استرس؛ عامل بروز دردهای جسمانی است

فوق تخصص روانپزشکی گفت: استرس به طور طبیعی در هر فردی وجود دارد اما میزان بیش از حد این عوارض می تواند سبب بروز دردهای شدید و طولانی جسمی در افراد شود.

کد خبر : 88421
تاریخ انتشار : دوشنبه 7 آبان 1397 - 20:00

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، مهدی تهرانی دوست با بیان اینکه استرس عوامل بیرونی و درونی مختلفی دارد و بر روی روان و جسم افراد تاثیر می گذارد، اظهار داشت: استرس بیشتر بر اثر عوامل بیرونی نمایان می شود؛ این عارضه مجموعه ای از علائم است که به دنبال احساس ناخوشایند فرد به صورت نگرانی بروز می کند.
وی ادامه داد: استرس علاوه بر احساس ناخوشایند، علائم جسمانی مانند تپش قلب، سختی تنفس، عرق کردن و گرفتگی عضلات را نیز ممکن است به دنبال داشته باشد.
فوق تخصص روانپزشکی گفت: بروز اینگونه علائم جسمانی می تواند باعث بروز دردهایی در بدن شود؛ در استرس های مزمن به طور طبیعی دردهای عضلانی بر اثر سفت شدن عضلات همواره فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی ادامه داد: در مجموع استرس با توجه به اینکه با تغییرات موادی در بدن همراه است، قسمت های مختلف داخلی بدن را هم تحت تاثیر قرار می دهد که از آن جمله قلب، معده، دستگاه گردش خون و سیستم عصبی است.
تهرانی دوست افزود: استرس می تواند در نهایت باعث بیماری های جسمی در افراد شود که به نوعی وابسته به استرس است و در اصطلاح پزشکی به این نوع از بیماری ها «بیماری های روان تنی» گفته می شود که عوامل بروز این بیماری جسمی است ولی با استرس تشدید می شود و در عین حال با کنترل استرس می توان شدت آن را کاهش داد.
وی اظهار داشت: استرس واکنش طبیعی بدن است. واکنشی که نسبت به عوامل مختلف محیطی ایجاد می شود؛ بخشی از این واکنش ها برای انسان مفید است که به آنها انگیزه بر ادامه کار می دهد اما چنانچه این استرس بیش از حد شود، حالت بیمارگونه پیدا می کند و تاثیرات سوء بر بدن و روان خواهد گذاشت.
تهرانی دوست ادامه داد: استرس های مزمن در افرادی که دارای بیماری های جسمی هستند، تاثیر می گذارد و سبب تشدید بیماری جسمی آنها می شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا می توان استرس را از بین برد، اظهار داشت: استرس به طور طبیعی برای هر فردی وجود دارد و باید وجود داشته باشد تا بتوان با محیط اطراف تعامل داشت ولی وقتی استرس بیش از حد معمول و مزمن و همیشگی باشد، تاثیرات قابل توجه و گاها غیرقابل جبرانی بر سلامت جسم و روان افراد می گذارد.
تهرانی دوست ادامه داد: در واقع استرس نتیجه واکنش بدن به عوامل بیرونی است؛ ولی نوع واکنش بدن می تواند متغیر باشد در برخی افراد شدید و در برخی حالت معمولی دارد و مهم آن است که استرس در حد طبیعی خود باقی ماند تا از بروز بیماری جلوگیری کرد.
این روانپزشک توضیح داد: واکنش برخی افراد نسبت به عوامل بیرونی شدیدتر است و برخی واکنش خفیف تری دارند و با روش های دارویی و غیردارویی می توان آن واکنش ها را تا حدودی کنترل کرد.
وی نسبت به راه های کنترل غیردارویی استرس گفت: ساده ترین راه کنترل استرس و جلوگیری از تاثیر اولیه آن که گرفتگی عضلات است، استفاده از روش آرام سازی است؛ به نوعی که فرد تلاش کند آرامش خود را حفظ کند، نفس عمیق بکشد، یک لیوان آب بنوشد و در صورت امکان مکانی را که در آن دچار اضطراب شده است، ترک کند.

 


 

 

 

 

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

10 − هفت =