تازه‌های نشر

معرفی کتاب های تازه انتشاریافته

کد خبر : 57761
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 دی 1396 - 9:03

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین   ، «از گذشته‌های ایران» نام کتابی است به قلم ژاله آموزگار که از سوی انتشارات معین منتشر شد.
این کتاب در شش بخش تحت عنوان ایرانشهر، سنگ نوشته‌ها و متون کهن، شاهنامه و اسطوره، خدمتگزاران فرهنگ ایران، نقدها و بررسی‌ها و گفت‌وگوها تدوین شده است و نویسنده در پیشگفتار خود متذکر می‌شود: «ساختار نوشته‌ها در مجموعه مقالات با کتاب مستقل یکسان نیست. کتاب با موضوعی واحد هویت مستقل خود را دارد، در حالی که هر مقاله از مجموعه مقالات، خود واحد مستقلی است.» آموزگار این مقالات را پیش از این در نشریات مختلف و مجلات منتشر کرده بود و حالا در یک مجموعه و در کنار هم می‌تواند برای علاقه‌مندان جذابیت ویژه‌ای داشته باشد. کسانی که می‌خواهند درباره قدمت ایران و ایرانشهر، کوروش و سنگ‌نوشته‌های هخامنشی، یا جزئیات تازه‌ای درباره شاهنامه و شخصیت‌های آن آگاهی بیشتری کسب کنند یا نقدهایی که این اسطوره‌شناس و فرهنگ پژوه در زمینه کتاب‌های تاریخی که (اعم از تألیف و ترجمه) نوشته، اطلاع پیدا کنند این کتاب منبع مفیدی است.

مجموعه مقالات خلیل ملکی
مجموعه مقالات خلیل ملکی در پنج جلد به اهتمام رضا آذری شهرضایی از سوی نشر اختران منتشر شد. جلد اول (حزب توده) حاوی مقالاتی است که ملکی بین سال‌های ۱۳۰۹ تا ۱۳۲۵ نوشته است. در دوره اول این سال‌ها، زندگی سیاسی او همراه است با نخستین تجارب روزنامه‌نگاری‌اش که با نقد دستگاه اداری و حکومتی رضاشاه آغاز می‌شود. جلد دوم (انشعاب) مربوط به بازه زمانی ۱۳۲۵ تا شهریور ۱۳۳۰ است که در این مقالات زمینه‌های فکری جدایی ملکی از حزب توده بیان می‌شود. جلد سوم (حزب زحمتکشان) شامل مجموعه مقالات بین شهریور ۱۳۳۰ تا آبان ۱۳۳۱ است که ملکی مقالات تئوریک زیادی در این دوره منتشر کرد و به ضرورت وجود یک حزب پیشرو (ضمن رد تئوریک حزب توده به خاطر دنباله‌روی از حکومت استالین) در چارچوب اهداف نهضت ملی شدن نفت پی برده بود و حزب زحمتکشان را بنیان گذاشت. جلد چهارم (نیروی سوم) مجموعه مقالاتی است که از آبان ۱۳۳۸ آغاز و آذر ۱۳۳۵ پایان می‌گیرد، بقایی در این دوره زمانی در چارچوب حزب زحمتکشان تشکل نیروی سوم را اعلام و ارائه داد. جلد پنجم (جامعه سوسیالیست ها) مربوط به دوران بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ است. خلیل ملکی از یاران نزدیک جلال آل‌احمد بود و در کنار یکدیگر مبارزه می‌کردند. این مجموعه پنج جلدی که حدود ۳۶۰۰ صفحه است، گوشه‌هایی تاریک از تاریخ معاصر ایران را روشن می‌کند.

ایرانیان
«ایرانیان به هویت ملی و ایرانی خود افتخار کنید» مجموعه مطالبی است به قلم داود علی بابایی که از سوی انتشارات امید فردا منتشر شد. نویسنده در آغاز کتاب به بهانه پیشگفتار به تاریخ و قدمت واژه ایران پرداخته و می‌گوید: «قدیمی‌ترین نام مملکت ما همین کلمه ایران بوده یعنی نخستین نام ایریا که نام‌ نژاد بوده است نام مملکت را ایریان ساخته اند و به مرور زمان و در دوره ساسانیان به ایران بدل شده است.» ایران با اشغال‌های متعدد هویت خود را از دست نداد. میراث شکست ایران از روسیه، صفات پسندیده‌ ایرانی، ایران قبل از حمله اسکندر، تمدن ساسانیان، اوضاع ایران هنگام حمله اعراب، تمدن در ایران دوران بعد از اسلام، زبان فارسی و هویت ایرانی و… از دیگر مطالب این کتاب است. ایرانیان چه در دوران ایران باستان، ایران میانه و چه ایران معاصر همیشه به هویت ملی و تمدن و فرهنگ چند هزار ساله خود افتخار می‌کردند، کتاب حاضر گوشه‌ای از نظرات متفکران معاصر ایرانی و خارجی را درباره خلق و خو و هویت ملی ایرانیان نشان می‌دهد.

سیاستگذاری عمومی
«سیاستگذاری عمومی: قوانین دولتی، سیاست‌ها، تحلیل‌ها و جایگزینی‌ها» نام کتابی است از مایکل ای.کرافت و اسکات آر.فورلانگ که با ترجمه دکتر نادر هوشمندیار از سوی انتشارات شورآفرین منتشر شد.
سیاستگذاری عمومی، حیطه‌ای پهناور دارد که فرهنگ، جامعه، اقتصاد، معیشت، محیط کسب و کار تا برنامه‌ریزی متعدد سیاسی برای فعل و انفعالات جامعه را در بر می‌گیرد. علم سیاست تبدیل به امتیازاتی می‌شود که فقط بخش‌های محدودی از جامعه را صاحب منفعت می‌سازد. در چنین حالتی به‌دلیل ناکارآمدسازی بخش بزرگی از جامعه یا قراردادن آن در ظرفی که خود را با حرکت عمومی برای بهینه‌سازی معدل‌های اجتماعی بیگانه می‌بیند، امکان تعارض‌های متعدد در فرآیند اجتماعی نیز افزایش می‌یابد. نویسندگان این کتاب طی سیزده فصل سه جنبه مطالعاتی قوانین دولتی را با هم تلفیق می‌کنند. سازمان‌های دولتی و فرآیند قانونگذاری، مفاهیم و روش‌های تحلیل قوانین و تصمیماتی که به طور همگانی درباره قوانین دولتی بنیادین در تمام سطوح دولتی گرفته می‌شود.

موفقیت نخبگان
«داستان موفقیت نخبگان» اثر مالکوم گلدول با برگردان نوشین طیبی از سوی انتشارات نیلوفر منتشر شد. نویسنده کتاب معتقد است نخبگان و افرادی که به دستاوردهایی ورای تجربیات عادی نائل می‌شوند از منطقی عجیب و غیرمنتظره پیروی می‌کنند و بر این اساس داستان زندگی نخبگان را تحلیل و بررسی می‌کند و برای قابل درک کردن آن از طرحی جذاب و اغواکننده بهره می‌گیرد تا دیگران هم از آن بهره ببرند. مالکوم گلدول به‌عنوان جامعه‌شناس معتقد است که ما به وضعیت کنونی افراد موفق بسیار بیشتر از پیشینه آنها یعنی فرهنگ، خانواده، نسلی که به آن تعلق دارند، اهمیت می‌دهیم و حتی به ویژگی‌های منحصر به فرد شکوفایی آنها. او در این راه اسراری از میلیونرهای دنیای نرم‌افزار مانند بیل گیتس را فاش می‌کند و برای ما می‌گوید چرا هرگز نامی از باهوش‌ترین مرد جهان نشنیده‌ایم یا چرا هیچ قهرمان هاکی در پاییز به دنیا نیامده است. چرا آسیایی‌ها در ریاضیات هوش و مهارت بهتر و بیشتری دارند؟

زایش مدرنیسم ایرانی
«زایش مدرنیسم ایرانی» نام کتابی از علیرضا سمیع‌آذر است که از سوی مؤسسه فرهنگی پژوهشی چاپ و نشر نظر به بازار آمد. نوشتارهای این کتاب که در طول هشت سال و به صورت جداگانه به روی کاغذ آمده‌اند به شرح و تحلیل آثار چهره‌های مهمی از یک نسل هنرمندان می‌پردازد که غالباً نسل دوم مدرنیست‌های ایران را شکل داده‌اند و یک جنبش قدرتمند مدرنیستی را در هنر ایران طی دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ به راه انداختند که مسیر تازه‌ای متأثر از تجربیات مدرن غربی را پیش روی هنر ایران قرار داد. چهره‌هایی چون منیر فرمانفرماییان، مارکو گریگوریان، سهراب سپهری، پرویز کلانتری، عباس کیارستمی، پرویز تناولی، آغداشلو، فریده لاشایی، شیشه‌گران، پریوش گنجی و… با مطالعه مقالات و مطالب این کتاب بخوبی می‌توان متوجه شد که چگونه تفکر مدرنیستی در ایران با فردیت هنرمندان در آمیخته و به ظهور جلوه‌های متفاوتی از یک موج پرشور مدرنیسم در هنر نیم قرن اخیر کشور منجر شده است. در حقیقت گفتارهای علیرضا سمیع‌آذر در این کتاب ناظر بر تفسیرهای شخصی شماری از هنرمندان ایرانی است از تعریف و ساختار هنر مدرن که به اشکال و شیوه‌های مختلف در آثارشان متبلور شده است.

 

 آیناز محمدی

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.