هنر تامین سرمایه برای استارت‌آپ‌ها

کتاب هنر تامین سرمایه برای استارت‌آپ‌ها با نگاهی ژرف و دقیق به علم دنیای استارت‌آپ‌ها و به زبانی ساده و امروزی قواعد و راهکارهای جمع‌آوری سرمایه برای یک استارت‌آپ را شرح می‌دهد. جذب سرمایه در تمام کشورها برای اهالی استارت‌آپ یک مشکل بزرگ محسوب شده و این مشکل در ایران دوچندان به چشم آمده و چه بسا طبق عنوان این کتاب تامین سرمایه برای یک استارت‌آپ به راستی یک هنر محسوب می‌شود.

کد خبر : 57398
تاریخ انتشار : یکشنبه 24 دی 1396 - 12:26

هنر تامین سرمایه برای استارت‌آپ‌ها

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، این کتاب نوشته الخاندرو کریمادس و با ترجمه روان مهندس فرزاد پریدار که خود سابقه سال‌ها فعالیت در حوزه استارت‌آپ و کارآفرینی را داشته در انتشارات پندار پارس به چاپ رسیده است. نویسنده این کتاب می‌کوشد تا تمامی قواعد، اصطلاحات و راهکارهای موردنیاز برای سرمایه‌گذار و بنیانگذار استارت‌آپ را شرح دهد و اصول مطرح شده و نکات مهم این کتاب می‌تواند مشکل‌گشای شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران بزرگ شرکتی و دولتی نیز باشد. این کتاب در بخش بیزینس وب‌سایت آمازون برای مدت‌های متوالی جزو پرفروش‌ترین کتاب‌های آمریکا بوده و نظرات مثبت بسیاری از کارآفرینان دنیا را در پی داشته است.الخاندرو، نویسنده این کتاب موسس و رئیس هیات‌مدیره شرکت «وانوست» است. گروه شرکت‌های «وانوست» به منظور موفقیت فعالیت‌های تجاری از موسسان و سرمایه‌گذاران حمایت می‌کند. این شرکت به سادگی و به‌طور یکپارچه به موسسان، سرمایه‌گذاران، مشاوران و فعالان تاثیرگذار بر جامعه کارآفرینی، محصولات فناوری ارائه می‌دهد. «وانوست» در حال‌حاضر دارای ۱۰۰۰ سرمایه‌گذار فرشته است، نخستین و بزرگترین شرکت دیجیتالی جهان که به شبکه سرمایه‌گذاران خود امکان می‌دهد بدون پرداخت هزینه‌های مدیریتی، سود سهام مدیریتی یا تعهدات سرمایه‌ای بالا، از ترکیبی ازسهام سرمایه‌ای استفاده کنند.

این ۱۰۰۰ سرمایه‌گذار فرشته از میان فرصت‌های سرمایه‌گذاری یکتا و با کیفیت بالا از شرکت‌های بسیار پیشرفته گرفته تا شرکت‌هایی که در مراحل آغازین تامین سرمایه هستند، حق انتخاب دارند. عضویت در این گروه تنها از طریق ارسال دعوتنامه به سرمایه‌گذاران معتبر امکان‌پذیر است. به‌علاوه شرکت «وانوست» اداره شرکت CoFoundersLab را نیز برعهده دارد که خدمات شایانی در رابطه با یافتن موسسان و ارتباط آنها با دیگر کارآفرینان، مشاوران و کارآموزان ارائه می‌دهد. CoFoundersLab همچنین به منظور کمک به پرورش خلاقیت و کارگروهی با بسیاری از مراکز اصلی استارت‌آپ‌ها مشارکت دارد، از جمله دانشگاه‌ها و برنامه‌های شتابدهنده.الخاندرو در این کتاب به جذب سرمایه‌گذار شایسته تاکید فراوانی دارد و از دیدگاه وی وقتی یک سرمایه‌گذار را وارد کسب‌وکار خود می‌کنید، آن سازمان یا فرد بخشی از جدول سرمایه و مایملک شما می‌شود و سال‌های سال با شما خواهد بود. همه می‌دانند که جدایی از همسر خیلی آسانتر از جدایی از سرمایه‌گذار است. باید در انتخاب شریک تجاری خود و کسی که او را وارد زندگی تجاری خود می‌کنید، بسیار دقیق و محتاط باشید.یافتن سرمایه‌گذاران شایسته برای دستیابی به نتایج درست اهمیت فراوانی دارد، این امر حتی هنگام دریافت کمک‌های ناچیز از سوی دوستان و اعضای خانواده برای پرورش ایده نیز صدق می‌کند. مارک زاکربرگ در این‌باره می‌گوید: «همین سرمایه‌گذاران گام‌های آغازین کسب‌وکار هستند که تعیین می‌کنند چه کسانی در آینده و با چه شرایطی حاضر خواهند شد منابع مالی لازم را در اختیار شما قرار دهند. پس حتی اگر تنها ۱۰۰۰ دلار از خویشاوندان یا همکلاسی خود قرض می‌گیرید، از شرایط و توافقات آن کاملا اطمینان یابید و کاری نکنید که بعدها موجب کدورت و دلخوری شود.»

تصمیم‌گیری درباره‌ ویژگی‌های مهم یک سرمایه‌گذار یا منبع مالی، از همان آغاز کار به کارآفرینان کمک می‌کند تا فرآیند جداسازی و تفکیک سرمایه‌گذاران را بهتر انجام دهند و تصمیمات محکم‌تر و اساسی‌تر اتخاذ کنند. این تصمیم‌گیری هیچ ارتباطی به بخش پولی این معادله ندارد. همچنین الخاندرو در این کتاب اصطلاحات و روش‌های دریافت و معرفی راهکارهای سرمایه‌پذیری را شرح داده و عقیده دارد سرمایه‌گذاران اولیه و مقدماتی بیشتر از اعضای خانواده یا دوستان هستند. این سرمایه‌گذاران به شما کمک خواهند کرد تا نمونه‌ آغازین کالای خود را تولید کنید و شرکت‌تان روی پای خودش بایستد، در مقابل شرکت شما نیز یک فرصت مطلوب برای این سرمایه‌گذاران خواهد بود.

الخاندرو همچنین هنر ارائه مناسب یک ایده به سرمایه‌گذار را از دیگر نکات مهم موفقیت تامین سرمایه می‌داند. او می‌گوید بسیاری از استارت‌آپ‌ها به‌خاطر برنامه‌ کسب‌وکار دچار چالش شده‌اند، آنها اغلب زمان و منابع مالی قابل‌توجهی را صرف فراهم کردن یک برنامه کسب‌وکار کامل کرده‌اند و معتقدند برنامه‌ کسب‌وکار باید بی‌عیب و نقص باشد تا آنها را به سرمایه‌ موردنظرشان برساند و به همین خاطر پول فراوانی صرف آن می‌کنند. اغلب، صرف زمان بسیار برای فراهم‌کردن یک برنامه‌ کسب‌وکار بی عیب و نقص و بهره‌برداری از مزایای ورود به بازار کسب‌وکار، هزینه‌ هنگفتی را به کارآفرینان و فعالیت‌های اقتصادی آنها تحمیل می‌کند و زمان ارزشمندی را که می‌توانستند صرف فروش کنند را هدر می‌دهد. وی از پیچ و خم تمامی مراحل جذب سرمایه در این کتاب می‌نویسد و در فصول انتهایی کتاب به نحوه عقد قرارداد می‌پردازد. او عقیده دارد اینجا همان جایی است که اجرای برنامه تأمین سرمایه و تلاش‌هایتان نتیجه می‌دهد. تا به اینجا تلاش کرده‌اید تا استارت‌آپ‌شما ارزش سرمایه‌گذاری را داشته باشد، در این فرآیند متوجه شده‌اید که تمایل دارید چه کسی روی کسب‌وکار شما سرمایه‌گذاری کند، فایل ارائه‌ مطلب درخور و آراسته‌ای فراهم کرده‌اید و نظر تعدادی از سرمایه‌گذاران را جلب کرده‌اید. اکنون زمان آن رسیده که با دقت شرایط معامله را مشخص کنید. پیش‌نویس قرارداد می‌تواند برای کارآفرینان و موسسان استارت‌آپ‌ها گام واقعا ترسناکی باشد. این ترس بیش از هرچیزی ناشی از ناشناخته‌ها یا اشتباهاتی است که شاید بعدها با رشد و توسعه کسب‌وکار، باعث تاسف و حسرت کارآفرینان شود. فراهم کردن پیش‌نویس قرارداد بسیار مهم است و می‌تواند گام‌ پیچیده‌ای باشد، اما لزوما اینطور نیست. نکات کلیدی در این گام عبارتند از شناسایی انتظارات و خواسته‌ها، آگاهی از شرایطی که به دنبالش هستید و شرایطی که نمی‌خواهید زیر بار آنها بروید و البته داشتن مشاوری حقوقی که تمامی این نکات را مرور کند.این کتاب در ۲۱۵ صفحه به تمامی اهالی استارت‌آپ توصیه می‌شود.

 

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.