تبخیر آب دریاچه ارومیه در تابستان کنترل می شود

رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۵۷ درصدی طرح انتقال آب تصفیه خانه فاضلاب ارومیه به نگین آبی آذربایجان، گفت: بابهره برداری از این طرح در اواخر سال جاری مشکل تبخیر آب دریاچه ارومیه درفصل های گرم کنترل می شود.

کد خبر : 74569
تاریخ انتشار : سه شنبه 18 اردیبهشت 1397 - 6:21

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”، فرهاد سرخوش با تاکید بر اینکه تراز دریاچه ارومیه در فصل گرما بیش از ۷۰ سانتی متر کاهش می یابد، ادامه داد: این طرح سالانه ۵۲ میلیون مترمعکب آب تصفیه خانه فاضلاب ارومیه را به پیکره دریاچه ارومیه منتقل می کند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۲۴۰ میلیارد ریال برای اجرای این طرح هزینه شده است، بیان کرد: طول این خط انتقال ۱۱ کیلومتر بوده و ۱۱۰ میلیارد ریال دیگر برای اتمام آن اعتبار نیاز است.
وی ادامه داد: طرح خط انتقال آب از تصفیه خانه فاضلاب به دریاچه ارومیه مشکل تامین اعتبار ندارد و همزمان با فاز سوم این تصفیه خانه در ۲۲ بهمن سال جاری به بهره برداری می رسد.
وی با اعلام اینکه بر اساس مجوز سازمان حفاظت محیط زیست میزان BOD خروجی تصفیه خانه فاضلاب باید بیشتر از ۳۰ میلی گرم در لیتر نباشد، افزود: میزان BOD تصفیه خانه فاضلاب ارومیه ۱۰ میلی گرم در لیتر است که نشان از استانداردهای بالای به کار رفته در این طرح دارد.
رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه این ستاد نقش هماهنگی در اجرای طرح های احیای نگین آبی آذربایجان را دارد، اضافه کرد: اعتبار اختصاص یافته به این ستاد برای اتمام طرح های احیای دریاچه در اختیار دستگاه های اجرایی دخیل از جمله شرکت آب منطقه ای، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل حفاظت محیط زیست و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قرار می گیرد.
سرخوش افزود: ستاد احیای دریاچه ارومیه طرح های متعددی نظیر لایروبی رودخانه ها، انتقال پساب تصفیه شده فاضلاب به دریاچه، ساماندهی سردهنه های رودخانه ها، انسداد یکهزار و ۲۰۰ چاه غیرمجاز و اصلاح آبیاری در ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی را در دستور کار قرار داده و برخی از این طرح ها در ورود آب به دریاچه مفید بوده است.
وی با اعلام اینکه حوضه آبریز دریاچه ارومیه توسط ۲۱ رودخانه دائمی و ۳۹ رودخانه دوره ای سیراب می شود، گفت: دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است که آب آن از محل بارش مستقیم و روان آب ورودی از آب راهه ها و رودخانه ها تامین می شود.
به گفته وی ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیای این دریاچه آغاز کرد و در سریع ترین زمان ممکن طرح های ۴۴ گانه نهایی برای احیای این دریاچه در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش ایرنا دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است ظرف مدت ۱۰ سال به تراز اکولوژیک خود برسد و یکی از مهمترین مصوبه های این ستاد کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز این دریاچه به واسطه انتقال آب با لوله های پلی اتیلنی از منبع تا سر مزرعه است.
دریاچه ارومیه بزرگترین آبگیر دائمی در شمال غرب فلات ایران ‌است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شمسی شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی در حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × 3 =