بساط تولید عسل بی‌کیفیت در اردبیل برچیده شده است؟

در سال‌های اخیر و با نظارت متولیان امر بساط تولید عسل بی‌کیفیت در پایتخت عسل ایران – اردبیل – برچیده شده و با تکیه بر مبانی نوین و استانداردهای جهانی تولید و عرضه عسل را در خطه سبلان شاهد هستیم.

کد خبر : 104722
تاریخ انتشار : چهارشنبه 13 شهریور 1398 - 6:42

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، در حالی که اردبیل و دامنه سرسبز سبلان از دیرباز به شهرت شهد شیرین و عسل ناب مزین شده است، تولیدکنندگان و فعالان صنعت کندو تلاش می‌کنند تا تولید باکیفیت و مرغوب عسل را به عنوان سوغاتی این دیار مورد توجه و هدف قرار دهند که فعالان این عرصه به رغم سختی کار و حضور همواره مستحکم در دشت‌ها، کوه‌ها و دمن‌ها و به نوعی زندگی چندجانشینی سعی دارند تا تولید عسل را به عنوان هدف نهایی خود قرار داده تا با تلاش بی‌وقفه خود کام ایرانیان را شیرین کنند.

اما اردبیل که از آن به عنوان پایتخت عسل ایران و بهشت بی‌نظیر گردشگری کشور یاد می‌شود، در همه فصول به ویژه تابستان به کانون تولید و عرضه عسل دامنه‌های سبلان با خاصیت بی‌نظیر درمانی و دارویی و تغذیه بی‌نظیر تبدیل شده به طوری که اغلب گردشگران در شهر چشمه‌های بهشتی سرعین، اردبیل و مشگین‌شهر و سایر مناطق این استان در کنار اینکه کام خود را با عسل سبلان شیرین می‌کنند، به عنوان تحفه و سوغاتی از این محصول خریداری کرده و با خود به شهر و دیار خود می‌برند که این خود بهترین تبلیغ برای معرفی عسل سبلان است که با برند مشهور جهانی شهره آفاق شده است.

در سال‌های گذشته برخی ناهماهنگی‌ها و بی‌تدبیری‌ها زمینه حضور فروشندگان عسل بی‌کیفیت را در حاشیه شهرها و جاده‌ها به ویژه مسیر اردبیل – سرعین و نمین – حیران رقم زده بود که با تدبیر مناسب دستگاه قضائی و همچنین پیگیری انجمن زنبورداران و تولیدکنندگان عسل ایران و همراهی سایر نهادها بساط این عسل‌فروشی‌های بی‌کیفیت و ناخالص برچیده شد.

در کنار این امر با کنترل و نظارتی که دامپزشکی، جهاد کشاورزی، غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و اداره استاندارد انجام می‌دهند، از تولید و عرضه عسل بی‌کیفیت در استان اردبیل که گاه وارداتی بوده است خودداری شد، تا زمینه برای ارتقای توانمندی تولید فراهم آید.

در این زمینه سراغ رئیس انجمن زنبورداران و تولیدکنندگان عسل ایران رفتیم که او با قدردانی از تلاش و زحمات زنبورداران و فعالان صنعت کندو در استان اردبیل اظهار کرد: کار سختی را تولیدکنندگان عسل در طول سال در تهیه و تدارک این ماده غذایی شفابخش انجام می‌دهند که تنها عشق و علاقه است که زمینه استمرار فعالیت آنها را فراهم کرده است.

عبدالرضا بیگناه خاطرنشان کرد: ما در استان اردبیل سالانه شاهد تولید ۹۰ هزار تن عسل هستیم که ۱۰ تا ۱۲ هزار تن آن به فروش می‌رسد و حدود ۶ هزار تن نیز مصرف داخلی بوده و مابقی به سایر استان‌ها و حتی خارج از کشور صادر می‌شوند.

وی تولید پاکترین و باکیفیت‌ترین عسل ایران را در دامنه‌های سبلان یادآور شد و بیان کرد: در دو سال اخیر با تقویت کنترل‌ها و نظارت‌ها جلوی تولید بی‌کیفیت عسل گرفته شده و ما به عنوان مسئول انجمن زنبورداران و تولیدکنندگان عسل ایران به فعالان این عرصه تا ۹۵ نمره می‌دهیم که حکایت از رضایتمندی همه از این شرایط است.

این مسئول رونق گرفتن صادرات این محصول ارزشمند و استراتژیک را یادآور شد و گفت: افزایش صادرات به ارتقای اشتغال و ارزآوری بیشتر منجر شده است.

بیگناه با بیان اینکه متاسفانه تعداد محدودی از فروشندگان با تبدیل عسل به شیره و برخی از افزودنی‌های دیگر قصد خدشه وارد کردن بر نام و برند عسلی سبلان را دارند، تصریح کرد: همانطوری که بساط عسل‌فروشی‌های کنار جاده‌ها برچیده شد امیدواریم در بهترین شرایط جلوی فروشندگان عسل‌های بی‌کیفیت و فاقد استاندارد نیز گرفته شده و زمینه برای ارتقای توان تولید و عرضه عسل باکیفیت فراهم آید.

وی همچنین به گله‌مندی از فروش عسل با رمکه و چارچوب چوبی این محصول اشاره کرد و افزود: باید رمکه را به وزن بفروشیم تا اجحافی در حق مشتری و خریدار رخ ندهد که ضرورت دارد به همان نرخی که این رمکه‌ها به قیمت ۲۵۰ تومان تهیه می‌شود به همان نسبت به قیمت عسل فروخته شده افزوده شود.

بیگناه ادامه داد: با تشکیل اتحادیه امیدواریم جلوی این اجحاف و غش در معامله گرفته شده و فروشندگان باانصاف ما به همان وزن رمکه و قیمت خرید آن در فروش عسل سعی کنند تا نرخ واقعی اعمال شود.

در قیمت‌گذاری عسل حقوق فروشندگان رعایت می‌شود

مدیر انجمن صنفی عسل و لبنیات استان اردبیل نیز با اشاره به فعالیت این انجمن در سالجاری اظهار کرد: ما در این انجمن سعی داریم تا قیمت‌گذاری عسل و نظارت بر وزن و فروش رمکه‌ها را به قیمت ۲۵۰ تومان شاهد باشیم تا برخی از فروشندگان اجحافی در حق خریدار انجام ندهند.

فردین صفوی بیان کرد: با توجه به حضور گردشگران و توریسم در این استان تلاش بر این است تا با کنترل مناسب از عرضه عسل بی نام و نشان به ویژه در مناطق گردشگری جلوگیری شده تا خدشه و صدمه‌ای به برند عسل سبلان وارد نشود.

کیفیت عسل ارائه شده در بازار تحت کنترل ماست

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل نیز بیان کرد: ما با همکاری اداره کل استاندارد استان اردبیل تلاش می‌کنیم تا بر کیفیت عسل‌های عرضه شده در بازار و مراکز گردشگری نظارت کنیم که در این راستا با واحدهای متخلف نیز برخورد می‌شود.

محسن ارزنلو گفت: در کشور ما نیز متاسفانه برخی افراد سودجو انواع تقلبی آن را در تولید آن انجام می‌دهند که در استان اردبیل گردشگران زیادی در طول سال حضور پیدا می‌کنند و برهمین اساس ما توجه ویژه و نظارت‌های کامل را در این خصوص انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: با توجه به شهرت و محبوبیت عسل سبلان کسانی که اقدام به خرید می‌کنند و از آنجایی که عسل تولید مناطق دیگر کشورها وارد استان شده و بعضا با نام اثر سبلان به فروش می‌رسد، در این خصوص معاونت غذا و داروی دانشگاه با همکاری معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت استان اردبیل به صورت مرتب از شهدهای عسل موجود در فروشگاه‌ها نمونه برداری و آزمایشات لازم را انجام می‌دهد و در صورت مشاهده شهرداری اثر تقلبی و غیر استاندارد در سطح عرضه جمع‌آوری و متخلف به مراجع قضایی معرفی می‌شود.

ارزنلو با تاکید بر اینکه به طور مرتب از شهدهای عسل موجود در شهرستان سرعین نمونه برداری می شود، خاطرنشان کرد: این عسل‌ها مورد آزمایش قرار می‌گیرد و در صورت وجود هرگونه ناهماهنگی بین تولید و مواد غذایی این محصول با ارزش از عرضه آن به بازار جلوگیری می شود.

وی ادامه داد: عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پرارزش بوده که از قرن‌ها پیش به عنوان عالی‌ترین و بهترین غذاهای شناخته شده و همچنین به واسطه ویژگی‌های شفابخش خود به عنوان دارو در درمان بیماری‌ها در بین تمام ملل کاربرد داشته است.

گزارش از:عادله جوادزاده


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.