ازدواج کودکان ناقض حقوق آنها است

ازدواج زود هنگام یکی از تراژدی های عصر امروز در کشور ما و حتی در جهان است. کودک همسری ناقض حقوق کودکان است و حذف دوران کودکی از یک انسان حق ما نیست.

کد خبر : 92479
تاریخ انتشار : دوشنبه 17 دی 1397 - 5:38

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، نشست رونمایی کتاب سمینار ازدواج کودک در سکونتگاه های فقیرنشین در خانه وارطان برگزار شد. در این نشست به مساله کودک همسری و رد طرح کودک همسری از سوی کمیسیون قضایی مجلس پرداخته شد.
شهناز سجادی، دستیار ویژه حقوق شهروندی معاونت زنان ریاست جمهوری گفت: ازدواج زودهنگام یکی از تراژدی های عصر امروز در کشور ما و حتی در جهان است.کودک همسری ناقض حقوق کودکان است و حذف دوران کودکی از یک انسان حق ما نیست.
وی گفت: در شورای فقهی و حقوقی معاونت زنان برای رصد خلاء های قانونی به ویژه در حوزه زنان و کودکان در تلاش هستیم و در تلاشیم تا مسئله کودک همسری را این بار به صورت لایحه ارائه بدهیم. قرار نیست تمام مطالبات حقوق زنان فورا پاسخ داده شود اما آن قدر باید مطالبه گری کنیم تا در بعضی از قوانین اصلاح انجام شود.
وی گفت: در قانون ما یک فرد غیر رشید ( زیر ۱۸ سال) به خاطر غیر عقلایی بودن حق تصرفی در اموالش ندارد، نمی تواند گواهینامه بگیرد، نمی تواند رأی بدهد پس چطور می تواند ازدواج کند. این در حالی است که کنواسیون حقوق کودک ۱۸ سال را بلوغ فکری کودک می داند.
سجادی با بیان اینکه فقر فرهنگی، مالی، اعتیاد، نداشتن آگاهی والدین، رسوم قومی و محلی از دلایل کودک همسری است ادامه داد: حتی در قرآن سن ازداوج مشخص نشده و به بلوغ و رشد عقلی اشاره کرده است. اگر زمانی دختران در ۹ سال پریود و بالغ می شدند در جامعه الان این سن بالاتر رفته است.
وی تاکید کرد: طبق سرشماری مرکز تحقیقات سازمان ثبت احوال سن ازدواج بین ۱۰ تا ۱۴ سال در سال ۸۵ شش درصد و در سال ۹۵ چهار درصد اعلام شده است. این در حالی است که نسبت سنی ازدواج دختران بین ۱۵ تا ۱۹ سال در کل کشور ۲۱ درصد و بین ۲۰ تا ۲۴ سال ۵۵ درصد بوده است. در سال ۹۶ اما ۲۴۷ مورد طلاق برای زنانی ثبت شده که ۱۳ ساله بوده اند.
سجادی افزود: چطور در یکسری از موارد دختر ۹ ساله کوچک است اما طبق قوانین کیفری به خاطر ارتکاب جرم باید مجازات شوند. چرا که در قانون ما سن مسئولیت کیفری بر اساس بلوغ است یا باید ازدواج کند. تناقضات در قوانین ما یک بام و دوهوا است.
دستیار ویژه معاونت زنان ریاست جمهوری تاکید کرد: زمانی بستن کمربند رسم نبود اما با فشار قانون فرهنگ شده است. این قانون است که فرهنگ می سازد. ما با اصلاح قوانین و رفع خلاءها در جامعه می توانیم فرهنگ بسازیم.
سجادی با اشاره به یکی از مخالفت ها با طرح کودک همسری گفت: یکی از مخالفان درباره علت مخالفتش می گفت چون مادربزرگش ۹ سالگی ازدواج کرده با طرح کودک همسری مخالف است اما این فرد حاضر است درباره سن پدربزرگش و رنج هایی که مادربزرگش کشیده هم حرف بزند. آیا حاضر است فرزند خودش در ۹ سالگی ازدواج کند؟
وی ادامه داد: دختر ۹ ساله از جهت بهداشتی قابلیت بارداری ندارد و قطعا در آینده این ازدواج ها صدمات و آسیب های زیادی در پی خواهد داشت. ازدواج در سن ۹ سال برای جامعه ما نیست برای عربستان است و مشکل اینجاست که عده ای نمی خواهند سن بلوغ را تغییر بدهند.

 

 


 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شانزده + 13 =