پیشخوان کتابفروشی‌ها

معرفی چند کتاب جدید

کد خبر : 57771
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 دی 1396 - 9:17

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، «پهلوان گودرز و قالی پرنده»، «پهلوان گودرز و کابوس مرگبار» و «پهلوان گودرز و دیوفراموشی» سه جلد کتاب نوشته مجید شفیعی برای کودکان و نوجوانان است که امیر علایی، عطیه ضیغمی و مهشید راقمی هر کدام یک مجلد از این کتاب‌ها را به صورت رنگی تصویرسازی کرده‌اند و انتشارات منادی تربیت وابسته به معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش این سه جلد را در قطع رحلی منتشر کرد. در این مجموعه پهلوان گودرز از اواخر دوران پهلوانی رستم ظهور می‌کند و تجسم آمال و آرزوهای مردم زحمتکش دوران می‌شود. این رمان حکایت سفر روحی و جسمی این پهلوان است از دل تاریکی تا رسیدن به کمال اساطیری و خدشه‌ناپذیر وجودی‌اش. طوری که رمان اول شرح مبارزه او با دیو فراموشی است که سایه مخوفش را بر تاریخ افکنده است. رمان دوم «پهلوان گودرز و قالی پرنده» حدیث بی‌قراری دختر قالیباف است که پهلوان گودرز، رؤیای روز و شب اوست. رؤیایی که اهریمن در پی نابودی آن است تا بر جهان بی‌امید و رؤیا حکومت خود را تثبیت کند. رمان سوم «پهلوان گودرز و کابوس مرگبار» شرح مصاف پهلوان گودرز است با‌سایه‌سنگین خودش.

 

«داستان‌های خوب برای دختران بلند پرواز» یا قصه‌هایی درباره زنان استثنایی عنوان کتابی است برای کودکان و نوجوان به قلم النا فاویلی و فرانچسکا کاوالو با برگردان امید سهرابی نیک و آرزو گودرزی که نشر نو آن را با کاغذ گلاسه و تصاویر رنگی در قطع وزیری منتشر کرد. نویسندگان کتاب که یادداشتی برای ترجمه فارسی کتاب نوشته‌اند، می‌گویند: هدف اصلی این کتاب آشنا کردن دختران با داستان واقعی زنانی است که با وجود تمام موانع موفق شده‌اند کارهای بزرگ و حیرت‌انگیزی انجام دهند. در این کتاب با داستان زنان فضانورد، آشپز، قاضی، بازیگر، ریاضیدان، نقاش، نویسنده، قهرمان جنگ، مخترع، روزنامه‌نگار مانند آسترید لیندگرن، آمنه الحداد، الیزابت اول، لاولیس، ایزابل آلنده، جین آستین و… آشنا می‌شویم که در تمام زمینه‌های قابل تصور جهان را تغییر داده‌اند و تغییر می‌دهند.

 

«برسد به استخوانهایت» دفتری از شعرهای سپید و کوتاه روز به سوهانی است که انتشارات مروارید منتشر کرد. سوهانی در مؤخره‌ای بر این کتاب آورده است: «این دفتر برای من آخرین کتاب از یک سه‌گانه است. کشوری با دکمه‌های باز، آغاز این مسیر بود که سال ۹۳ در نشر نصیرا چاپ شد. از نامت چند حرف کبود به دهان‌مان پس دادند، ادامه این مسیر بود که سال ۹۴ در انتشارات مروارید منتشر شد و حالا این کتاب نقطه پایان. یعنی بعد از این باید مسیرهای تازه را تجربه کنم که در سکون اتفاقی نمی‌افتد». سوهانی تا همین نقطه هم به لحاظ نوع نگاه به پدیده‌های پیرامون و اشیاء و زبان ساده برای اندیشه‌های عمیق و تصویرسازی‌های متفاوت و متنوع بسیار موفق بود.

جدیدترین دفتر شعر سینا سنجری تحت عنوان «وقت‌های زمان‌» که مجموعه‌‌ای از رباعیات او را تشکیل می‌دهد از سوی انتشارات فصل پنجم منتشر شد. رباعیاتی که در فاصله ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۰ سروده شده‌اند.

سنجری سال‌هاست که تجربه سرودن را در قالب‌های مختلف پشت‌سر گذاشته و به بیان و نگاه ویژه خود دست پیدا کرده است و آنچه از توانایی‌هایش بروز می‌دهد غنای فکر و اندیشه و به فعلیت رساندن متن‌هایی است که به شعریت آن نمی‌توان اذعان نداشت. سنجری ذاتاً شاعر است.

«عاشقانه‌های گوته» مجموعه‌ای از سروده‌های گوته شاعر برجسته‌ آلمانی است که با برگردان علی عبداللهی به صورت دو زبانه فراهم آمده و نشر گل‌آذین هم ناشر آن است. گوته به گواه فراوان به جامانده از زندگی‌اش یکی از شکوهمندترین با استعدادترین و ناآرام‌ترین عاشقان عصر خود بوده است. نخستین عشق زندگی‌اش را در ۱۴ سالگی تجربه کرد و واپسین عشقش را در ۷۰سالگی. علی عبداللهی در انتخاب انبوه عاشقانه‌های شاعر می‌نویسد: «به نظر می‌رسد انتخاب گزینه‌ای عاشقانه از میان انبوه شعرهای گوته کاری چندان دشوار نباشد، چون بیشتر شعرهای گوته عاشقانه و غنایی‌اند ولی چنین نیست و همین حجم از عاشقانه‌ها در عین بازنمایی تمام رخ نگاه شاعر به عشق، دربردارنده شماری از مهم‌ترین شعرهای غنایی-عاشقانه وی نیز هست.

«بچه‌های آینه» رمانی برای نوجوانان نوشته ماریا گریپ نویسنده سوئدی است که با ترجمه جمشید کاویانی نشر روزنه در قطع جیبی منتشر کرد. آثار این نویسنده که در سراسر دنیا ترجمه و به چاپ رسیده بیشتر حول مسائل و مشکلات جوانان است یا داستان‌های تخیلی برای بچه‌هاست. رمان بچه‌های آینده یک ماجرای تخیلی پر از مسائل و شخصیت‌های عجیب و شگفت‌انگیز است. سورانو یکی از شخصیت‌های مرموز شهر آرزوها به خاطر برآورده ساختن رؤیاهای همسرش دست به هر کاری می‌زند. اما… نشر افق از مجموعه شاهکارهای ۵میلیمتری جلد یازدهم را به امیل زولا و داستان «نانتاس» اختصاص داد که با ترجمه محمود گودرزی به بازار آمد. امیل زولا در این داستان بلند، بلندپروازی‌ها و کوشش‌های یک جوان فقیر شهرستانی را برای رسیدن به ثروت و سعادت در محیط اشرافی‌زده پاریس به شکلی فشرده به تصویر می‌کشد.

«در یک جنگل تاریک تاریک» نام‌رمانی از روث‌ور نویسنده انگلیسی است که با برگردان شادی حامدی آزاد از سوی نشر نون منتشر شد. داستان این رمان درباره زنی است به اسم نورا، نویسنده‌ای خلوت گزین که رمان‌های جنایی می‌نویسد. تا اینکه روزی از طرف یکی از دوستانش که سال‌ها از او بی‌خبر بوده به میهمانی دوستانه‌ای در یکی از ییلاقات شمال انگلستان دعوت می‌شود. او رغبتی به ترک آپارتمان دنج و کوچک خود در لندن و رفتن به این سفر ندارد اما در فاصله کوتاه ۴۸ ساعت بعد حوادثی اتفاق می‌افتد که او وقتی در بیمارستانی کیلومترها دورتر از خانه‌اش به هوش می‌آید متوجه می‌شود که کسی کشته شده و مدام سؤالی در ذهنش تکرار می‌شود که چه اتفاقی افتاده است.

«رفیق دن کامیلو» رمانی از جووانی گوارسکی نویسنده مشهور ایتالیایی است که مرجان رضایی آن را به فارسی برگرداند و نشر مرکز هم ناشر آن است. جووانی گوارسکی (۱۹۰۸-۱۹۶۸) سلسله داستان‌های به هم پیوسته‌ای در نشریه کاندیدو ایتالیا می‌نوشت که کتاب حاضر از همان مجموعه، در ۱۴ شماره آخر این نشریه به چاپ رسیده بود. این نشریه چاپ میلان در انتخابات سراسری سال ۱۹۴۸ نقش مهمی در شکست کمونیست‌ها داشت. گوارسکی در این مورد می‌نویسد: «کاندیدو دیگر وجود ندارد انتشار آن از سال ۱۹۶۲ متوقف شد. عمدتاً به‌دلیل اینکه ایتالیایی‌های دوران معجزه اقتصادی و نگرش به چپ دیگر هیچ علاقه‌ای به مبارزه ضدکمونیستی ندارند.
«جان آزاده: زندگینامه امیلی برونته» به قلم کاترین فرنک که با برگردان فیروزان زهادی در سال ۱۳۸۵ توسط نشر فرزان روز منتشر شده بود حالا با ویراست تازه توسط همین ناشر تجدیدچاپ شده است. مقاله‌ای از ویرجینیا وولف درباره رمان معروف «بلندی‌های بادگیر» امیلی برونته ضمیمه کتاب مذکور است. روزنامه دیلی‌نیوز این کتاب را  چیزی در حد یک اثر کامل توصیف کرده است.

«سحابی خرچنگ» رمانی نوشته اریک شوویار نویسنده انگلیسی است که مژگان جمشیدی روزبهانی آن را به فارسی برگرداند و انتشارات ققنوس ناشر آن است. این رمان پنجمین کتاب نویسنده است که آن را با آثار بکت قابل مقایسه می‌دانند و کراب شخصیت اصلی رمان را با شخصیت پلوم اثر معروف آنری میشو. به طوری کلی شوویار را نویسنده‌ای پسامدرن می‌دانند و سحابی خرچنگ هم رمانی پسامدرنیستی است. نه داستان معلوم دارد نه به اصطلاح سر و ته مشخص. کراب که داستان زندگی‌اش را در این کتاب قطعه قطعه و ناپیوسته می‌خوانیم شخصیتی محو و مه‌گونه دارد انگار از جنس سحاب است.

«همه چیز درباره نویسندگی خلاق» اثری از کرول وایتلی و چارلی شولمن است که با برگردان مهدی غبرایی از سوی انتشارات سوره مهر به بازار آمد. کرول وایتلی یکی از نویسندگان این کتاب که سابقه ویراستاری و نویسندگی دارد، دلیل نوشتن این کتاب را علاوه بر عشق به نوشتن و نویسندگی، سهیم کردن مخاطبان در تجربه‌اش و خلاقانه نوشتن اعلام کرده است. این کتاب که در ۲۱ فصل تألیف و تدوین شده نوشتن داستان کوتاه و رمان و نمایشنامه، شعر و… را به خواننده آموزش می‌دهد، حتی مراحل خلق آثار و چگونگی فراهم کردن فضای مناسب و تدارک ابزار نوشتن را هم توضیح می‌دهد و تشریح می‌کند.

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.