پرحرفی اتان را درمان کنید

تصور کنید در جمعی حاضر هستید و یک نفر بی‌وقفه صحبت می‌کند. همه را خسته می‌کند و نمی‌داند که گاهی سکوت کردن چقدر لذت‌بخش است.

کد خبر : 56476
تاریخ انتشار : پنجشنبه 21 دی 1396 - 8:30

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” ،  اگر شما هم اسیر چنین افرادی شده‌اید، متاسفم و اگر یکی از آنها هستید، از شما دعوت می‌کنم اقدام به درمان پرحرفی‌ تان کنید. برای اینکه در جمع و ارتباطات خود حضوری موثر داشته باشید، باید یاد بگیرید که گوش کنید و قبل از صحبت کردن، فکر کنید. اگر این عیب خود را نپذیرید، کم‌کم اطرافیان علاقه‌شان را نسبت به شما از دست می‌دهند. درمان پرحرفی و وقت‌شناسی در صحبت کردن و معاشرت‌ را جدی بگیرید.

علت پرحرفی‌تان را پیدا کنید: شاید شما هم از آن دسته از افرادی هستید که زیاد در مورد خودشان صحبت می‌کنند و اصلا متوجه نیستند که دیگران از این کار خوش‌شان نمی‌آید. بعضی افراد مدام صحبت می‌کنند و مایل‌اند در هر جمعی سکوت‌ها را بشکنند. چون در سکوت احساس نامطلوبی دارند. یا بعضی از افراد از صحبت کردن، برای تخلیه اضطراب و نگرانی‌های خود استفاده می‌کنند. در هر صورت علت و ریشه پرحرفی را پیدا کنید. ببینید در مقابل چه افرادی یا در چه موقعیت‌هایی بیشتر حرف می‌زنید، تا علت را بهتر بفهمید. با شناخت زمان‌هایی که پرحرف می‌شوید، می‌توانید رفتارتان را کنترل کنید. سعی کنید با کمک آزمون‌ها و مشاوره‌های روان‌شناسی، الگوی رفتاری‌تان را پیدا کنید و خود را بهتر بشناسید.

واکنش دیگران را در هنگام پرحرفی خود بسنجید: گاهی اوقات فردی که پرحرفی می‌کند، اصلا متوجه رفتار خود نیست. او حرف می‌زند و آن‌قدر حرف می‌زند که در آخر با رو ترش کردن یا واکنش‌های دیگران متوجه می‌شود که زیاده‌روی کرده است و مجبور به عذرخواهی می‌شود.بدانید که در موقعیت‌های زیر باید صحبت‌تان را تمام کنید: وقتی دیگر به شما توجه نمی‌کنند و خود را با فرد دیگری مشغول صحبت می‌کنند. وقتی مخاطب‌تان خسته شده است و حوصله‌اش سر رفته است. وقتی حواس مخاطب‌تان پرت شده است، مثلا به تلفن خود نگاه می‌کند یا حواسش به تبلت و کامپیوترش است (البته در واقع او دارد حواس خودش را پرت می‌کند). وقتی خیلی تند و سریع صحبت می‌کنید و برای درست فهمیدن حرف‌هایتان به تمرکز نیاز است.

آن‌قدر درباره خودتان حرف نزنید: بعضی از افراد پرحرف، مرتبا از خودشان، تجربه‌ها و خاطره‌هایشان تعریف می‌کنند و حتی یک درصد هم احتمال نمی‌دهند که دیگران به اندازه آنها، مشتاق شنیدن درباره جزئی‌ترین اتفاقات سفر شمال آنها در تابستان یا خورد و خوراک کودک‌شان نیستند. برای برقراری ارتباط خوب با سایرین، باید با آنها تعامل کرد. متکلم وحده نباشید. درمان پرحرفی باعث می‌شود از تجارب و مصاحبت با دیگران استفاده کنید. هر گفت‌و‌گو جاده‌ای دوطرفه است، پس در گفت‌و‌گو به طرف مقابل خود نیز مهلت حرف زدن بدهید. نظرات دیگران را بشنوید و برای شنیدن این نظرات اشتیاق نشان بدهید. اگر فقط شما حرف بزنید، دیگران فکر می‌کنند که خودخواه هستید و البته شاید پر بی‌راه هم نمی‌گویند. برای جلوگیری از ایجاد این احساس از دیگران سوال کنید و آنها را دعوت به مصاحبت و مشارکت کنید. قبل از صحبت کردن فکر کنید.خیلی بد است که بدون اندیشیدن، سخن بگویید. از قدیم گفته‌اند: «حرف را در دهان مزه‌مزه کن». چه عجله‌ای دارید که بی‌تامل و سریع، نظرات خود را اعلام کنید. با بی‌تفکر حرف زدن، به احتمال زیاد از حرف‌هایی که سریع بر زبان آورده‌اید، پشیمان خواهید‌ شد. قبل از صحبت کردن به خودتان زمان بدهید. سخن گفتن با تفکر، نشانه بلوغ و صبر است. اگر برای‌تان مهم نیست که دیگران از پرحرفی شما اذیت می‌شوند، لااقل به مغز خود رحم کنید و به‌خاطر میزان انرژی زیادی که از شما به خاطر پرحرفی هدر می‌رود، کمی سکوت کنید.

از دیگران سوال کنید و اشتیاق نشان دهید: از خود گفتن، دیگر بس است. راجع به دیگران از آنها سوال کنید و به پاسخ‌هایشان اشتیاق نشان دهید. برای درمان پرحرفی لازم است مهارت‌های شنیدن را در خود تقویت کنید. اگر از روز کاری خود حرف می‌زنید، سعی کنید با پرسش کردن از اوضاع و احوال دیگران، آنها را نیز وارد بحث کنید و بگذارید چند دقیقه صحبت کنند. در گفت‌و‌گو، با دیگران مشارکت کنید. حواس خود را محترمانه بر فردی که صحبت می‌کند متمرکز کنید.

دیگران را تشویق به حرف زدن کنید: وقتی در یک جمع، شما پرحرف‌ترین هستید و دیگران افراد ساکت و آرامی هستند، طبیعی است که شما بیشتر از هر وقت دیگر حرف خواهید زد و در واقع گوینده بلامنازعی می‌شوید که گوی‌و‌‌میدان در دستان خودش است. اما حواس‌تان باشد، بعضی از افراد خجالتی‌ هستند و اصرار به حرف زدن برای آنان سخت است. برای به حرف کشاندن افراد خجالتی، سعی کنید فضایی دوستانه ایجاد کنید تا آنها احساس راحتی کنند.

وسط حرف دیگران نپرید: معمولا افراد پر حرف، صحبت‌های دیگران را قطع می‌کنند و این کار موجب رنجش دیگران می‌شود و تکرار پیوسته آن باعث می‌شود که فرد پرحرف به سادگی یک مژه، از چشم دیگران بیفتد. پس هرگز وسط حرف دیگران نپرید. اگر این عادت شماست، قطعا نیاز به درمان پرحرفی خود دارید. گاهی‌ اوقات نیز سرعت صحبت کردن دیگران با شما متفاوت است. اجازه بدهید دیگران حرف‌شان را بزنند. صبور باشید. بعد از اینکه صحبت کسی تمام شد، ۴ تا ۵ ثانیه به او زمان بدهید. شاید او بخواهد در تکمیل حرف‌هایش چیزی اضافه کند. اگر در حین صحبت دیگران، فکر یا نظری به ذهن‌تان رسید حرف او را قطع نکنید و در وقفه‌های مناسب سعی کنید نظر خود را بازگو کنید. یا اگر ضرورتی بر گفتن در همان موقع می‌بینید، مودبانه عذرخواهی کنید و فکرتان را با او در میان بگذارید.

شنونده‌ای موثر و با احساس باشید: وقتی به حرف‌های کسی گوش می‌کنید، مانند یک مجسمه نباشید. سعی کنید با حرکات سر، تایید کردن حرف‌ها، پرسش‌های به موقع و…، نشان دهید که صحبت‌های او را گوش کرده‌اید و منظورش را می‌فهمید. با تکرار جملات گوینده به او نشان می‌دهید که گوش می‌کنید و روی صحبت‌هایش تمرکز کرده‌اید. خوب گوش کردن و واکنش‌های به‌موقع از ایجاد سوءتفاهم‌ها جلوگیری می‌کند و موجب درک متقابل و فهمیدن یکدیگر می‌شود.

نزد مشاور بروید: گاهی اوقات، عادت‌های رفتاری نامناسب مانند پرحرفی در کار و زندگی اجتماعی اختلال ایجاد می‌کنند. در این مواقع برای درمان پرحرفی و عادات غلط می‌توان از مشاورین کمک گرفت. با مشاور صحبت کنید و تلاش کنید مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود ببخشید. یاد بگیرید که در دایره ارتباطی خود با سایرین، مرزهایی تعیین کنید تا احترام خود و دیگران را حفظ نمایید. مشاوری خوب، می‌تواند در این زمینه‌ها شما را یاری کند.

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.