اژه‌ای: ۲۱۰ گلوگاه و بستر فساد با کمک دولت شناسایی شد

رئیس دستگاه قضایی گفت: قوه قضاییه با کمک، همراهی و پیش‌قدمی دولت ۲۱۰ گلوگاه و بستر فساد را شناسایی و برای دولت ارسال کرد؛ در مقاطعی بود که وقتی گزارشی از سوی سازمان بازرسی می‌رفت، دولت‌ها برافروخته می‌شدند اما آقای رئیسی تقدیر و تشکر کردند.

کد خبر : 705436
تاریخ انتشار : دوشنبه 5 تیر 1402 - 6:27

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، همایش سراسری قوه قضاییه صبح امروز همزمان با هفته بزرگداشت هفته قوه قضاییه با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه، آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور کشورمان و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شده است.

رئیس دستگاه قضایی در این همایش با تذکر این نکته که هر کس در جای تصمیم قرار دارد باید از حق پیروی کند، اظهار کرد: تنها مدار، حق است و سختی کار قضات هم همین است که باید بر مدار حق حرکت کنند. اینکه حکمی تناسب با موضوع داشته باشد تشخیص قاضی است. شان و منزلت قضات بالاست و جایگاه رفیعی دارند.

وی با بیان اینکه نخستین شرط تحول، تحول شناختی است، گفت: دومین شرط تحول، تحول فرآیندی است؛ بازنگاهی در سیر دادرسی و تحول فرآیندی در امور معوقه باید ایجاد شود. با این میزان نیروی کارآمد باید افزایش بهره‌وری داشته باشیم. افزایش پیدا نکردن میزان بهره‌وری ما را به مشکل می‌زند.

رئیس دستگاه قضا گفت: تحول سوم، تحول نهادی است؛ ببینیم به این میزان سازمان و سازوکاری که در نظام اداری داریم نیاز است یا امکان چابک‌سازی وجود دارد.

گروه‌های ۱۰۰ نفره به زندان‌ها رفتند؛ این کارِ فوق‌العاده‌ای بود

رئیس دستگاه قضا بیان کرد: تحول بزرگی در زندان‌های ما ایجاد شد دادگستری‌ها و دادستان‌های ما و دادستان کل کشور و بنده ورود کردیم و با هیئت‌های بعضا ۱۰۰ نفره و ۵۰ نفر وارد زندان شدند؛ بی‌سابقه بود که گروه‌های ۱۰۰ نفره از قضات و دادستان‌ها و بازپرس‌ها و دادیاران وارد زندان شوند و همه مسائل و مشکلات زندان و زندانیان را از نزدیک ببیند و بر اساس آن تصمیمات مقتضی بگیرند. این کار فوق‌العاده‌ای بود که اثر آن تا سالیان بعد ظاهر خواهد شد. برای اشتغال و آموزش و بهداشت زندانیان تحولات بسیار بزرگی اتفاق افتاد.

صلح و سازش با تلاش مرکز توسعه حل اختلاف به ۴۳ درصد رسید

رئیس عدلیه تصریح کرد: صلح و سازش با تلاش وافر مرکز توسعه حل اختلاف به ۴۳ درصد رسید. با پویش‌های مختلف فرهنگ گذشت و صلح و سازش توسعه پیدا کرد. ۵۵۱ نفر از افرادی که حکم قصاص قطعی داشتند و قرار بر اجرای حکم آن‌ها بود، صاحبان حق از حقشان گذشتند و افراد به خانواده‌شان برگشتند.

شناسایی ۲۱۰ گلوگاه و بستر فساد/ با اعلام گلوگاه‌های فساد آقای رئیسی تقدیر و تشکر کردند/موثرترین گزارش‌های بازرسی‌ها ما در این دولت اتفاق افتاد

حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای با اشاره به موضوع بازرسی کل کشور با وظیفه بسیار سنگین بر نظارت بر حسن اجرای قوانین گفت: قوه قضاییه با کمک، همراهی و پیش‌قدمی دولت ۲۱۰ گلوگاه و بستر فساد را شناسایی و برای دولت ارسال کرد. در مقاطعی بود که وقتی گزارشی از سوی سازمان بازرسی می‌رفت، دولت‌ها برافروخته می‌شدند اما با اعلام گلوگاه‌های فساد از سوی این سازمان، آقای رئیسی تقدیر و تشکر کردند.

وی ادامه داد: در حدود این چهار دهه گذشته تا امروز، موثرترین گزارشات بازرسی ما در این دولت اتفاق افتاد. قبلا مثلا می‌گفتیم سالی ۴ هزار ۵ هزار بازرسی به دولت و دستگاه‌ها اعلام می‌شود اما نتیجه چندان زیادی نداشت اما این بار با کمک دولت و بازرسی‌های میدانی بازرسی کل کشور با همکاری دولت و مجلس موثر واقع شد. آیت الله رییسی از بازرسی تقدیر و تشکر کردند و پیگیری کردند؛ این‌ها اثر تعامل و نشست و برخاست هاست. در شورای عالی هماهنگی اقتصادی جایی که لازم بود با تلاش وافر دبیر شورا و هماهنگی هر سه قوه از کار‌ها گره گشایی شد.

افزایش ۱۲۰ درصدی در رسیدگی به موضوع حقوق عامه

رئیس قوه قضاییه بیان کرد: در مورد مساله صیانت و احیای حقوق عامه دادستان کل کشور و دادستان‌های ما افزایش ۱۲۰ درصدی در رسیدگی به حقوق عامه داشتند. دادگستری‌های ما علاوه بر پرونده‌های معمول خود بیست و چند هزار پرونده اغتشاشات را هم مورد رسیدگی قرار دادند. در سال گذشته نزدیک به ۹۸ هزار نفر از افرادی که در زندان مانده بودند و دشمن دنبال سوژه سازی برای آن‌ها بود با عفو مقام معظم رهبری بخشیده شدند و سوژه از دشمن گرفته شد.

در سال‌های بعد از انقلاب چنین تعاملی بین سه قوه وجود نداشت

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای رئیس دستگاه قضا در همایش سراسری قوه قضاییه گفت: در سال گذشته تلاش کردیم سند تحول و تعالی را به برنامه تبدیل و برنامه را به عمل تبدیل کنیم. یکی از مسائل پیش‌بینی شده در این سند تعامل با قوای دیگر بود. جلسات متعدد با سران قوا، کمیسیون‌ها، نمایندگان، فراکسیون‌ها و وزرا داشتیم. در سال‌های بعد از انقلاب چنین تعاملی بین سه قوه وجود نداشت. در سال گذشته به دلیل شرایطی که در پاییز به وجود آمد ورودی پرونده‌های ما بیش از ۴ درصد افزایش پیدا کرد اما رسیدگی‌های ما با سرعت و اتقان بیشتری انجام شد. فشار فوق العاده زیادی روی دوش دستگاه قضایی بود.


 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

7 + پنج =