تلاش برای سازوکار مالی ویژه ایران درسال ۲۰۱۹ ادامه می یابد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یادداشتی تلاش اتحادیه اروپا برای حفظ برجام را به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای سال ۲۰۱۸ توصیف و تاکید کرد که کار برای ایجاد سازوکار ویژه مالی در سال ۲۰۱۹ ادامه می یابد.

کد خبر : 92251
تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 دی 1397 - 7:33

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یادداشتی با عنوان ‘۱۲ موضوعی که با خود به سال ۲۰۱۹ می بریم’ در وبلاگ رسمی خود، تلاش های این اتحادیه برای حفظ برجام را یکی از مهمترین مسائل سال ۲۰۱۸ توصیف کرد که در سال جدید نیز ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت ماه سال جاری، نوشت: چند دقیقه پس از آن، من از طرف دیگر کشورهایی که برای این توافق مذاکره کرده بودند، بر تصمیم جامعه بین المللی برای حفظ این توافق و اجرای آن تاکید کردم.
موگرینی تصریح کرد که با گذشت دو سال و نیم از امضای توافق هسته ای با ایران، این توافق همچنان کار می کند و ماهیت صرفا غیرنظامی برنامه هسته ای ایران را تضمین کرده است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نشست وزیران خارجه ۱+۴ در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک اشاره کرد و یادآور شد: کشورهای اروپایی (از آن زمان) مقدمات ایجاد مکانیسمی برای تداوم تجارت مشروع شرکت هایمان با ایران را آغاز کردند.
موگرینی همچنین تاکید کرد که تلاش برای ایجاد این مکانیسم که در ایران با عنوان سازوکار مالی ویژه اروپا شناخته می شود، در سال ۲۰۱۹ نیز ادامه خواهد داشت.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشتر نیز در مصاحبه ای به مناسبت سال نو میلادی بر پایبندی این اتحادیه بر اجرای برجام تاکید کرد.
ترامپ اردیبهشت ماه از برجام خارج شد و بازگشت تحریم های هسته ای علیه ایران را اعلام کرد. این اقدام محکومیت جامعه جهانی از جمله هم پیمانان اروپایی واشنگتن را به دنبال داشت و طرف های دیگر این توافق برای تداوم اجرای آن وارد گفت وگو با ایران شدند.
از جمله موارد مهمی که تاکنون برای تقویت روابط تجاری تهران و اروپا مورد بررسی قرار گرفته، تشکیل یک نظام پرداختی مستقل از اقتصاد آمریکا است.
چندی پیش، «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان در این رابطه تاکید کرد تقویت خودمختاری اروپا با ایجاد کانال های پرداخت مستقل از ایالات متحده و تاسیس نهاد مالی اروپایی و نظام سوئیفت بدون وابستگی، کاملا ناگزیر و ضروری است.

 


 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار + 10 =