تازه‌های نشر

«چگونه بر جهان حکومت کنیم؟» یا راهنمای دیکتاتور بلندپرواز نام کتابی است از آندره دگیلوم با ترجمه حسین یعقوبی که از سوی انتشارات مروارید منتشر شد و ……

کد خبر : 47931
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 آذر 1396 - 10:17

 

 

 

 پایگاه خبری “ججین”

تجلی تاریخ ایران
«تجلی تاریخ ایران» مجموعه مقاله‌های تاریخی و جغرافیایی به قلم عبدالرفیع حقیقت (رفیع) است که چاپ دوم آن از سوی انتشارات کومش منتشر شد. کتاب مذکور مجموعه ۴۷مقاله تحقیقی نویسنده است که از اواسط دهه چهل در نشریاتی چون ارمغان، یغما، وحید، دانشمند و… چاپ شده بودند. مقالات این‌ کتاب بسیار متنوع و گاه ناهمگون و نامتجانس به نظر می‌رسند، از تصویری که نویسنده از یورش وحشتزای مغول به ایران می‌دهد تا سرنوشت عجیب آخرین پادشاه سلجوقی، در کنار مقاله‌ای درباره سلمان فارسی و بایزید بسطامی به‌عنوان نخستین عارف اشراقی ایران، با مطلبی در مورد علامه محمداقبال لاهوری، ابوریحان بیرونی و جنبش روستاییان هزار جریب مازندران در قرن هشتم همه را می‌توان کنار هم در این کتاب خواند. واقعیت این است که این کتاب برای کسانی که علاقه‌ دارند گوشه‌هایی از تاریخ ایران، یا شناختی از برخی شخصیت‌ها پیدا کنند مناسب است.

شاردن و ایران
«شاردن و ایران» زندگینامه ژان شاردن
(۱۶۴۳-۱۷۱۳ میلادی) ایران شناس و نویسنده جهانگرد فرانسوی است که به قلم دیرک وان در کرویس، استاد دانشگاه‌های بلژیک، با ترجمه دکتر حمزه اخوان تقوی نخستین بار در سال ۱۳۸۰ از سوی نشر فرزان روز منتشر شد و حالا به چاپ سوم رسید. نزدیک به سیصد و پنجاه سال پیش ژان شاردن به سودای دیدار از سرزمین هزار و یک شب و در اندیشه زر‌اندوزی و سوداگری با اسب و کجاوه و سرانجام کشتی خود را به اصفهان رساند و نخستین کتاب خود را به نام تاجگذاری سلیمان نوشت و در پاریس منتشر کرد و پس از نزدیک به یک دهه اقامت در ایران زبان فارسی آموخت و کتاب ۱۰‌جلدی پرارزشی برای شناساندن ایران و ایرانیان به جهان نوشت که منبع معتبر نویسندگان و اندیشمندان نامداری چون روسو، ولتر و مونتسکیو شد. این سفرنامه در دهه ۳۰ با ترجمه محمد عباسی و در دهه هفتاد با ترجمه مجدد اقبال یغمایی منتشر شد و شاردن به‌عنوان ایران‌شناسی برجسته به جامعه ایران معرفی شد. زندگینامه این ایران شناس به‌ جای اینکه به قلم ما ایرانیان نوشته شود، یک نویسنده و محقق بلژیکی به یاری ما آمد و زندگینامه مستند و دقیق او را تدوین و منتشر کرد و این‌ کتاب ضمن آشنایی با ژان شاردن، تحلیلی از اوضاع ایران در قرن هفدهم میلادی به دست می‌دهد.

فقط استدلال
«فقط استدلال: مهم‌ترین ۱۰۰ استدلال فلسفه غرب» نام کتابی است به قلم گروهی از اندیشمندان و صاحب‌نظران که به اهتمام و ویرایش مایکل بروس و استیون باربن فراهم‌آمده و میثم محمد‌امینی آن را به فارسی برگرداند و نشر نو منتشر کرد. کسانی که می‌خواهند شناختی مفید و مختصر از فلسفه غرب پیدا کنند، هیچ منبع و مأخذی وجود ندارد که به‌عنوان راهنمای مطالعه آثار فلسفی به کمک علاقه‌مندان بیاید. اما کتاب «فقط استدلال» نوعی دایرهالمعارف فلسفی است. دایرهالمعارفی با ۱۰۰ مدخل برای معرفی مهم‌ترین استدلال‌های فلسفه غرب. هر یک از این صد فصل (۱۰۰ مدخل) کتاب محتوا و موضوع مستقل دارند که به بیان فرض و نتیجه و گام‌ها و همین‌طور قواعد منطقی به کارگرفته شده در استدلال‌ها می‌پردازند. کتاب به شش بخش تقسیم شده است: فلسفه دین، متافیزیک، معرفت شناسی، اخلاق، فلسفه ذهن، علم و زبان؛ گرد آورندگان کتاب می‌گویند بسیاری استدلال‌های مهم‌تر هم هست که اصلاً در این کتاب نیامده است و امیدواریم بتوانیم در مجلدات بعدی به آنها بپردازیم.

رؤیا و تاریخ
«رؤیا و تاریخ: امریکا در دو قرن» نام کتابی است از کلود ژولین، سردبیر لوموند دیپلماتیک، که با برگردان مرتضی کلانتریان انتشارات آگاه نخستین بار در سال ۱۳۵۷ آن را منتشر کرده بود و حالا چاپ سوم آن را به بازار عرضه کرد. نویسنده، این کتاب را به مناسبت دویستمین سالگرد اعلامیه استقلال امریکا منتشر کرده است و در مقدمه کتاب آورده است، «اگر رؤیای امریکایی را در مقابل دویست سال تاریخ امریکا قرار ندهیم، یک ارزیابی صحیح از این رؤیا در جامعه فعلی امریکا امکانپذیر نخواهد بود. این رویارویی تاریخ و رؤیا، از چهار زاویه مهم و اساسی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت: ۱- جدال بین رؤیای دموکراتیک و میل ایجاد یک سرمایه‌داری مقتدر.۲- جدال بین حق آزاد زیستن و میل به کرسی‌نشاندن دولتی که بتواند حکومت نظم و قانون را حکمفرما کند. ۳ – جدال بین برابری افراد و جنبه‌های مختلف نژادپرستی. ۴ – جدال بین رویای جهانی مذکور در اعلامیه استقلال و حفظ منافع اقتصادی ملی.

سردی و شقاوت
«ارائه زاخر- مازخ: سردی و شقاوت» نام کتابی است از ژیل دلوز با ترجمه پویا غلامی که از سوی نشر بان منتشر شد. ژیل دلوز در این کتاب طی یازده‌ فصل آنچه را که تاکنون با نام ساد و مازوخیسم تحت عنوان یک اختلال مورد بررسی قرار گرفته، به چالش می‌کشد و سادیسم و مازوخیسم را در مقام دو موجودیت بالینی مجزا که هر یک در منظومه مفهومی ویژه خود نقش بازی می‌کند و اثرگذار است، مورد ارزیابی و تحلیل قرار می‌دهد. او در این اثر که نقطه عطفی در پروژه انتقادی و بالینی اوست، توأمان با نقد و استفاده از انگاره‌های روان کاوانه، عملکرد مفاهیم را از آثار و زندگی مازخ استخراج می‌کند و با متمایز کردن آنها از عناصر منظومه مارکی دوساد، سرنوشت «میراث قابیل» مازخ را از بارسنگین یک بیماری روان رنجورانه رها می‌کند. مترجم کتاب می‌نویسد: مطالعه دقیق این‌ اثر دلوز درباره کار و زندگی زاخر- مازخ به‌عنوان یک عارضه شناس یا یکی از پزشکان کمتر شناخته شده فرهنگ، برای باز اندیشی در روان جغرافیایی فارسی‌زبان نه تنها یک ضرورت است که حتی به‌ لحاظ شرایط سرتاسری بحران اقتصادی و فرهنگی و کمبودهای مطالعات موثق نظری یا حتی انسان‌شناختی، شایسته‌تر آن بود که بسی پیش از این‌ها به چنین مطالعاتی توجه می‌شد.

راهنمای دیکتاتور بلندپرواز
«چگونه بر جهان حکومت کنیم؟» یا راهنمای دیکتاتور بلندپرواز نام کتابی است از آندره دگیلوم با ترجمه حسین یعقوبی که از سوی انتشارات مروارید منتشر شد. این‌ کتاب که با رویکرد طنز نوشته شده با جمله‌ای از ماکیاولی آغاز می‌شود و این‌گونه ادامه پیدا می‌کند: قدرت در جهان امروز در ذهن افراد لیبرال و طرفداران شفافیت سیاسی تصویری منفی دارد. بعضی‌ها می‌گویند قدرت باید تقسیم شود، می‌گویند قدرت زیاد در دست یک نفر چیز بدی است. قدرت شخصیت افراد را به شکل نامطلوبی تغییر می‌دهد و قدرت اخ است و چنین است و چنان اما… این کتاب بیشتر درباره حکومت بر دنیای‌تان است. گستره این دنیا می‌تواند از شرکتی که در آن کار می‌کنید باشد تا کشوری که در آن سکونت دارید تا حکومت بر کل جهان. در بخشی از کتاب آمده: چگونه بر جهان حکومت کنیم؟ کتابی است برای پرورش و رشد دیکتاتور درون شما. آن را خوب و بادقت بخوانید. خدا را چه دیدید شاید شما هم آدم دم کلفتی شدید. برای سواری و بیگاری کشیدن از مردم همیشه محتاج استفاده از زور نیستید…

 

 

 

 

آیناز محمدی


 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نوزده − 12 =