خاطرات همسر دیپلمات بلژیکی از ایران عصر قاجار چاپ شد
کتاب «نگاهی به ایران» شامل خاطرات دوروتی دو وارزی با ترجمه شهلا طهماسبی توسط نشر ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین،کتاب «نگاهی به ایران» شامل خاطرات دوروتی دو وارزی همسر یکی از دیپلماتهای خارجی حاضر در ایران عصر قاجار، به تازگی با ترجمه شهلا طهماسبی توسط نشر ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است. این کتاب سومین عنوان از مجموعه «ایران قاجار در نگاه اروپاییان» است که این ناشر چاپ میکند.
«نماهایی از ایران» و «ماموریت به ایران» دو کتاب دیگری هستند که پیش از این کتاب در قالب مجموعه «ایران قاجار در نگاه اروپاییان» چاپ شدهاند. نسخه اصلی کتاب «نگاهی به ایران» در سال ۱۹۱۳ چاپ شده است. دوروتی دو وارزی همسر لئون لوماری دیپلمات بلژیکی در این کتاب، ایران را در ۳ دوره بحرانی در تاریخ این کشور در دوره قاجار، یعنی دوره مظفرالدینشاه پیش از مشروطیت، دوره محمدعلیشاه زمان نبرد مشروطهخواهان و استبدادطلبان و دوره احمدشاه اندکی پیش از جنگ جهانی اول و کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ تصویر کرده است.
نویسنده در کتاب پیشرو، مشاهدات، اطلاعات و تجربیات خود را از ایران ثبت کرده است. این کتاب حدود ۱۰۰ سال از نظرها دور مانده بود تا اینکه در سال ۲۰۰۸ به ارزش تاریخیاش در انگلستان پی برده و تجدید چاپش کردند. دوروتی دو وارزی به ایران علاقه زیادی داشته و این علاقه در سطور کتاب «نگاهی به ایران» هم مشهود است.
کتاب «نگاهی به ایران» ۱۵ فصل دارد که به ترتیب عبارتاند از:
سفر از باکو، اولین برخورد با تهران، منظره خیابانها، بازار، زنان اندرونی، اعیاد مذهبی، باغهای تفرج، زندگی اجتماعی در تهران، حیات وحش و ورزش، خدمت کشوری و لشکری، آموزش و پزشکی، هنرها در ایران، خرافات، اسلام و کلیساها، تصویری از وقایع اخیر در ایران.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
باغبانهای بیشتر باغهای تهران پارسی هستند. فقط یک باغبان اروپایی در اینجاست که سرپرستی باغبانهای کامرانمیرزا [نایبالسلطنه] پدرزن شاه سابق را بر عهده دارد. او یک باغ در تهران نزدیک دروازه قزوین و یک باغ پای کوه دارد که هر دو پر از گلهای رنگارنگاند و گلخانه شیشهایشان دیدنی است. ما گلهایمان را از آنجا میخریدیم چون شاهزاده اجازه فروش آنها را داده بود. آن باغبان اکنون شاهزاده را ترک کرده و یک باغ شخصی درست کرده که در زمستان فقط از آنجا میشود گل خرید.
دیدن باغهای ایرانی برای همه آزاد است. باغبانهای پارسی در مقابل چند قران به انسان گل و میوه میدهند و میگذارند زیر سایه درختها چای بنوشی. خانوادههاشان کمی دورتر مینشینند و چای خوردن آدم را تماشا میکنند و بعد میآیند و شیرینیهای باقیمانده را میگیرند.
زندگی این دهقانان ساده است. با محصولات باغ گذران میکنند و جمعهها درِ باغ را میبندند، زن و بچه را داخل خانه میگذارند و از دشت به تهران میروند تا مایحتاج اندکی را که در باغ تامین نمیشود بخرند. همه میدانند که جمعهها نباید به گردش در باغ رفت چون زنها با لبخند از پشت دروازه حالی میکنند که اگر هم بخواهند نمیتوانند کسی را راه دهند. باغ هرچه دورتر باشد، با شادی و مسرت بیشتر با دیدارکنندهها برخورد میشود، و این کمی از لذت گشتوگذار میکاهد چون دیدن افراد جدید کنجکاوی زیادی در آنها برمیانگیزد.
این کتاب با ۱۸۸ صفحه مصور، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۲۵ هزار تومان منتشر شده است.
برچسب ها :ججین ، شهلا طهماسبی ، نگاهی به ایران ، کتاب
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰