عضو اتاق بازرگانی: ۲ سال پس از برجام حلقه تحریم‌ها تنگ‌تر شده است

ایالات متحده آنطور که در توافق هسته‌ای مقرر شده، تحریم‌ها را رفع نکرده و «هنوز نمی‌توانیم در انگلستان یک حساب بانکی باز کنیم.

کد خبر : 47627
تاریخ انتشار : دوشنبه 13 آذر 1396 - 5:44

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”  ، نایب‌ رئیس‌کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق تهران با ‌اشاره به اجرای قانون کاتسا که تحریم‌های جدید ایران را دنبال می‌کند، از مسدود کردن حساب بانکی ایرانیان غیرمقیم در شارجه، ترکیه و انگلیس خبر داد و گفت: حلقه تحریم‌ها تنگ‌تر می‌شود.
تحریم‌های جدید اقتصاد ایران تحت لوای «کاتسا»، به نظر می‌رسد چراغ خاموش نظام بانکی ایران را نشانه گرفته است. این بار هم آمریکایی‌ها قصد کرده‌اند بر روی نقطه حساس اقتصاد ایران یعنی نظام بانکی دست بگذارند؛ البته با روش‌ها و شیوه‌های جدید. چراکه در تحریم قبلی، نظام بانکی به هر حال توانست خود را اداره کند، اگرچه پرهزینه بود. طی هفته‌های گذشته هم، نام چندین فرد و مجموعه اقتصادی و غیراقتصادی به فهرست تحریم‌ها اضافه شده است. در این میان، بسیاری، از کاتسا به عنوان تحریم خاموشی یاد می‌کنند که نظام بانکی ایران را هم بصورت ویژه نشانه گرفته است.
سیدحسین سلیمی، نایب‌ رئیس‌کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران در این مورد به خبرگزاری مهر گفت: کاتسا به طور قطع، در اقتصاد ایران بی‌اثر نیست؛ به خصوص اینکه کشور در حال حرکت به سمت حضور در بازارهای بین‌المللی است و تلاش می‌شود تا با هر الگوی سختی، ارتباطات بین‌المللی با دنیا برای انتقال دانش و تکنولوژی گسترش یابد.
وی افزود: اما اکنون موضوع کاتسا مطرح شده و حالت سردی در بسیاری از قراردادهای ایران با دنیا به وجود آمده است؛ چراکه کشورهای دنیا و شرکت‌های بزرگ بین‌المللی بر این باورند که اگر همکاری و سرمایه‌گذاری خود در اقتصاد ایران را افزایش دهند، باز هم ممکن است تحریم‌ها، آن را آسیب‌پذیر کند و آنها مواجه با تحریم شوند.
عضو اتاق بازرگانی تهران تأکید کرد: نکته حائز اهمیت آن است که آمریکا، در قالب کاتسا، هر مجموعه یا شرکتی را که با ایران کار کند، دچار مشکل خواهد کرد.
سلیمی درباره بازتاب تحریم‌های تازه در تعاملات بانکی ایران در حوزه بین‌المللی اظهار کرد: طی روزهای گذشته، کشورهایی همچون ترکیه، انگلیس و شارجه هم به ایرانی‌ها اعلام کرده‌اند که حساب‌های افراد غیرمقیم را مسدود خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: تصور بر این بود که تحریم‌ها تمام شده، ولی دوباره یک تصمیم جدیدی را اضافه می‌کنند؛ اگرچه فکر می‌کنم که حلقه تحریم‌ها تنگ‌تر می‌شود؛ چراکه شرکت‌های خارجی اگر قرار باشد به خاطر قرارداد با ایران، ۵۰۰- ۶۰۰ میلیارد دلار جریمه شوند، دیگر برایشان کار با ایران صرفه نخواهد داشت.
نایب ‌رئیس‌ کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق تهران افزود: تمام اینها در شرایطی است که متاسفانه تحریم‌ها، بر اقتصاد ایران و نظام بانکی بسیار اثرگذار بود و در تمام آن دوران، ۱۲ سال سیستم بانکی ما به خواب زمستانی فرو رفته بود؛ اما اکنون دنیا می‌خواهد همین نظام بانکی، قوانینی همچون ضدپولشویی و قواعد FATF را پیاده‌سازی کند؛ اجرای هر یک از آنها یک سال زمان می‌برد و کار ساده‌ای نیست، پس اگر قرار باشد اکنون دوباره تحریم‌ها اجرایی شود، اوضاع بسیار بد خواهد شد.
سلیمی درمورد طرح و پادزهر بانک مرکزی در برابر کاتسا نیز گفت: یکی از کارهایی که بانک مرکزی می‌تواند انجام دهد، آن است که در قالب مذاکره با کشورهایی که طرف قرارداد در تجارت ایران هستند، موضوع تبادلات مالی با ارزهای محلی را در دستور کار قرار دهد، به خصوص در مورد کشورهایی همچون هند، ترکیه، کره و چین اگر قبول کنند که معاملات به پول محلی باشد، بسیاری از این آسیب‌ها کاهش می‌یابد. البته بانک مرکزی این مذاکرات را شروع کرده و توافق شده تا با چین و ترکیه که حجم بالایی از تجارت ایران را به خود اختصاص می‌دهند، این کار پیش رود.
گفتنی است مهرماه امسال نشریه «نیویورکر» جزئیاتی از نشست دو ماه پیش وزیران خارجه ۱+۵ و ایران منتشر کرد و نوشت: محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفته است که ایالات متحده آنطور که در توافق هسته‌ای مقرر شده، تحریم‌ها را رفع نکرده و «هنوز نمی‌توانیم در انگلستان یک حساب بانکی باز کنیم.»چنانچه پیداست، دو سال پس از توافق هسته‌ای با اعتماد دولت روحانی به آمریکا، نه تنها آینده روشنی از لغو تحریم‌های اقتصادی پیدا نیست که ابعاد تحریم‌های آمریکا هر روز گسترده‌تر می‌شود.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

برچسب ها : ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.