ولیعهد سعودی موجودیت رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت
تنها چهار روز پس از آنکه رژیم صهیونیستی هجده فلسطینی را در نوار غزه به شهادت رساند، «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی موجودیت این رژیم را به رسمیت شناخت.
به گزارش پایگاه خبری “ججین”، وی در مصاحبه با مجله آمریکایی «آتلانتیک» پاسخ به این پرسش که «آیا معتقد هستید که مردم یهود حق دارند دولت ملت خود را دستکم در بخشی از سرزمین اجدادی شان داشته باشند؟» اظهار داشت: من معتقدم، هر مردمی، در هر جایی، حق دارند در کشور امن خودشان زندگی کنند. من اعتقاد دارم که فلسطینی ها و اسرائیلی ها حق دارند که سرزمین خودشان را داشته باشند. اما ما باید توافق صلحی داشته باشیم تا ثبات برای هر فردی تضمین شده و روابطی عادی وجود داشته باشد.
مجله آتلانتیک از ولیعهد سعودی همچنین پرسید که «آیا با موجودیت اسرائیل مخالفتی که مبنای مذهبی داشته باشد، ندارید؟» بن سلمان پاسخ داد: ما نگرانی های مذهبی در مورد سرنوشت قدس و حقوق مردم فلسطینی داریم. ما هیچ مخالفتی با هیچ یک از مردمان دیگر نداریم.
وی در مواجهه با این پرسش که «عربستان سعودی به طور سنتی بیشترین پروپاگاندای یهودستیزی را ایجاد کرده است» اظهار داشت: کشور ما مشکلی با یهودیان ندارد.
بن سلمان که در سفری دو هفته ای که در آمریکا یعنی بزرگترین حامی اسرائیل سر می برد تمایلش را برای برقراری ارتباط با صهیونیست ها آشکار کرد. وی گفت: اسرائیل در مقایسه با وسعتش یک اقتصاد بزرگ و رو به رشد است. البته که ما منافع مشترک زیادی با اسرائیل داریم و اگر صلحی برقرار شود، سود زیادی میان اسرائیل و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و کشورهایی مانند مصر و اردن ایجاد می شود.
اظهارات بن سلمان حدود چهار ماه پس از آن بیان می شود که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در ۱۵ آذر ۹۶ در سخنانی قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت و اعلام کرد بزودی سفارت کشورش را از تل آویو به قدس منتقل خواهد کرد. این تصمیم ترامپ با مخالفت های جهانی روبرو شد.
رویترز درباره اظهارات بن سلمان نوشت: این نشانه ای علنی از نزدیک تر شدن روابط ریاض و تل آویو است.
در همین راستا، عربستان اخیرا برای اولین بار حریم هوایی خود را جهت پرواز مستقیم شرکت هندی ایر ایندیا به تل آویو باز کرد. در هفتاد سال گذشته حریم هوایی عربستان سعودی بر روی پرواز های رژیم صهیونیستی و همچنین سایر شرکت های هوایی خارجی که به سوی سرزمین های اشغالی پرواز می کردند، بسته بود. در دو دهه گذشته تنها دو پرواز مستقیم از عربستان سعودی به سوی رژیم صهیونیستی انجام شد. این دو پرواز متعلق به دونالد ترامپ و جورج دبلیو بوش دو رئیس جمهوری فعلی و اسبق آمریکا بود.
یک مقام صهیونیستی در ماه نوامبر تماس های محرمانه با عربستان را فاش کرد.
اشتیاق ولیعهد سعودی برای ارتباط با صهیونیست ها در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه ۱۰ فروردین ماه ۹۷ به راهپیمایی فلسطینی ها که به مناسبت سالگرد «روز زمین» در نوار غزه برگزار شد، حمله کرد و آنها را به خاک و خون کشیده شد. بر اثر این حمله هجده فلسطینی به شهادت رسیده و صدها نفر دیگر زخمی شدند.
بن سلمان در مصاحبه با آتلانتیک که متن آن روز دوشنبه به وقت محلی منتشر شد، اشاره ای به این اقدام صهیونیست ها نکرد.
** وهابیت نداریم
بن سلمان در بخش دیگری از این مصاحبه هنگامی که با مساله «وهابیت» روبرو شد، ادعا کرد: ما وهابیت را نمی شناسیم و نمی دانیم چیست.
او افزود: هیچ کسی نمی تواند وهابیت را تعریف کند. وهابیتی وجود ندارد. ما معتقد نیستیم که وهابیت داریم.
ولیعهد سعودی ادامه داد: وقتی افرادی از وهابیت حرف می زنند، نمی دانند از دقیقا از چه سخن می گویند. خاندان عبدالوهاب، خاندان آل شیخ، امروز در عربستان به خوبی شناخته شده است. اما امروز در عربستان دهها هزار خاندان دیگر هم وجود دارد.
بن سلمان در این مورد که عربستان «سلطنت مطلقه» است، اظهار داشت: عربستان سعودی شبکه ای از هزاران سلطنت مطلقه است و به تبع آن، یک سلطنت مطلقه بزرگ دارد. ما سلطنت های قبیله ای و سلطنت های شهری داریم. حرکت خلاف این ساختار مشکلات بزرگی را در عربستان سعودی ایجاد می کند.
** اتهام زنی به قطر
او همچنین با اشاره به تنش در روابط برخی کشورهای عربی همسو با عربستان و دوحه و نزدیکی قطر به اخوان المسملین ادعا کرد: یکی از مشکلات ما با قطر این است که آنها از سیستم مالی با ما، برای جمع آوری پول از سعودی ها و دادن آن به سازمان های افراط گرا استفاده می کنند.
ولیعهد عربستان در مورد چشم اندازه روابط با قطر و احتمال دوستانه شدن مناسبات به این کشور عربی گفت: یک روز باید این اتفاق بیفتد. امیدواریم آنها سریعا درس بگیرند. این به آنها بستگی دارد.
** انکار وضعیت وخیم شیعیان در عربستان
بن سلمان در گفت و گو با آتلانتیک با انکار سرکوب شیعیان در عربستان گفت: شیعیان در عربستان به طور نرمالی زندگی می کنند.
این در حالی است که استان شیعه نشین قطیف عربستان واقع در شرق این کشور از سال ۲۰۱۱ میلادی در اعتراض به بیعدالتی و توزیع ناعادلانه ثروت شاهد اعتراضهای شدید علیه مقام های دولتی این کشور است. نیروهای امنیتی سعودی این اعتراضها را سرکوب می کنند که در نتیجه آن، شمار زیادی از معترضان کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند.
** تکرار گزافه گویی ها علیه ایران
بن سلمان با تکرار گزافه گویی ها و سخنان سخیف خود در مورد ایران گفت: ما با ایدئولوژی ایران مشکل داریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سوم فروردین ۹۷ در پاسخ به اظهارات سخیف قبلی بن سلمان گفته بود: ولیعهد ماجراجوی سعودی به سرنوشت محتوم دیکتاتورهای معروف منطقه بیندیشد.
بهرام قاسمی اظهار داشت: رفتارها و اظهارات ناپخته، ناسنجیده و سخیف ولیعهد سعودی باعث شده است کسی در جهان و عرصه بین الملل اعتباری برای این گونه سخنان وی قائل نشود.
** ادعای کمک به یمن
وی درباره انتقاداتی که از بمباران های ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان علیه یمن وجود دارد، مدعی شد: ما برای رهایی از افراط گرایان در سوریه و عراق مبارزه کردیم و بعد آنها مامنی در یمن پیدا کردند. کمپین ما [علیه یمن] بر کمک به دولت مشروع و برقراری ثبات متمرکز است.
عربستان سعودی به همراه چند کشور دیگر از جمله امارات در سال ۲۰۱۵ (فروردین ۹۴) به بهانه حمایت از «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری فراری و مستعفی یمن، حمله نظامی به این کشور را آغاز کرد. بسیاری از سازمان ها و نهادهای مدافع حقوق بشر از کشورهای اروپایی و آمریکا خواسته اند تا برای توقف جنایات عربستان سعودی علیه یمن از فروش سلاح به این کشور خودداری کنند.
** مقایسه با جابز و زاکربرگ
آتلانتیک در مورد سن کم بن سلمان سوال کرد و این ولیعهد ۳۲ ساله خود را با «استیو جابز» و «مارک زاکربرگ» مقایسه کرد.
وی مدعی شد: فکر نمی کنم که جوانی من مشکلی داشته باشد. معتقدم که بهترین ابداعات دنیا توسط افراد جوان به وجود آمد. اپل نمونه خوبی است. اپل توسط استیو جابر ایجاد شد. او زمانی که در اوایل دهه بیست عمرش بود، اختراع کردن را شروع کرد. شبکه اجتماعی فیسبوک توسط فردی (زاکربرگ) پدید آمد که هنوز جوان است. به نظرم، نسل من می تواند چیزهای زیادی اضافه کند.
مصاحبه کننده آتلانتیک به وی گفت: چیزی که استیو جابز داشت، آزادی بود. او در کشوری زندگی می کرد که می توانید هر کاری انجام بدهید. تصور نمی کنم، کسی باشد از منظر حقوق بشری و آزادی، عربستان سعودی را به عنوان جایی توصیف کند که بتوان هر کاری انجام داد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰