خبرهایی از سریال ۳۰۰ قسمتی و مجموعه‌های حافظ و سعدی

معاون امور استان‌های صداوسیما ضمن تاکید بر اهمیت تولید سریال‌های بومی در مراکز استان‌ها، به بیان توضیحاتی درباره‌ سریال ۳۰۰ قسمتی «مادر سوجان» و سایر سریال‌هایی که هم‌اکنون در این مرکز در حال تولید هستند، پرداخت.

کد خبر : 73830
تاریخ انتشار : دوشنبه 10 اردیبهشت 1397 - 10:47

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”، علی دارابی  درباره‌ تولید آثار نمایشی در سیمای استان‌ها توضیح داد: به طور کلی می‌توان گفت که سیمای استان‌ها جهش خوبی در حوزه تولید فیلم و سریال داشته‌ است. بر همین اساس نوروز امسال ۲۲ سریال جدید برای اولین بار از سیمای استان‌ها پخش شد. تجربه نشان داده که همواره نگاه پایتخت‌نشینان بیشتر به شبکه‌های سراسری است، اما مخاطبان استان‌ها با سریال‌های استانی به خاطر اینکه به زبان بومی‌ خودشان است، زندگی می‌کنند.

او اعلام کرد: طبق نظرسنجی مرکز افکارسنجی صداوسیما شبکه‌های استانی چهارمین ترجیح مردم برای تماشای تلویزیون است که امتیاز بزرگی برای ما محسوب می‌شود. به طور کلی بیش از ۷۷ درصد میانگین مخاطبان سیمای استان‌ها (از ۴۹ درصد استان البرز تا ۹۲ درصد استان گلستان) اعلام شده است؛ به عنوان مثال استان کردستان ۸۷ درصد مخاطب و بالای ۹۰ درصد رضایت مخاطب داشته است. میانگین مخاطبان سیمای استان‌ها در سال‌های اخیر از ۷۱ تا ۷۷ درصد در نوسان بوده، ولی در دو سال اخیر همواره روند رو به رشدی داشته است.

دارابی با بیان اینکه سریال‌هایی که در سیمای استان‌ها تولید می‌شود، دو دسته هستند، گفت: دسته اول کاملا بومی‌ و مطابق با فرهنگ هر استان است که طبیعتا فقط مناسب پخش از شبکه همان استان است. دسته دوم سریال‌هایی که با حمایت سیمای مرکزی و با تشکیل کارگروهی میان سیمای استان‌ها و سیمای مرکزی تولید می‌شود؛ به عنوان مثال در همین کارگروه مشخص می‌شود که سریال «سَنجرخان» که هم‌اکنون در مرکز کردستان در حال تولید است، در کدام شبکه سراسری سیما راهی آنتن می‌شود.

او همچنین درباره‌ سریال ۳۰۰ قسمتی «مادر سوجان» به کارگردانی فریدون حسن‌پور و وقفه‌ای که در پیش‌تولید آن ایجاد شد، اظهار کرد: علت این بود که آن زمان آقای فریدون حسن‌پور مشغول سریالی در شبکه دو سیما بودند که اتفاقا این روزها در حال پخش است. اما در حال حاضر مرحله پیش‌تولید سریال ۳۰۰ قسمتی از سر گرفته شده، سیناپس ۵۰ قسمت از سریال آماده و ۱۴ قسمت از فیلمنامه نیز نوشته شده است. طبق برنامه‌ریزی‌ها قرار است تولید این مجموعه از مهر ماه آغاز شود. این کار فصل‌بندی شده است و ۵۰ قسمت آن در قالب فصل اول راهی آنتن می‌شود.

معاون سیمای استان‌ها درباره‌ سریال‌های سه‌گانه «سعدی»، «حافظ» و «خواجوی کرمانی»، یادآور شد: سرمایه‌گذار این سه پروژه بخش خصوصی است. فردی که در خارج از کشور زندگی می‌کند، به دلیل عرقی که روی کشور دارد، روی این سه پروژه سرمایه‌گذاری کرده است.

تولید سریال‌هایی درباره قهرمان بختیاری‌ها بی‌بی مریم و فرزندش شیرعلی مردان و حماسه عشایر عرب ایران در برابر تجاوز انگلیس در خوزستان از دیگر پروژه‌های سریالی مرکز استان‌های صداوسیما است.

پایگاه خبر ججین

ملاحظات اولویت‌ها را مشخص می‌کند

دو سال گذشته جشنواره‌های تولیدات تلویزیونی و رادیویی استان‌های در استان‌های مرزی خوزستان و کردستان برگزار شد و قرار است جشنواره بیست و یکم نیز در استان چهارمحال و بختیاری برگزار شود؛ دارابی درباره سیاست‌هایی که منجر به این انتخاب‌ها شده است، توضیح داد: برای اینکه استانی میزبان جشنواره تولیدات استانی صداوسیما شود، چند مولفه را مورد بررسی قرار می‌دهیم. فراهم کردن زیرساخت‌ها، توانمندی صداوسیمای استان، مشاکرت گسترده استانداری و سایر نهادها از مولفه‌های اصلی ما محسوب می‌شود. اما در این میان پاره‌ای از ملاحظات اولویت‌ها را مشخص می‌کند. اینکه در جشنواره نوزدهم و بیستم لب مرز کشور حرکت کردیم به خاطر همین ملاحظات بوده است. ملاحظاتی همچون حضور داعش در منطقه و وحدت ملی و مذاهب باعث شد تا اولویت ما برای انتخاب استان تغییر کند و به این انتخاب‌ها برسیم.

او ادامه داد: برای جشنواره بیست‌و یکم نیز تاکنون سه استان اعلام آمادگی کرده‌اند که ما با توجه به همین مولفه‌ها آنها را بررسی می‌کنیم و در همین راستا هیاتی برای تحقیقات به این استان‌ها فرستادیم تا شرایط هتل‌ها، ترابری، راه‌آهن و … را بررسی کنند.

جشنواره‌ها باعث تزریق بودجه می‌شود

معاون امور استان‌های صداوسیما همچنین درباره دستاوردهای برگزاری جشنواره‌های استانی برای مردم استان میزبان، اظهار کرد: قطعا برگزاری این جشنواره‌ها دستاوردهای مهمی دارد؛ به عنوان مثال استان میزبان به مدت یک ماه و به صورت مستمر در دستور کار تمام شبکه‌های صداوسیما قرار می‌گیرد و این فرصت بسیار خوبی برای معرفی آن استان است. همچنین یک هفته فرهنگی و هنری برای استان در نظر گرفته می‌شود که در شبکه‌های سراسری و  برون‌مرزی، هر یک مقامات مربوطه جاذبه‌های توریستی و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان را معرفی می‌کنند.

دارابی یادآور شد: حضور مقامات دولتی در این جشنواره‌های استانی، سفرهای درون استانی را به دنبال دارد که باعث تزریق بودجه می‌شود. همچنین صداوسیما این استان نیز از سوی صداوسیمای مرکزی مورد توجه بیشتری قرار می‌گیرد و از لحاظ فراهم کردن زیرساخت‌های فنی و امکانات جانبی کمک‌های خوبی به صداوسیما استان می‌شود.

او تجلیل از هنرمندان بومی را از دیگر دستاوردهای برگزاری جشنواره‌های استانی برشمرد و گفت: در طول سال جشنواره‌های ملی زیادی برگزار می‌شود که بیشتر از نامداران تقدیر می‌شود و هنرمندان بومی که سال‌ها زحمت کشیده‌اند کمتر دیده می‌شوند. بر همین اساس تقدیر از هنرمندان بومی یکی از مهمترین اهداف این جشنواره محسوب می‌شود.

دارابی با اشاره به تاثیرات برگزاری جشنواره استانی در کردستان، گفت: دستاورد بزرگ برگزاری جشنواره در کردستان این بود که با صدای بلند اعلام شد امنیت همه‌جانبه در کردستان برقرار است. حدود ۸۰۰ نفر از برنامه‌سازان و هنرمندان صداوسیما برای برگزاری این جشنواره به استان کردستان رفتند و هیچ مشکلی هم برای کسی پیش نمیامد. علاوه بر این طبق آمار نوروز امسال میزان گردشگر کردستان نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش پیدا کرده است.

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ده + هجده =