سفر به ۳۴۰۰ سال قبل با بررسی مدفوع خفاش!

دانشمندان از سال‌ها قبل برای مطالعات باستان شناسی به بررسی نمونه‌های خاک و یخ می‌پرداختند و حالا با بررسی انبوه مدفوع سه هزار ساله خفاش‌ها به نتایج جالبی رسیده‌اند.

کد خبر : 127878
تاریخ انتشار : پنجشنبه 26 فروردین 1400 - 12:41

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری مهر، کشف مدفوع باستانی یک خفاش در جامائیکا باعث خوشحالی محققان شده است.

پنج گونه از خفاش‌ها به طور همزمان طی مدت ۳۴۰۰ سال در غارهای جامائیکا زندگی می‌کردند و لایه‌های مختلفی از مدفوع آنها بر روی زمین غار باقی مانده که ارتفاع آن در حال حاضر به دو متر می‌رسد و به میزان قابل توجهی دست نخورده باقی مانده است.

تحقیقات پژوهشگران دانشگاه اوتاوای کانادا و تحلیل محتوای شیمیایی لایه‌های مختلف این ماده نشان می‌دهد که رژیم غذایی خفاش‌ها چگونه در گذر هزاران سال تغییر کرده و از همین طریق می‌توان به تغییرات زیست محیطی و طبیعی محل زندگی این جانداران پی برد.

پایگاه خبر ججین

نمونه برداری عمودی از نمونه مدفوع موجود در غار اطلاعات زیادی را در اختیار دانشمندان قرار داده است. یافته‌های اولیه حاکیست خفاش‌ها در گذر زمان همیشه هم از انواع میوه و هم انواع حشرات تغذیه می‌کردند ولی نسبت این دو گونه در ادوار مختلف تاریخی تغییر کرده است.

کشف دیگر محققان این بوده که در یک دوره خشکسالی طولانی مدت بین هزار تا سه هزار سال پیش، خفاش‌ها عمدتاً از میوه تغذیه می‌کردند، زیرا به علت کمبود آب راکد از جمعیت حشرات کاسته شده بود.

همچنین در یک مقطع تاریخی دیگر سطح کربن در مدفوع خفاش‌ها افزایش یافته که نشانگر زمان آغاز برداشت نیشکر در جامائیکا است. زیرا هنگام سوزاندن برگ نیشکر به منظور رهایی از مزاحمت آن، مقدار زیادی کربن تولید می‌شود.

بررسی‌ها برای کسب اطلاعات بیشتر از این نمونه منحصربه‌فرد طبیعی ادامه دارد.

 


 

 

 

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.