معاون وزیر بهداشت : ۶۶ هزار نفر در ایران به ویروس ایدز مبتلا هستند

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۶۶ هزار و ۳۵۹ نفر در ایران به ویروس ایدز مبتلا هستند،تاکنون ۳۶ هزار و ۵۷۱ فرد مبتلا شناسایی شده اند و از این تعداد ۱۰ هزار و ۹۷ نفر فوت کرده اند.

کد خبر : 47300
تاریخ انتشار : شنبه 11 آذر 1396 - 10:35

 

پایگاه خبر ججین

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”  ، علیرضا رئیسی روز شنبه در مراسم روز جهانی ایدز در وزارت بهداشت، افزود: بر اساس آمار تجمعی موارد شناسایی شده ابتلا به ویروس ایدز در کشور از سال ۶۵ تاکنون ۶۵.۴ درصد موارد ابتلا از طریق اعتیاد تزریقی بوده است، ۳۰.۱ درصد از طریق رابطه جنسی مبتلا شده اند، هفت دهم درصد از طریق خون و فرآوردهای خونی مبتلا شده اند و علت ابتلای ۱۳.۵ درصد نیز ناشناخته است.
وی گفت: بر اساس این آمار ۱۷درصد مبتلایان زن و ۸۳ درصد مرد هستند اما اگر موارد جدید شناسایی شده از ابتدای سال ۹۶ را در نظر بگیریم وضعیت بسیار متفاوت است. بر اساس آمار جدید حدود ۵۰ درصد مبتلایان از طریق رابطه جنسی به ویروس ایدز مبتلا شده اند و ۳۳ درصد مبتلایان زن و ۶۷ درصد مرد هستند.
رئیسی افزود: این آمار نشان می دهد که روش ابتلای جنسی و ابتلای زنان به ویروس ایدز به سرعت در کشور رو به افزایش است.
وی گفت: بر اساس برنامه جهانی کنترل ایدز که ایران نیز متعهد به اجرای آن شده است و به برنامه ۹۰-۹۰-۹۰ معروف است، باید تا سال ۲۰۲۰ بتوانیم ۹۰ درصد افراد مبتلا به ویروس ایدز را در کشور شناسایی کنیم، ۹۰ درصد افراد شناسایی شده باید تحت درمان قرار بگیرند و ۹۰ درصد افراد تحت درمان نیز باید میزان ویروس در بدنشان به قدری کاهش یابد که دیگر قابلیت انتقال ویروس را به دیگران نداشته باشند.
رئیسی افزود: متاسفانه وضعیت ما نسبت به این برنامه مطلوب نیست و در حالی که فقط سه سال تا رسیدن به این تعهد فرصت داریم فقط ۴۰ درصد افراد مبتلا شناسایی شده اند، ۵۰ درصد تحت درمان هستند و از بین افراد تحت درمان حدود ۸۲ درصد درمان کاهش ویروس را دنبال می کنند.
وی گفت: راهبردی ملی پیشگیری از ایدز بر اساس برنامه چهارم کنترل ایدز شروع شده است، بر اساس این برنامه شناسایی سریع مادران باردار پر خطر از جمله اولویت هاست، بر اساس این برنامه امسال ۳۱۶ هزار زن باردار در معرض خطر شناسایی شدند، ۲۴۹ هزار نفر آنها آزمایش شدند و مشخص شد که ۷۴ زن مبتلا در بین آنان است و البته با شروع درمان سریع، ۹۷ درصد این مادران فرزند سالم به دنیا آوردند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: یکی از برنامه های جدید وزارت بهداشت در قالب طرح تحول سلامت اجرا شده است، پوشش خدمات بهداشتی و درمانی در حاشیه شهرهاست و حدود ۱۱ میلیون حاشیه نشین تحت پوشش خدمات مراقبتی و بهداشتی قرار گرفته اند.
وی گفت: از ابتدای سال ۹۶ حدود ۱۲۸ هزار زن باردار در حاشیه شهرها تحت پوشش برنامه کنترل ایدز قرار گرفتند و از آنان آزمایش گرفته شد، ۳۰ زن باردار مبتلا به عفونت ایدز در این مناطق شناسایی شد که ۹۷ درصد فرزندان این مادران نیز با درمان به موقع سالم به دنیا آمدند.
رئیسی ادامه داد: ۱۵۰ مرکز مشاوره رفتاری وزارت بهداشت خدمات تخصصی پیشگیری، کنترل و درمان ایدز را به صورت کاملا رایگان در کشور انجام می دهند و تعداد این مراکز در حال افزایش است.

* منطقه مدیترانه شرقی از برنامه جهانی کنترل ایدز عقب است 
معاون وزیر بهداشت با اشاره به شیوع جهانی ابتلا به ویروس ایدز گفت: تا سال ۲۰۱۶ میلادی حدود ۳۶.۷ میلیون نفر در دنیا به ویروس ایدز مبتلا هستند، ۳۴ میلیون فرد زنده مبتلا به این ویروس در دنیا زندگی می کنند، ۲.۱ درصد آنان کودکان زیر ۱۵ سال هستند و از زمان شروع اپیدمی ایدز در دنیا تاکنون ۳۵ میلیون نفر فوت کرده اند.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۶ حدود ۱.۸ میلیون مورد جدید ابتلا به ویروس ایدز در دنیا شناسایی شد، در حالی که در سال ۲۰۱۰ حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار مبتلا به این ویروس در دنیا شناسایی شده است.
رئیسی افزود: در سال ۲۰۰۵ میلادی ۱.۹ میلیون نفر بر اثر این بیماری فوت کردند، این آمار در سال ۲۰۱۶ به حدود یک میلیون نفر کاهش یافت، حدود ۴۵درصد کاهش موارد مرگ این بیماری در دنیا رقم خورد البته میزان مرگ ناشی از این بیماری در منطقه مدیترانه شرقی به رغم کاهش جهانی ۱۹ درصد افزایش یافته است.
وی گفت: این آمارها نشان می دهد که بیماری ایدز در دنیا رو به کاهش است اما وضعیت منطقه مدیترانه رو به بدتر شدن است، در دنیا در سال ۲۰۱۰ حدود ۷.۷ میلیون نفر به درمان ایدز دسترسی داشتند اما در سال ۲۰۱۵ این میزان به ۱۷.۱ میلیون نفر افزایش یافت و در سال ۲۰۱۶ افراد مبتلا به ویروس تحت درمان به ۱۹.۵ میلیون نفر رسید. 
وی ادامه داد: برای اجرای برنامه ۹۰-۹۰-۹۰ در دنیا اکنون ۶۰ درصد افراد مبتلا شناسایی و بیماریابی شده اند، از این تعداد ۴۶ درصد تحت درمان هستند و از این تعداد تحت درمان ۳۸ درصد دیگر ناقل بیماری نیستند.
رئیسی افزود: در منطقه مدیترانه شرقی فقط ۳۷ درصد افراد مبتلا شناسایی و بیماریابی شده اند، از این تعداد فقط ۱۷ درصد تحت درمان هستند و این بین افراد تحت درمان نیز فقط ۱۱درصد به میزان موفق کاهش ویروس رسیده اند.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.