روحانی: همه کالاهای ضروری و نیازهای اساسی کشور تأمین شده است
رئیسجمهور با بیان “بهرغم همه مشکلات و تهدیدها ما امروز در بهترین شرایط از نظر ذخایر ضروری هستیم”، گفت: دولت مشکلی در این زمینه ندارد همه کالاهای ضروری مورد نیاز کشور و نیازهای اساسی تأمین شده است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین“، حجت الاسلام حسن روحانی رئیسجمهور شامگاه چهارشنبه در دیدار با جمعی از کارآفرینان و فعالان اقتصادی گفت: در هیچ زمانی از تاریخ انقلاب شرایط سالهای ۹۷ و ۹۸ را نداشتهایم بهویژه اینکه دشمن همه تلاش خود را بر جلوگیری از فروش نفت و ایجاد مانع در روابط بانکی بهعنوان شریان اقتصادی کشور، متمرکز کرده است.
وی هدف توطئههای دشمنان طی ۴۰ سال گذشته را جلوگیری از ایرانی قدرتمند، متحد و توسعهیافته خواند و با تأکید بر اینکه این تلاش دشمنان تاکنون بینتیجه مانده است، گفت: دولت یازدهم و دوازدهم در تلاشی گسترده کوشیده است تا وضعیت کشور در نقطه مطلوبی باشد اما در عین حال قضاوت با مردم و آینده تاریخ است، چرا که برخی مسائل را هم گذشت زمان قضاوت میکند.
رئیسجمهور به فشارهای امنیتی و انفجار و ترور، فشار نظامی و تحمیل جنگ و همچنین توطئههای فرهنگی و اقتصادی دشمنان علیه ایران اسلامی در ۴۰ سال گذشته اشاره کرد و اظهارداشت: امروز دشمن شدیدترین فشارهای خود را بر بخش اقتصادی متمرکز کرده و امید دارد با این حرکت ، از یک سو مانع توسعه اقتصادی شده و از سوی دیگر اقشار جامعه را تحت فشار قرار دهد و بر روند زندگی مادی، معنوی، فکری و خانوادگی آنان اثرات منفی بهجای بگذارد.
روحانی با اشاره به تلاشهای دولت برای اتصال برق و آب به خانههای مردم و همچنین به بخش صنعت و کارآفرین کشور، تأکید کرد: نیازمندیهای آب و برق بخشهای کارآفرین و از عمومی با قیمت ارزانی تأمین میشود و دولت یارانه بالایی در این بخشها پرداخت میکند و در مجموع توانستهایم شرایط را برای کار و تولید در داخل آماده کنیم.
وی با اشاره به ثابت ماندن قیمت سوخت و نفت و گاز برای ۴ سال متوالی در کشور، تصریح کرد: فعلاً نمیتوانیم در مورد درست یا غلط بودن این سیاست قضاوت کنیم و البته هر وقت برای تغییر قیمت اقدام کردیم با مشکلاتی مواجه شدیم، اما در هیچ کجای دنیا چنین قیمت سوخت ارزانی وجود ندارد.
رئیسجمهور با بیان اینکه یکی از مهمترین و بزرگترین حمایتهای دولت از بخش خصوصی و کارآفرینان عدم قطعی گاز در طول سال است، افزود: در هیچ کجای دنیا سراغ نداریم که چنین حجم بزرگی از لولهکشی گاز به مراکز تولیدی و مسکونی انجام شده باشد و الآن ۹۵ درصد مردم از نعمت گاز برخوردارند و و این حمایت دولت از مردم و بخش تولیدی است.
روحانی در ادامه سخنان خود در مورد گلایههای مطرحشده از سوی نماینده شرکتهای داروسازی در زمینه ارزانی دارو، گفت: اگر در بخش سلامت، ایران را با کشورهای همجوار و حتی کشورهای توسعهیافته مقایسه کنید، شاهدیم که کار بسیار بزرگی در حوزه طرح تحول سلامت در کشور صورت گرفته است، بهطوری که بسیاری از سران کشورها اعم از اروپایی و غیراروپایی در مورد اجرای طرح تحول سلامت در ایران، ابراز تعجب کردند.
وی خاطرنشان کرد: در بخش آموزش کارهای بسیار مهمی در کشور صورت گرفته بهطوری که ما با ۱۴ میلیون دانشآموز و ۴ میلیون دانشجو، کار بسیار بزرگی در زمینه آموزش در کشور انجام دادیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه شرایط کشور، از این نظر که دولت بتواند زمینه را برای رونق فراهم کند، مساعد است و تلاشهای زیادی انجام شده، گفت: البته اشکالاتی هم در کار وجود دارد که باید برطرف شود.
روحانی رقابت بخش دولتی با بخش خصوصی را کاملاً غلط و اشتباه دانست و گفت: در شرایط مساوی حتماً بخش خصوصی در اولویت است و حق تقدم با بخش خصوصی است، نباید به هیچ عنوان بخش دولتی رقیب بخش خصوصی باشد و ما باید امتیاز را به بخش خصوصی دهیم و حتماً بنگاههای دولتی باید واگذار شود.
وی با ابراز اینکه “واگذاری بخش دولتی اصرار مداوم من بوده و هست”، گفت: ان شاء الله امسال شرایط مطلوبی برای واگذاریها داشته باشیم.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه همه بخشهای دولتی باید واگذار شود، گفت: خوشبختانه مقام معظم رهبری هم با اینکه بخشهای نظامی از اقتصاد بیرون بروند، موافق بودند و در مورد موضوع ادغام بانکها نیز ایشان موافق بوده و حمایت کردند.
روحانی اصلاحات در بانکها را کاری بسیار سخت و دشوار عنوان کرد و گفت: متأسفانه مجوزهای بیرویه زیادی صادر شده و فعالیت در بخشی از بانکها دارای اشکالات عدیدهای است. بانکها سرمایههای جامد و شرکت دارند و فعالیت اقتصادی انجام میدهند که حاضر نیستند این فعالیتهای خود را واگذار کنند و این در حالی است که نمیشود هم بانکدار و هم بنگاهدار بود.
وی در تشریح کارهای مهم دولت یازدهم و دوازدهم در مورد بانکها، گفت: اولین کار مهم دولت در این زمینه این بوده که در طول ۶ سال گذشته دست در جیب بانک مرکزی نبردهایم و دولت پایه پولی را بالا نبرد. بالا رفتن پایه پولی کار بانکها و بنگاههای اقتصادی است.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه در این ۶ سال، دولت نسبت به استفاده از پایه پولی متعهد بوده و بعد از این هم متعهد خواهد بود، گفت: حتی برای پرداخت یارانه هم زمانی که پول کم میآوردند از پایه پولی استفاده میکردند اما ما این کار را نکردیم.
روحانی تعدیل مؤسسات اعتباری غیرمجاز را دومین کار دولت عنوان کرد و گفت: این کار بسیار سخت بود و شجاعت زیادی میخواست و ما برای توقف فعالیت این مؤسسات اعتباری غیرمجاز دردسرهای زیادی متحمل شدیم بهگونهای که حتی برخی تجمعهای خیابانی از سوی حامیان همین مؤسسات سازماندهی میشد تا ما نتوانیم این کار را با موفقیت انجام دهیم.
وی تأکید کرد: البته در مورد بانکها اصلاحات زیادی باید انجام شود که قدم به قدم در حال انجام است و این اقدامات کمک بزرگی به اقتصاد کشور خواهد کرد.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه “دست کارآفرینان را میبوسیم”، گفت: خوشحالیم که بخش خصوصی و کارآفرینان هم با استفاده از اعتبارات دولتی فعالیتهای خود را انجام میدهند.
روحانی در پاسخ به سؤالات یکی از فعالان اقتصادی در حوزه انرژی مبنی بر ورود بخش خصوصی به فروش نفت و فرآوردههای نفتی، گفت: برای این منظور راه را باز کردهایم و با ارائه نفت در بورس مشکلی برای فروش نفت و فرآوردهها توسط بخش خصوصی نداریم.
وی برقراری روابط خارجی با دنیا را کار مهم دیگر دولت عنوان کرد و گفت: بهرغم همه دشمنیها و توطئهها، دولت کار خود را در خصوص برقراری روابط خارجی با موفقیت انجام داده و ادامه خواهد داد، ما همیشه بهدنبال این بودهایم که در منطقه صلح و امنیت باشد. تأمین امنیت بالاترین کار دولت بوده است.
رئیسجمهور در خصوص موضوع همکاری بخش دولتی و خصوصی، گفت: همیشه اعضای دولت را تشویق کردم که بدون مشورت با بخش خصوصی تصمیم نگیرند و اگر تصمیمی بدون مشورت با بخش خصوصی اتخاذ شود، قبول نمیکنم.
روحانی با تصریح به اینکه “تخصص و تحصیلات دانشگاهی بهتنهایی کافی نیست و باید از تجربه بخش خصوصی هم استفاده کنیم”، گفت: کسی که درس اقتصاد خوانده، چارچوبها را بهتر میداند، اما وقتی به اجرا میرسیم، حتماً باید با بخش خصوصی هم مشورت شود.
وی افزود: با توجه به شرایط منطقه و همسایگان، ضروری است که بخشهای دولتی و خصوصی با هم مشورت کنند و همه ما باید احساس کنیم که بار مسئولیت سنگین بر دوشمان است.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه “بهرغم همه مشکلات و تهدیدها ما امروز در بهترین شرایط از نظر ذخایر ضروری هستیم”، گفت: دولت مشکلی در این زمینه ندارد همه کالاهای ضروری مورد نیاز کشور و نیازهای اساسی تأمین شده و وضعیت در این عرصه نسبت به سال گذشته، بهمراتب بهتر است.
روحانی در پاسخ به اظهارات نماینده صادرکنندگان و درخواست واردات کالا از سوی صادرکنندگان بهجای انتقال ارز به کشور، گفت: آزاد گذاشتن صادرکنندگان برای واردات کالا بهجای انتقال ارز خوب است بهشرطی که کالای واردشده را بر مبنای دلار ۱۳هزار تومانی با مردم حساب نکنند و حداقل براساس ارز نیمایی محاسبه کنند. محاسبه کالای وارداتی با نرخ آزاد به مردم فشار وارد میکند.
وی با ابراز اینکه برای دولت راحتتر است که صادرکننده جنس مورد نیاز کشور را هم وارد کند، گفت: بهشرطی که قیمتها را برای مصرفکننده بالا نبرد.
رئیسجمهور یادآور شد: همه میدانیم که قیمت ارز ۱۳ هزار تومان نیست حتی ۸ هزار تومان هم نیست و شرایط و مسائل روانی در افزایش نرخ ارز وجود دارد.
روحانی بار دیگر تأکید کرد: هدف ما بهبود وضعیت معیشت مردم است و فشار دشمن در کوتاهمدت با هدف اثرگذاشتن بر وضعیت معیشت مردم و در بلندمدت جلوگیری از توسعه کشور است و در چنین شرایط باید همه بخش خصوصی و دولتی کنار هم باشند.
محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیسجمهور نیز پیش از سخنان رئیسجمهور با اشاره به اینکه هجمههای سختی در سال ۹۷ و ۹۸ از خارج به اقتصاد کشور وارد شد اما فعالان اقتصادی مقاومت کردند و اجازه ندادند با وجود همه سختیها نقشههای بدخواهان محقق شود، گفت: البته سیاستگذاران اقتصادی نیز روزهای دشوارتری داشتند اما مهم این است که در مسیر رو به رشد امیدبخش اقتصادی کشور که به دستاوردهای خوبی نیز رسیده بودیم، قدری توقف رخ داد و ان شاء الله بار دیگر کشور به همان مسیر توسعه اقتصادی و عدالت بازمیگردد.
وی به توصیههای مهم اقتصادی رئیسجمهور به هیئت دولت در خصوص فعالین بخش خصوصی و کارآفرینان اشاره و تأکید کرد: در یکی از این توصیهها رئیسجمهور همواره تأکید کردند که در تصمیمات با فعالان اقتصادی مشورت شود و در اتخاذ سیاستها تا نظر افرادی که در میدان علم اقتصادی حضور دارند، گرفته نشده است، هیچ تشخیص اقتصادی درست نیست.
معاون اقتصادی رئیسجمهور گفت: دومین توصیه رئیسجمهور همواره این بوده است که باید مسئولان دولتی تمام تلاش خود را بهکار گیرند که موانع راه فعالان اقتصادی برداشته شود و افتخار دولت این است که قانون رفع موانع تولید و همچنین بهبود فضای کسبوکار را بهتصویب رساند.
وی با بیان اینکه برگزاری چنین جلساتی از جدیترین و لازمترین جلسات برای اقتصاد کشور است، اظهار داشت: دستور کار دولت و فعالان اقتصادی چیزی جز تعامل و همکاری نیست و باید پیام آرامش و امید به جامعه داده شود و اگر التهابات روانی در جامعه وجود نداشته باشد مشکلات اقتصادی نیز حل خواهد شد.
قدردانی از دولت و رئیسجمهور برای مشارکت اقتصادی در ارائه راهحلها، تأکید بر بهرهگیری بیشتر از نظرات، دغدغهها و ظرفیتهای بخش خصوصی در تصمیمات و برنامهریزیهای کلان در مقابله با تحریمها، واگذاری شرکتهای زیانده دولتی به بخش تعاون و خصوصی، رفع نااطمینانیها و همچنین هماهنگی بیشتر بین دولت و بخش خصوصی، تأکید بر حضور مشورتی فعالان بخش خصوصی در جلسات شورای هماهنگی اقتصادی، رفع مشکلات و نگرانیها و همچنین منطقی کردن قیمت داروی تولید داخل از مهمترین مباحث و درخواستهای مطرحشده در این جلسه بود.
همچنین میتوان به دیگر درخواستهای فعالان و کارآفرینان اقتصادی در این جلسه از تأکید بر اهمیت جذب سرمایهگذاری تکنولوژی و ارتباطات خارجی و بینالمللی در رشد و توسعه اقتصادی، اختصاص اولویت و حمایتهای قانونی از شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها، جلوگیری از رانتی شدن اقتصاد، تأکید بر نقش پررنگ و مهم شورای گفتگوی دولت در بخش خصوصی، ضرورت تأمین کالاهای مورد نیاز مردم، حمایت دولت از بخش خصوصی، تأمین امنیت سرمایهگذاری و اولویت بخش خصوصی در قراردادها و واگذاری پروژهها اشاره کرد.
برچسب ها :ججین ، حسن روحاني ، دولت دوازدهم ، رييسجمهور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰