در مورد دریاچه ارومیه فریاد می‌زنیم ولی کسی پاسخگو نیست

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه در مورد دریاچه ارومیه فریاد می‌زنیم ولی کسی پاسخگو نیست تاکید کرد: این موضوع برای آذربایجان بسیار مهم است و نباید از این موضوع غفلت کرد.

کد خبر : 58479
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 بهمن 1396 - 18:12

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام و‌المسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم امشب در نشست تخصصی مدیران رسانه‌های گروهی آذربایجان شرقی توجه به مسائل زیست محیطی را وظیفه تمام نهادهای کشور دانست و اظهار کرد: در تبریز شرکت‌های مهم پتروشیمی و پالایشگاه برای آینده بر مبنای زیست محیطی طراحی شده که امیدواریم با نصب فیلتر مشکلات آلودگی محدوده تبریز کمتر شود.

وی با اشاره به اهمیت مسائل زیست محیطی تصریح کرد: از این هفته بخشی از خطبه دوم نمازهای جمعه را به مسائل زیست محیطی اختصاص خواهیم داد تا در زمینه فرهنگسازی توجه به این موضوعات گامی برداشته شود.

امام جمعه تبریز با بیان اینکه در قبال انسان احساس مسئولیت داریم و باید در قبال طبیعت هم احساس مسئولیت کنیم گفت: اسلام خواستار حفظ تعادل بین انسان و طبیعت است، خودخواهی‌های بشری مانع حفظ تعادل زیست محیطی است که باید بدانیم که بحران محیط زیست به همه بشریت ضرر می‌رساند.

وی با اشاره به اینکه بحران یا چالش‌های بزرگ زیست محیطی تنها مربوط به ایران نیست خاطر نشان کرد: در همه دنیا این چالش وجود دارد و ناشی از عدم احساس مسئولیت است، به عنوان مثال مسئله گازهای گلخانه‌ای تنها به یک کشور یا قاره صدمه نمی‌زند، بلکه به همه ضربه می زند.

امام جمعه تبریز «آلودگی هوا» را یکی از مهمترین چالش‌های روز دانست و گفت: می‌شود از این موضوع پیشگیری کنیم ولی باید با هم همدل باشیم که همه می‌توانند کمک کنند. برخی از کشورها دوبرابر جمعیت و یک پنجم وسعت ایران را دارد ولی این مشکل را حل کرده‌اند.

وی بر حل مسئله «گرد و غبار» تاکید کرد و اظهار داشت: فقط بحث ما تنفس نیست، بلکه آثار سوء زیست محیطی دیگری دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

‌‌آل‌هاشم «بحران آب» را مورد اشاره قرار داده و اصلاح الگوی مصرف آب را بسیار مهم دانست و ابراز داشت: ۹۰ درصد آب کشور صرف کشاورزی می‌شود ولی همه مصارف صنعتی و خانگی و… ۱۰ درصد است که اگر بتوانیم تدابیری برای مصرف ۹۰ درصدی کشاورزی جهت صرفه جویی اقدام کنیم، برای آینده آب ذخیره خواهیم کرد که این موضوع بسیار مهمی است و همه مسئولین و دست اندرکاران باید به دنبال حل این موضوع باشد.

وی با اشاره به مشکل زیست محیطی «فرسایش خاک» گفت: فرسایش خاک در بلند مدت خطری بزرگتر از کمبود آب است، برخی از اقداماتی که در سالهای اخیر برای آبخیزداری و… آغاز شده نباید متوقف شوند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، «غارت جنگل‌ها» را از دیگر مشکلات زیست محیطی کشور دانست و تصریح کرد: اجازه دست اندازی به جنگل‌ها و مراتع داده نشود، نباید به بهانه‌های مختلف از جمله جذب گردشگر و سرمایه گذاری و ساخت مدرسه و شهربازی و… این جنگل‌ها تخریب شوند.

وی افزود: «زمین خواری» هم از مهمترین و خطرناک‌ترین پدیده‌های زیست محیطی است که از قدیم این موضوع وجود داشته ولی توقع داریم در نظام جمهوری اسلامی همچنان که مقام معظم رهبری تاکید دارند، این پدیده متوقف شود. اجازه ندهیم با دست اندازی به زمین‌های مختلف شهری و مراتع و… ثروت عمومی را به ثروت شخصی تبدیل کنند.

امام جمعه تبریز در ادامه، راهکارهای جلوگیری از تخریب محیط زیست را مورد اشاره قرار داد و گفت: باید سند ملی و پیوست محیط زیستی تدوین شود و هر سازمانی مشغول ساخت و ساز است، باید همانند مسائل فرهنگی، یک پیوست و دستور العمل زیست محیطی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه برای مقابله با تخریب محیطی زیست، «جرم دانست تخریب محیط زیست» که باید به صورت قانونی تصویب شود اضافه کرد: مخرب محیط زیست باید به عنوان مجرم شناخته شده و با آنها برخورد کرد.

‌آل‌هاشم «فرهنگسازی» را برای کاهش تخریب محیط زیست مورد تاکید قرار داد و ابراز داشت: همه دستگاه‌های متولی برای فرهنگسازی در زمینه اهمیت حفظ محیط زیست باید به میدان بیایند که باید از دوران دبستان این اقدامات را آغاز کرده و این موضوع را در کتب دبستان و سایر مقاطع بگنجاند.

وی «درختکاری» را از دیگر اقدامات بهبود وضعیت محیط زیست عنوان کرد و گفت: شهرداری، جهاد کشاورزی و… باید این سنت را ترویج کرده و به یک فرهنگ غالب تبدیل کند.

امام جمعه تبریز نقش اصحاب رسانه در رساندن پیام زیست محیطی را در کشور اثر گذار دانست و گفت: صداوسیما باید برنامه‌های زیست محیطی را گسترش داده و به هر بهانه‌ای فرهنگ زیست محیطی را ترویج کند. رسانه‌ها و مطبوعات باید به این موضوع توجه خاصی داشته باشند.

وی با بیان اینکه در مورد دریاچه ارومیه که فریاد می‌زنیم و کسی پاسخگو نیست تاکید کرد: این موضوع برای آذربایجان بسیار مهم است و نباید از این موضوع غفلت کرد. می‌شود کاری کرد، به شرطی که همه با هم همدل بوده و همت داشته باشند تا در آینده مشکلاتی را برای کشور ایجاد نکند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با انتقاد از اینکه مؤسسات مردم نهاد ارتباط خوبی نتوانسته‌اند با سازمان محیط زیست برقرار کنند ادامه داد: سازمان محیط زیست باید از ظرفیت این نهادها استفاده کنند.

 


 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.