ویژگی بارز طرح دادگاه درمان مدار ترغیب معتاد به درمان و رهایی است
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: ویژگی بارز طرح دادگاه درمان مدار ترغیب معتاد به درمان و رهایی است که با تیم های بالینی و مددکاری و روانشناسی پیگیری می شود.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری مهر ،محمدرضا روشن پژوه صبح امروز در نشست پیشگیری از وقوع جرم و شورای مواد مخدر استان یزد همزمان اظهار داشت: طرح دادگاه درمان مدار نمونه ای از تعامل و همدلی بین دستگاه های مربوطه است که دغدغه سلامت جامعه دارند.
وی ادامه داد: طرح دادگاه درمان مدار الگوی نوین و کارآمدی است که اثر بخشی آن در آینده بیشتر دیده خواهد شد و مصداق همدلی و هم افزایی است و امیدوارم تداوم داشته باشد و اهداف طرح تحقق یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه یزد آغازگر طرح دادگاه درمان مدار است و بر اساس احساس نیاز و ضرورت شکل گرفته اضافه کرد: پیشینه تاریخی این الگو از یزد شروع می شود و سابقه خوبی در این استان دارد.
وی با بیان اینکه افتتاح این طرح در یزد تعامل خوبی را به دنبال خواهد داشت تصریح کرد: طرح تحول نظام مدیریتی و ساماندهی معتادان با الگوی دادگاه درمان مدار از حوزه های اصلی در خصوص آسیب های اجتماعی است که مقام معظم رهبری نیز برآن تاکید داشتند.
روشن پژوه با بیان اینکه سیاست های کلی نظام در ۱۱ بند در خصوص مبارزه با مواد مخدر ابلاغ شده و رئیس جمهور نیز سیاست هایی را ابلاغ کردند افزود: طرح های مختلف با عناوین مختلف اجرا می شدند اما همچنان چهره های مصرف مواد مخدر دیده می شد لذا اجرای این طرح نتیجه موثرتری را با رعایت برخی اصول، از مداخلات درمان ارائه خواهد داد.
وی با تاکید بر سلامت محوری طرح دادگاه درمان مدار عنوان کرد: توجه به درمان اعتیاد به عنوان یک بیماری مزمن با تظاهرات رفتاری و احتمال عود و رعایت گام به گام درمان مورد توجه است تا اهداف طرح نیز تحقق یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اینکه باید سلسله مراتب درمان در این زمینه رعایت شود افزود: انعطاف فرایندهای درمانی به عنوان اصول درمان بسیار مهم است و از سویی باید برای هر فرد بر اساس غربالگری و متناسب با نیاز فرد مداخلات درمانی در نظر گرفته شود.
وی توجه به تنوع هدف در گروهای درمانی را از دیگر ابعاد طرح برشمرد و گفت: درمان اعتیاد یک فرایند طولانی و مسیری پر پیچ و خم است و نباید ضربتی با معتادان برخورد صورت گیرد.
روشن پژوه با ارائه تحلیلی از وضعیت موجود در حوزه درمان اعتیاد و لزوم تلفیق ابزارها با هدف درمان و بهبود اظهار داشت: استفاده از ابزار قانون برای پیگیری مسیر درمان اثر بخشی بالایی دارد که در طرح دادگاه درمان مدار به این موضوع نیز توجه ویژه شده است.
وی بیان داشت: چارچوب قانونی طرح این اجازه را می دهد که در مسیر طرح از ابزارهای مورد نیاز استفاده شود و یکی از ارکان اساسی کار که غربالگری است به عنوان مهمترین عنصر طرح شناخته می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه این پروژه در شش استان کشور به صورت پایلوت اجرای خود را آغاز کرد افزود: یزد در بین این استان ها پیشرو است و اگر با همین شیوه که در یزد آغاز شده می تواند تحول عظیمی در سطح کشور ایجاد کند و دغدغه های مسئولان کشور در خصوص مواد مخدر را رفع کند.
برچسب ها :اداره كل بهزيستي استان يزد ، اعتیاد ، ججین ، یزد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰