غذاهایی که نباید در مایکروویو گرم کنید

گرم‌کردن سیب‌زمینی‌هایی که بعد از پخته‌شدن بار اول، در دمای اتاق سرد شده‌اند می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود.

کد خبر : 51215
تاریخ انتشار : جمعه 6 بهمن 1396 - 20:06

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، بسیاری از ما با فواید آرام غذا خوردن و تاثیر آن در پیشگیری از بیماری‌های گوارشی آشنا هستیم و می‌دانیم که بهتر است از غذاهای سالم و مفید استفاده کنیم. وقتی آشپزی می‌کنید یا از بیرون غذا تهیه می‌کنید، خیلی خوب است که غذای اضافی را نگه دارید تا بعدا استفاده کنید. اما معمولا برای گرم‌کردن غذا بدون اینکه فکر کنیم، آن را در مایکروویو می‌گذاریم. درحقیقت بعضی غذاها هستند که هرگز نباید در مایکروویو گرم کنید، چون می‌توانند باعث بیماری شوند. اگر هم تا الان مشکلی نداشته‌اید، خوب است این اطلاعات را بدانید و از این به بعد به کار ببندید تا بعدا برای‌تان دردسرساز نشود. به‌گفته‌ بریجیت زیلتین: «خوردن باقی‌مانده‌ غذاها روشی سالم و اقتصادی برای استفاده‌ کامل از غذاهاست. اما گرم کردن بعضی غذاها خطرناک است. به‌ویژه اگر قبلا در شرایط خوب (در ظرف دربسته و دمای مناسب) نگهداری نشده باشند.»برای بسیاری از این غذاها مشکل فقط مایکروویو نیست، بلکه تغییراتی است که در دمای غذا از زمانی‌که آن را رها می‌کنید تا زمانی‌که دوباره گرم می‌کنید به‌وجود می‌آید. به‌هرحال بهتر است دفعه‌ بعد که می‌خواهید غذای باقی‌مانده را از یخچال بیرون بیاورید و در مایکروویو گرم کنید، این غذاها را بشناسید تا به حفظ سلامتی‌تان کمک‌ شود.

به‌گفته‌ زیلتین: «گرم‌کردن سیب‌زمینی‌هایی که بعد از پخته‌شدن بار اول، در دمای اتاق سرد شده‌اند می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود. اگر بگذارید سیب‌زمینی‌ها در دمای اتاق سرد شوند ممکن است باکتری بوتولیسم در آن رشد کند، پس بهتر است اگر نمی‌خواهید سیب‌زمینی را بلافاصله بعد از پختن بخورید، آن را در یخچال قرار دهید.» گرم‌کردن سیب‌زمینی بعد از سردشدن آن در یخچال، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

هرگز شیری را که می‌خواهید به نوزاد بدهید در مایکروویو گرم نکنید. به‌گزارش FDA تحقیقات نشان داده‌ است که مایکروویو شیر و غذای بچه را به‌صورت ناهمگون گرم می‌کند و باعث به‌وجود‌آمدن نقاط داغ (Hot spots) می‌شود که می‌تواند دهان و گلوی کودک را بسوزاند. به‌توصیه‌ سوزی گارسیا: «برای ایمنی بیشتر، شیری را که می‌خواهید به کودک بدهید، با روش بن‌ماری (حرارت دادن غیرمستقیم با بخار آب) روی اجاق گاز گرم کنید.»

زیلتین می‌گوید: «قارچ‌ها دسته‌ دیگری از سبزیجات هستند که هرگز نباید گرم کنید. قارچ‌ها بعد از اینکه گرم می‌شوند به‌علت ریزمغذی‌هایی که دارند می‌توانند باعث به‌هم‌ریختن معده شوند. پس بهتر است قارچ را در یک وعده مصرف کنید و برای بعد نگه ندارید.» درصورتی‌که قارچ را در دمای اتاق رها کنید، ممکن است باکتری هم روی آن رشد کند.

بر اساس گزارش NHS اگر برنج در دمای اتاق سرد شده باشد، ممکن است حاوی اسپور باکتری‌هایی باشد که می‌توانند تقسیم و باعث مسمومیت غذایی شوند. گذاشتن برنج در مایکروویو نمی‌تواند این باکتری‌ها را بکشد، پس بهتر است یا برنج را فورا بخورید یا آن را در یخچال قرار دهید. در این صورت می‌توانید آن را دوباره گرم کنید.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.