظر قرار داده، با کسانی که می‌توانند به ما کمک کنند مشورت کنیم.

یک بخش مهم در تصمیم گیری خوب آن است که تمام اطلاعات لازم را در مورد عواقب احتمالی تصمیم مد نظر قرار دهیم.

عواملی را که موجب آسانتر شدن امر تصمیم گیری می‌شوند بررسی کنیم. این عوامل می‌تواند آگاهی از ایستادگی در برابر مشکلات، اطمینان داشتن از ارزش‌ها و اهداف باشد.

اگر یکی از تصمیمات ما عواقب منفی به بار آورد، بهتر است تصمیمات خود را سنجیده تر کنیم و از اشتباه خود درس بگیریم.

در اهمیت دادن به عواقب تصمیم گیری، شایان توجه است که «اتخاذ یک تصمیم خوب یعنی آینده را دیدن و پی بردن به آنچه پیش خواهد آمد». هر جوانی باید قادر باشد عواقب احتمالی را با درجه مشخصی از صحت پیش‌بینی کند.

در توضیح این معادله باید گفت گاهی برخی عوامل بر فرد تأثیر گذاشته و موجب می‌شوند که تصمیم او عوض شود، در نتیجه باعث بروز رفتاری در شخص شود که قبلا قصد آن را نداشته است.

افراد بزرگسال، اغلب به تصمیم‌گیری جوانان انتقاد دارند؛ در حالی که باید آن‌ها را تشویق کنند تا تصمیمات خوب بگیرند.

تصمیم‌گیری، معمولا قسمت آسان کار است. پایدار ماندن در تصمیم، بسیار دشوارتر از تصمیم‌گیری است.

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

7 − دو =