سهم ۷۴ درصدی تردد خودروها در آلودگی هوای تبریز

علل آلودگی و راهکارهای کاهش آلاینده‌های هوای تبریز در جلسه شورای شهر تبریز بررسی شد.

کد خبر : 51979
تاریخ انتشار : یکشنبه 3 دی 1396 - 12:03

 

 

به گزارش پایگاه خبری ججین ،  مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی در خصوص علل آلودگی هوای تبریز، اظهار کرد: شرایط توپوگرافی، گسترش و تنوع صنایع، توسعه شهری و افزایش جمعیت، فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل، توزیع نکردن سوخت یورو ۴ به‌صورت استانی، تردد ۹۰۰ هزار خودرو در سطح شهر، فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، بسته شدن کریدور هوای شهر تبریز به‌علت ساخت‌وسازهای بی‌رویه در شمال شرق شهر، تخریب پوشش گیاهی خاک واقع در جنوب و جنوب‌غربی تبریز، تغییرات اقلیمی و سکون هوای تبریز و وجود واحدهای غیرمجاز صنعتی کوچک از جمله علل آلودگی هوای تبریز است.

«حمید قاسمی» با اشاره به خدمات‌رسانی ۸۷۲ دستگاه اتوبوس و ۱۲ هزار دستگاه تاکسی در تبریز، تصریح کرد: حدود یک سوم اتوبوس‌ها و ۳۶۰۰ دستگاه تاکسی فرسوده در تبریز وجود دارد.

وی با اشاره به تأکید اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان برای توزیع سوخت یورو ۴ در همه شهرهای آذربایجان‌شرقی، گفت: ۲۳۱ میلیون لیتر سوخت یورو ۴ در سال ۹۵ و ۲۵۵ میلیون لیتر سوخت یورو ۴ در ۹ ماهه سال جاری در سطح تبریز توزیع شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی در بخش دیگر سخنانش خاطرنشان کرد: مجتمع‌های تجاری و خانگی سهم پنج درصدی، صنایع و معادن سهم ۲۱ درصدی و حمل‌ونقل و تردد خودروها سهم ۷۴ درصدی در آلودگی هوای تبریز دارند.

وی با بیان این‌که با ثبت ۱۰۸ روز پاک، تبریز پاک‌ترین کلان‌شهر در سال ۹۵ بود، گفت: سال گذشته و امسال ۲۰ میلیارد ریال برای راه‌اندازی ایستگاه‌های سنجش هوا هزینه کرده‌ایم.

قاسمی، پایش کیفی سوخت‌های توزیعی، محدود کردن توزیع سوخت مازوت در شعاع ۳۰ کیلومتری تبریز، پیگیری سوخت‌های یورو ۴ (بنزین و گازوئیل)، کنترل و پایش شبانه‌روزی صنایع، اعمال محدودیت استقرار صنایع در شعاع ۳۰ کیلومتری تبریز و الزام صنایع به استفاده از فیلترهای مناسب را از جمله اقدامات اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان برای کاهش آلاینده‌ها است.

وی، اختصاص دادن اعتبار برای اجرای طرح مترو تبریز، اختصاص دادن اعتبار برای نوسازی ناوگان فرسوده حمل‌ونقل عمومی، ارایه راهکارهای تشویقی برای خروج خودروهای فرسوده، استفاده از خودروهایی با استاندارد روز دنیا و پلاک مناطق آزاد برای حمل‌ونقل عمومی، توزیع سوخت با استاندار یورو ۴ و ۵ در استان، جلوگیری شهرداری از زباله‌سوزی و گسترش زیرساخت‌های دولت الکترونیک را از جمله راهکاری پیشنهادی برای کاهش آلودگی هوای تبریز عنوان کرد.

 دریاچه ارومیه در آلودگی هوای تبریز چه سهمی دارد؟ 

پس از این گزارش مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، اعضای شورا  بررسی و مشخص شدن سهم ریزگردهای دریاچه ارومیه در آلودگی هوای تبریز و ارومیه را خواستار شدند.

«غلامحسین مسعودی ریحان»، عضو شورا با بیان این‌که تبریز دچار معضل آلودگی هوا شده است، یادآور شد: دیدگاه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر متوسل شدن به دعا برای وزش باد و نزولات جوی برای برطرف کردن آلودگی‌ها قابل قبول نیست.

وی افزود: باید از نقش مردم و تشکل‌های مردم نهاد در کاهش آلودگی هوای تبریز استفاده کنیم.

«فریدون بابایی‌اقدم»، عضو شورا اظهار کرد: زباله‌سوزی در تبریز وجود ندارد، اما وضعیت دریاچه ارومیه اسفناک بوده و محیط زیست اعلام کند که سهم دریاچه ارومیه در آلودگی هوای تبریز چقدر است؟ وارونگی هوا مختص فصل زمستان است، این درحالیست که زمستان از دو روز گذشته آغاز شده است!

وی افزود: شهرداری تبریز به همه تعهدات خود در قبال ناوگان حمل و نقل عمومی عمل کرده است، اما دولت به تعهداتش در این زمینه عمل نمی‌کند.

بابایی‌اقدم یادآور شد: بنده به‌عنوان نماینده مردم حق دارم در خصوص آلودگی ناشی از چرمشهر سئوال بپرسم، اهالی کجوار نمی‌توانند نفس بکشند، محیط زیست در این زمینه چه‌کار کرده است؟

«محرم محمدزاده»، عضو شورا نیز در این‌باره گفت: ناوگان حمل‌ونقل عمومی تبریز مناسب نبوده و باید بپذیریم شهرداری یکی از مقصران اصلی آلودگی هواست.

وی افزود: مردم را مقصران نکنید، رسانه چه زمانی فرهنگسازی انجام داد؟ در این سال‌ها میلیاردها تومان برای فوتبالیست‌ها پرداخت کردیم که می‌توانستیم این هزینه را به خرید دوچرخه اختصاص دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در پاسخ به سخنان اعضای شورا، اظهار کرد: سخنان اساتید دانشگاهی در خصوص سهم دریاچه ارومیه در آلودگی هوای تبریز تنها فرضیه است، در سوی دیگر بررسی‌ها و آمار ما مبتنی بر داده‌های علمی و قابل اتکاء است.

وی با بیان این‌که افتخار دارم ۹۶ واحد آلاینده سال ۹۲ را به ۴۶ واحد آلاینده در سال ۹۶ کاهش دادیم، گفت: صنایع ضوابط موجود مبنی بر اختصاص ۱۰ درصد زیربنای کارخانه به فضای سبز را رعایت نکردند و ضرورت دارد پارکی با حمایت مالی صنایع متخلف احداث کنیم.

قاسمی تصریح کرد: بنده را برای ارایه گزارش در خصوص آلودگی هوا دعوت کرده‌اید نه موارد و مشکلات دیگر. پس بهتر است تنها در رابطه با موضوع جلسه سئوال بپرسید.

 

 

 

 



 

 

برچسب ها : ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.