خانه موزه شهریار در حال تخریب است

رئیس هیات مدیره موزه های شهرداری تبریز گفت: خانه موزه شهریار از نظر عمران و آبادانی در حال تخریب است. از سوی دیگر مقبره الشعرا پروژه بزرگی است که مدتی است تعمیر و ساخت و ساز آن آغاز شده اما به این زودی‌ها تکمیل نخواهد شد.

کد خبر : 90699
تاریخ انتشار : شنبه 17 آذر 1397 - 12:21

پایگاه خبر ججین

به گزارش پایگاه خبری ججین، علی‌اصغر شعردوست رئیس هیات مدیره موزه‌های شهرداری تبریز درباره خانه موزه استاد شهریار در تبریز و وضعیت کنونی آن اظهار داشت: عدم رسیدگی به موزه‌های تبریز خصوصا خانه موزه شهریار از بحث‌های جدی این روزهاست.

وی با بیان اینکه این خانه به دلیل استاد شهریار در بین مردم اعم از ایرانیان و توریست‌های خارجی محبوبیت بسیاری دارد، گفت: بسیای از توریست‌ها و مردم کشورمان می‌خواهند از محل زیست شهریار بازدید داشته باشند، اما متاسفانه بیش از یک سال است جلسه هیأت امنای آن تشکیل نشده است. حتی پس از انتخاب شورای شهر جدید و شهرداری، توجهات لازم به این خانه موزه صورت نگرفته است و این خانه موزه شهریار از نظر عمران و آبادانی در حال تخریب است. از سوی دیگر مقبره الشعرا با آن پروژه بزرگی که آغاز شده مدتی است در دست تعمیر و ساخت و سازاست اما به این زودی‌ها تکمیل نخواهد شد.

رئیس هیات مدیره موزه‌های شهرداری تبریز با ابراز تاسف از بی اعتنایی به روز بزرگداشت شعر و ادب در کشورمان تصریح کرد:‌ شهریار به عنوان سرمایه کشور در تبریز خانه موزه و مقبره دارد، اما امسال همزمان با ۲۷ شهریور روز بزرگداشت شهریاری هیچ برنامه‌ای برای این استاد بزرگ ایرانی در ایران برگزار نشد در حالی که در کشورهای پیرامون برنامه‌های متعددی برگزار شد. این بی‌توجهی غفلت از سرمایه ملی را نشان می‌دهد. آن هم فردی که برای هویت ملی کشورش جانفشانی می‌کرد. و این بی‌توجهی یعنی وا نهادن این سرمایه به بیگانگان.

به گفته وی شهریار تمام عمر برای ایران و انقلاب شعر سرود و محبوبیت بسیاری در میان مردم دارد، اما در حال حاضر در وطن خود مظلوم است. نوع نگرش نهادهای فرهنگی در سطح ملی و استانی با بی‌تفاوتی همراه است.۲۷ شهریور روز ملی شعر و ادب امسال با بی‌تفاوتی کامل گذشت و این بسیار جای تاسف دارد.

وی ادامه داد: برخی از آثار استاد شهریار در حال حاضر در موزه استاد در تبریز قرار دارد و جمع‌آوری این آثار نیز به واسطه تلاش‌های آقای ایرج نوبهار وکیل خانوادگی بهجت تبریزی صورت گرفته که اگر زحمات شخص ایشان نبود این آثار گردآوری نمی‌شد و از بین می‌رفت. با توجه به اینکه آقای نوبهار و هادی فرزند استاد شهریار اطلاعات خوبی از زندگی استاد دارند می‌توانند در مجموعه هیأت امنا به کار گرفته شوند، اما غفلت کلی که دستگاه‌های مسئول، شهرداری، سازمان میراث فرهنگی و نهادهای متولی خانه موزه و مقبره‌الشعرا هستند، مشهود است.

مسئول خانه موزه استاد شهریار با بیان اینکه مقبره‌الشعرا روزی چند صد بازدیدکننده دارد اما به لحاظ ساختمانی در بدترین وضعیت قرار دارد، گفت:‌ خانه موزه استاد شهریار بیش از ۵۰ سال عمر دارد. این خانه در واقع منزل مسکونی شهریار بوده که نیازمند نگهداری و تعمیر است. قبلا نیز مطرح شده بود که خانه‌های پیرامونی خریداری و فضای خانه موزه استاد شهریار وسیع‌تر شود تا هم امکان فعالیت شهریار پژوهی فراهم شود و هم آثار شهریار در آنجا گرد بیاید. هر چند ما محدودیت‌های بودجه‌ای را متوجهیم ولی کم توجهی بسیار صورت می‌گیرد. امیدوارم این کم توجهی در مقطعی نقطه پایانی داشته باشد چرا که شهریار سرمایه بزرگی است اگر ما از او حفاظت نکنیم بیگانگان تحریف و او را از آن خود می‌کنند.

وی درباره فروش خودرو رنو شهریار که این روزها در فضای مجازی خبر آن منتشر شده هم گفت: یک ماشین به نام استاد شهریار سال‌ها پیش سند خورده است. هر چند طی این مدت به نام‌های دیگری نیز سند‌هایی زده شده اما این ماشین جزء اموال موزه استاد شهریار است.

وی گفت:‌ الان مسئله فروش مطرح شده اما باید بگویم کالایی که به موزه تعلق دارد، قابل فروش نیست. این ماشین مدل ۶۶است و امیدواریم این اتفاق صورت نگیرد.

 

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.