تازههای نشر
معرفی چند کتاب تازه انتشاریافته
به گزارش پایگاه خبری “ججین“ ، «ایرانیت، ملیت، قومیت» عنوان کتابی به قلم اصغرشیرازی استاد دانشگاه تهران و برلین و هومبولت آلمان است که انتشارات جهان کتاب چاپ اول آن را سال گذشته و چاپ دوم آن را اخیراً به بازار فرستاد. دکتر اصغر شیرازی که رساله دکترای خود را با موضوع «مراحل تکوینی عقبماندگی اقتصادی و اجتماعی ایران» در دانشگاه برلین (۱۹۷۴) گذراند، در این کتاب طی پنج فصل از پیشینههای ایرانیت، ملیت و قومیت در دوران پیش مدرن آغاز میکند و در فصل دوم، ایرانگرایی، ملتگرایی و قومگرایی انقلاب مشروطیت و تأثیر آنها بر گسترش آگاهیهای ملی، فصل سوم این کتاب گرایشهای اقتدار طلبی، تمرکزگرایی، یکسانسازی قومی و درنتیجه تضعیف روند ملتگرایی موضوع فصل چهارم کتاب است. پاسخ موافق کودتا و استبداد رضاشاهی به دعوت این سه گرایش وسرکوب ظرفیتهای ملتگرایی مطالبی هستند که در کنار اصلاحات مدرنیستی این دوره، محتوای اصلی واپسین فصل کتاب را تشکیل میدهد.
«مقدمهای فلسفی بر علم شناختی» اثر رم هره، فیلسوف بریتانیایی، با برگردان حسین شیخ رضایی و مجید داوودی بنی از سوی نشر نو منتشر شد. رم هره (متولد ۱۹۲۷) فیلسوف بریتانیایی درباره موضوعاتی چون فلسفه علم و فلسفه فیزیک، فلسفه روانشناسی، فلسفه علوم شناختی و فلسفه علم اجتماعی پژوهش و تدریس کرده است. حاصل کار او را نوعی نگاه بر ساختگرایانه به علوم اجتماعی باید دانست. نگاهی که در آن روایتها و گفتمانها نقشی غیر قابل تردید در شکلدهی به فضای اجتماعی دارند. همین نگاه مبتنی بر زبان، روایت و گفتمان است که منظر هره به علوم شناختی را هم میسازد و اساس تمایز آن از نگاه دیگران میشود. این پژوهشگر در حوزه علوم شناختی و روان شناسی، چنان که در سرتاسر کتاب آمده، در پی بسط برنامه پژوهشی نظاممندی برای مطالعه انسان است. در این برنامه آنچه از اهمیت اصلی برخوردار است یکی آن است که روانشناسی و علوم شناختی را باید حوزهای ترکیبی در نظر گرفت. به این معنا که در این رشتهها هم باید به دستور زبان مولکول بنیاد و دستاوردهای زیستشناسی و عصبشناسی پرداخت و هم به بصیرتهای حاصل از فهم هرمنوتیکی گفتمانها.
«شتاب و بیگانگی: به سوی نظریهای انتقادی درباره زمان در جامعه مدرن متأخر» کتابی به قلم هارتموت رزا یکی از مدرسان و نظریه پردازان برجسته دانشگاه مالمو سوئد است که با برگردان حسن پورسفیر از سوی نشر آگه منتشر شد. کتاب شتاب و بیگانگی جستاری است درسه بخش درباره زندگی مدرن. نویسنده به دنبال طرح پرسشهای تقریباً درست و اساسی از فلسفه اجتماعی و جامعه شناسی است تا بار دیگر به تجربیات اجتماعی افراد در جوامع مدرن متأخر مرتبط شوند و بعد این پرسش مهم را مطرح میکند که زندگی مطلوب چیست و چرا ما از چنین زندگیای دوریم؟ هارتموت رزا در بخش نخست کتاب استدلال میکند که ساختارهای زمانی مدرن در مسیر بسیار خاص و از پیش تعیین شدهای دگرگون میشوند. قاعده و منطق نوعی فرآیند شتاب بر آنها حاکم است که به نحوی ناپیدا به مفهوم و اساس مدرنیته پیوند میخورد. در بخش دوم در پی اثبات این ادعاست که فهم و تحلیل انتقادی هنجارهای زمانی که پنهانی بر زندگیهای ما حاکمند بالاترین اهمیت را نه تنها از زمان شروع نظریه انتقادی بلکه برای نسخههای معاصر رایجتر آن داراست. بنابراین رزا در بخش سوم کتاب(و مهمترین بخش) میکوشد خطوط کلی مفهوم نظریه انتقادی شتاب اجتماعی را ترسیم کند که بیگانگی را به مثابه یک ابزار مفهومی اصلی به کار میگیرد و همچنین بهدنبال بازتفسیر و احیای مفاهیم ایدئولوژی و نیازهای کاذب است.
«پدیدارشناسی تجربه زیبایی شناختی:گزارش وملاحظات» اثری از میکل دوفرن، از مهمترین شخصیتهای پدیدارشناسی هنر، با برگردان فاطمه بنویدی است که نشر ورا منتشر کرد. پدیدارشناسی یکی از روشهای تحلیل، تفسیر و تبیین هنر و آثار هنری است. این روش نخست به مثابه رویکرد یا روش عام فلسفی وعمدتاً با آثار هوسرل ظهور یافت و پس از آن روشهای پدیدارشناختی بتدریج در مطالعات هنری به کار گرفته شد. به این ترتیب شاکله پدیدارشناسی هنر شکل گرفت. میکل دوفرن در این کتاب به سه پرسش بنیادی میپردازد: تجربه زیبایی شناختی چه ویژگیهایی دارد؟ نسبت خیال زیباییشناختی با تجربه زیبایی شناختی چگونه است؟ آیا زیبایی شناسی علم است؟ براین اساس کتاب به سه فصل تقسیم میشود؟ فصل اول درباره پدیدارشناسی ابژه زیبایی شناختی بحث میکند. عنوان فصل دوم پدیدار شناسی ادراک زیبایی شناختی است. دوفرن مراحل ادراک را به سه مرحله حضور، بازنمود و خیال، تأمل و احساس تقسیم میکند. در این فصل آرای مرلو پونتی، سارتر، کانت و هایدگر و درخلال آن اندیشههای دو فرن مطرح شده است. فصل سوم به تأسیس علم زیباییشناسی اختصاص دارد.
«جامعه شناسی کاربردی » شامل اصطلاحات، مباحث، ابزارهای تحلیل و تمرینها، اثری است از استفان اف. استیل و جمی پرایس که دکتر حسن ملک و محمد حب وطن آن را به فارسی برگرداندند و انتشارات سمت آن را منتشر کرد. این کتاب در شانزده فصل به بررسی کوتاه طیفی از مباحث و مسائل جامعه شناختی میپردازد. نویسندگان معتقدند که این کتاب را طوری طراحی کردهاند که درواقع برای هر متنی از متون جامعهشناسی بهعنوان منبع کمکی به کار آید. میتوان آن را در دروس جامعه شناسی کاربردی، مسائل اجتماعی و دورههای مهارتآموزی در تمامی سطوح مورد استفاده قرار داد. شانزده فصل کتاب هر کدام به یک موضوع یا مفهوم مهم جامعهشناختی و نحوه کاربرد آن درزندگی شخصی و حرفهای بویژه در محیطهای شغلی، خانوادگی و محلی در اجتماعات شهری، اختصاص دارد. در هر فصل، نخست اصطلاحات و مفاهیم کلیدی جامعه شناسی مربوط به همان فصل معرفی و موضوعهای اصلی مورد بحث بهصورت خلاصه توضیح داده میشود.
«رفتار درمانی: زمینه، مسائل و دورنما» عنوان کتابی است از حبیبالله قاسمزاده که ویراست سوم آن به تازگی از سوی نشر کتاب ارجمند به بازار آمد. این کتاب بهصورت فصلهایی مجزا در زمینههای مختلف روانشناسی بالینی از قبیل مسائل کلی نظری، تاریخی و آموزشی شامل نظریهها و مدلهای شخصیت، مسائل مربوط به پژوهشها، ارزیابی و تشخیص، درمان و رویکردهای اجتماعی بحث میکند. در این اثر مبانی مفهومی و تاریخی رفتار درمانی، مفهوم رفتار درمانی امروزین، مسائل مربوط به رفتار درمانی و سمتگیریهای آینده به بهترین صورت بازنمایی شده است که به اعتقاد مترجمان جای چنین نگرشی به رفتاردرمانی در جامعه خالی بود. مترجمان کتاب در ویراست سوم مطالب مستند و همهجانبهای را هم در متن اصلی و هم بهصورت پیوست به چاپهای قبلی افزودهاند.
آیناز محمدی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰