چهارشنبهسوری صفویها در «چهلستون»
سالن جنوبی کاخ را “چهارشنبه سوری” مینامند، اتاقی که روی یکی از دیوارهایش نقاشی نفیس و تاریخی شبیه به برگزاری آئین چهارشنبه سوری کشیده شده و به همین دلیل به آن اتاق در عمارت چهلستون اصفهان “چهارشنبه سوری” میگویند.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، منصور زیرک، کارشناس ارشد میراث فرهنگی و مسئول گروه امانی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، در مورد این نقاشی نفیس به خبرنگار ایسنا توضیح میدهد: نقاشی قرارگرفته در اتاق موسوم به اتاق “چهارشنبه سوری” یکی از نقاشیهای بسیار قدیمی این کاخ است که قطعا در دوره صفوی با نظارت “رضا عباسی” و توسط استادکاران او کشیده شده است.
او با بیان اینکه مرمتهای اصولی در طول سالهای مختلف بارها روی این نقاشی انجام شده است، میگوید: معمولا هر چند سال یک بار باید گرد و غبار و آلایندههای تاثیر گذار در تخریب نقاشیها را پاک کنیم تا این نقاشیها آسیبی نبینند، بنابراین دو سال گذشته اخرین دور مرمت روی این بنای تاریخی انجام شده است.
وی با اشاره به وجود نقل قولهای متفاوت در مورد رفتارهای انجام شده در این نقاشی تاریخی اظهار میکند: با توجه به شنیدههایی که داشتهایم، صددرصد نمیتوان گفت «مضمون این نقاشی “چهارشنبه سوری” باشد»، از یک سو وجود آتش و جمع شدن افرادی دور آن، یادآور برگزاری این آئین است، به همین دلیل آن به تابلوی “چهارشنبه سوری” معروف شد، با این وجود نقل قولهای زیاد دیگری هم وجود دارد که نمیتوان به سادگی از کنار آنها گذشت.
زیرک ادامه داد: بر اساس پژوهشها احتمال دارد این آئین یک رسم هندی با موضوع مردگان و آئینهای بعد از مرگ آنها باشد.
به گفتهی او؛ نقاشی قرار گرفته در اتاق چهارشنبه سوری چهل ستون اصفهان، بیشترین احتمال را برای یکی از این دو آئین دارد. آن میتواند تعریفگر “چهارشنبه سوری” یا آئین هندیهای ساکن در ایران باشد که بعد از مشاهدهی توسط ایرانیها، این نقاشی را کشیدهاند.
برچسب ها :ججین ، دوره صفویه ، نقاشي ، چهارشنبه سوري ، چهل ستون اصفهان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰