نوبل اقتصادی ۲۰۱۸ به دو آمریکایی رسید

جایزه نوبل اقتصادی ۲۰۱۸ دقایقی پیش اعلام شد و باز هم به دو اقتصاددان آمریکایی رسید.

کد خبر : 86985
تاریخ انتشار : دوشنبه 16 مهر 1397 - 10:54

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین،جایزه علوم اقتصادی نوبل دقایقی پیش به ۲ اقتصاددان آمریکایی به نام‌های ویلیام دی نوردهاس و پل ام رومر برای«یکپارچه کردن تغییرات آب و هوایی با تحلیل های اقتصاد کلان در بلند مدت» رسید.

بر اساس بیانیه آکادمی نوبل، یافته‌های این دانشمندان «با ساخت مدل‌هایی که توضیح می‌دهد چگونه بازار اقتصاد تاثیر متقابل با طبیعت و دانش دارد، به طرز چشمگیری میدان تحلیل اقتصادی را گسترش داده است.»

ویلیام نوردهاس متولد ۳۱ می ۱۹۴۱ در آمریکا، اقتصاددان و پروفسور استرلینگ (عالی ترین رتبه) اقتصاد در دانشگاه «ییل» است. وی برای مدل‌سازی اقتصادی و تغییرات آب و هوایی مشهور است.
پل رومر، دیگر برنده جایزه نوبل امسال متولد ۷ نوامبر ۱۹۵۵ در آمریکا است؛ این اقتصاددان ارشد تا ۲۴ ژانویه امسال، معاون ارشد بانک جهانی بود؛ همچنین وی پروفسور اقتصادی در مدرسه تجارت دانشگاه نیویورک آمریکایی است.

پایگاه خبر ججین

جایزه نوبل علوم اقتصادی از سال ۱۹۶۹ هرساله توسط بانک سوئد و آکادمی علمی رویال سوئد به یاد آلفرد نوبل اعطا می‌شود.

روند اعطای جایزه نوبل اقتصاد در هر سال به این ترتیب است که ابتدا متقاضیان جایزه نوبل در کمیته نوبل آکادمی علمی رویال سوئد ثبت نام می‌کنند و کمیته نوبل مسئول انتخاب کاندیداها از بین تمامی ثبت نام شوندگان است.

برنده یا برندگان نهایی جایزه نوبل اقتصاد با رای‌گیری اعضای کمیته نوبل انتخاب خواهند شد. تا سال ۲۰۱۶، به جز ۷ درصد برندگان این جایزه، باقی از آمریکای شمالی یا اروپای غربی بوده‌اند و تا کنون یک زن در سال ۲۰۰۹ طزبرندهٔ این جایزه شده است.

کمیته نوبل اقتصاد از سوی بانک سوئد اولین بار در سال ۱۹۶۸ نهادینه شد و اولین جایزه نوبل اقتصاد در سال ۱۹۶۹ به «رنجر فریچ» و «جان تینبرگن» به خاطر توسعه و کاربردی کردن مدلهای پویا در تحلیلهای اقتصادی داده شد.

از سال ۱۹۶۹ تاکنون ۵۰ جایزه نوبل علوم اقتصادی به ۷۹ فرد برگزیده اعطا شده است. تاکنون ۲۵ جایزه نوبل تنها به یک نفر اختصاص یافته است. جوان‌ترین فرد دریافت‌کننده نوبل ۵۱ سال و پیرترین ۹۰ سال سن داشته است. متوسط سن دریافت‌کنندگان جایزه نوبل نیز ۶۷ سال بوده است.

سال گذشته جایزه نوبل اقتصادی به یک اقتصاددان آمریکایی به نام ریچارد اچ‌ تیلر از دانشگاه شیکاگو برای تحقیق و فعالیت بر روی «رفتارشناسی اقتصادی» اعطا شد.

سال ۲۰۱۳ یکی از کاندیداهای دریافت این جایزه؛ محمد هاشم پسران اقتصاددان ایرانی مقیم آمریکا بود؛ وی برای تحقیقات در «معیارهای اقتصاد سنجی در سری زمانی» به عنوان یکی از نامزدهای دریافت این جایزه در سال جاری معرفی شده بود.

 

 

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.