اعتیاد، علت ۸۰ درصد پرونده ها برای دریافت مهریه / زندگی حراج شده یا بخشش سکه

مهریه مهری ماندگار میان زن و مرد، امروزه مبدل به سکه های سنگین شده است تا مگر دوام زندگی را موجب شود اما نه تنها این زندگی را دوامی نخواهد بود بلکه زن درنهایت تنها به پذیرش ۵ سکه برای گذران زندگی پس از همسر راضی می شود.

کد خبر : 50278
تاریخ انتشار : شنبه 25 آذر 1396 - 11:37

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین  ، در واپسین روزهای پاییزی وارد ستاد دیه می شوی تا پرونده های زندگی های پاییزی و خزان شده را ورق بزنی؛ پرونده های مهریه.
بیش از ۲۵۰۰ پرونده از مجموع ۱۰ هزار پرونده ستاد مردمی دیه را امروز ، مهریه تشکیل می دهد درحالیکه در آیین نامه ستاد دیه فقط موارد دیات درج شده بود و بحثی از مهریه، نفقه، اجرت المثل و از این دست موارد حق و حقوق زناشویی نبود.
هر پرونده ای را که ورق می زنی دلت به درد می آید؛ هر پرونده یک سوژه، یک دلیل؛ یک موضوع. در پرونده ای تعداد مهریه ۳۵۰ قید شده بود که زن به تنها ۱۵ سکه قانع می شود. پرونده دیگر هم بهتر از این نیست؛ ۴۰۰ سکه مهریه و راضی شدن زن تنها با ۲۵ میلیون تومان که پنج میلیون تومان آن را خیرین و بقیه را ستاد دیه در قالب وامی کم درصد به مددجو می دهد، کنار می آید.
یک مورد میزان مهریه ۱۲۰ سکه است و زن به ۱۴ سکه تن می دهد و حتی پرونده ای که زن حاضر می شود فقط پنج میلیون از مهریه ۲۰۰ میلیونی اش را برای گذران زندگی و امرار معاض دریافت کند. همه این پرونده ها واقعیات جامعه امروز ما هستند نه کاغذپاره صرف که بعد از مطالعه دور ریختنی باشند و کاش چنین بودند!
عباس کشانی مسئول امور استان های ستاد دیه کشور در گفت وگو با خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا می گوید، مهریه چندسال است که جزو کارهای اولویت دار ستاد دیه قرار گرفته است درحالیکه پیشتر چنین نبود و محکومان مالی و دیات در صدر توجه قرار داشت.
وی پذیرش ۱۱۰ سکه و تصویب آن را در مجلس اقدام خوبی می داند که دفترخانه ها هم با این مصوبه همکاری کرده اند و می افزاید، پذیرش اعسار هم در محاکم بهتر شده است و بیشتر پرونده های ستاد دیه درباره مهریه مربوط به افرادی است که اعسار(نداشتن توان در پرداخت) آنان پذیرفته و میزان مهریه قسط بندی شده است؛ اما این افراد حتی از پرداخت قسط هم عاجزند.
کشانی با ابراز نگرانی از روند رو به افزایش زندانیان مهریه می گوید؛ پیشتر زندانیان مهریه خیلی کمتر بوده اندو جالب اینجاست که چشم و هم چشمی در پرداخت مهریه حتی در استان های دور و محروم کشور هم رخنه کرده و بدون وجود ذره ای آینده نگری تنها به این امید که مهریه را کی داده و کی گرفته، جوان خام پای سفره عقد ، مهریه سنگین را متقبل می شود؛ طوری که از مهرماه امسال تا ماه قبل تعداد پرونده های مهریه ۱۰۰ مورد افزایش داشته است.
براساس پرونده های موجود در ستاددیه، بیشتر پرونده ها مربوط به افراد با تحصیلات زیر فوق دیپلم و مربوط به استان هایی است که پیشتر پرونده چندانی در این زمینه نداشته اند؛ استان هایی مانند کرمان که زندانی مهریه شان به دو برابر افزایش یافت؛ البته در این میان نمی توان از غفلت صدا وسیما در پخش مجموعه های تلویزیونی چشم پوشید؛ در این مجموعه ها اغلب زوجی که سر خانه زندگی می روند خانه آنچنانی با تجهیزات کامل به چشم می خورد یعنی حتی بخشی از آن امکانات را یک مرد در زندگی واقعی بعد از گذران ۴۰ سال حتی زندگی مشترک نمی تواند تامین کند.

** اعتیاد، علت ۸۰ درصد پرونده ها برای دریافت مهریه
این مقام مسئول در ستاد دیه معتقد است با توجه به پرونده های موجود بیشتر این پرونده ها مربوط به افراد معتاد می شودو همسر آنان به دلیل عسر شوهر، نمی توانند با آنها زندگی کنند لذا طلاق را ترجیح داده و مطالبه خود را خواستار می شوند تا با آن بتوانند ارتزاق کنند؛ هرچند موارد نادری هم وجود دارد که کار یک خانم ازدواج و دریافت مهریه است اما در مجموع بیشتر زنان قانع هستند و حتی با سرمایه ناچیز همسر می سازند.
البته شاید یک دلیل درخواست مهریه با توجه به عسر همسر، روانه زندان کردن آنان و کمی دل خوش بودن زنان باشد؛ بدین صورت که همسر با توجه به همه مشقاتی که در زندگی مشترک متحمل شده و از دید خود دلخوشی چه مادی و چه معنوی نداشته است و همه عمر را با همسری معتاد سر کرده که سربار جامعه است ، با علم به اینکه همسرش توانایی پرداخت مهریه را ندارد ، دادخواست طلب مهریه را تنظیم کرده تا از این طریق بتواند حتی برای مدتی کوتاه همسر خود را به زندان بفرستد تا دل خودش کمی خنک شود .

** پرداخت ۴ سکه مهریه ای که سه سال طول کشید
مسئول امور استان های ستاد دیه در این گفت وگو از ناتوانی فردی در اراک در پرداخت مهریه صحبت می کند که حتی نمی تواند چهار سکه را به همسر خود پرداخت کند و سه سال است که بابت این موضوع مدام روانه زندان می شود.
او همچنین با انتقاد از دخالت بدون سوء نیت بزرگتر ها برای تعیین مهریه ادامه می دهد: چندین مورد پرونده مهریه داشتیم که مددجو می گفت خودش قصد داشت تا نهایت ۱۰۰ سکه مهریه درنظر بگیرد اما سرسفره عقد پدر یا پدربزرگش خواسته بود تا مهریه به ۴۰۰ و حتی بیشتر افزایش پیدا کند، چون معتقد بود قرار نیست مهریه ای عملا پرداخت شود و نمی خواست عرف را برهم بزند.
مهمترین موضوع پرونده های مربو به مهریه در ستاد دیه گوناگونی استان ها است؛ قبل تر این موارد برای خود حرمت داشت؛ زندان رفتن قبح داشت؛ اما امروز از چناران در خراسان رضوی تا بوشهر و یزد و خوانسار اصفهان، پرونده های مهریه و مددجوی مهریه مشاهده می شود و دیگر اینگونه نیست که این پرونده ها مربوط به کلان شهرها یا تهران باشد.
باید هشیار بود و به همه این موارد توجه داشت؛ مهر و محبت شوی به همسر به تعداد سکه ها نیست؛ دیوارهای دوام زندگی زناشویی با چیدن سکه های بیشتر بالا نمی رود بلکه با مهر واقعی و داشتن قلبی آرام، مهربان و بی کینه و مهمتر از همه با داشتن خصیصه خوب گذشت است.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

17 − 11 =