پرورش مسئولیت‌پذیری

متاسفانه کم ندیده و نشنیده‌ایم از زنان و مردان و دختران و پسرانی که مسئولیت‌گریزند و با توسل به هزاران ترفند متفاوت تلاش می‌کنند از پذیرش تعهد فرار کنند.

کد خبر : 45253
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 اردیبهشت 1397 - 0:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین“، قطعا شما هم در زندگی خود با افراد مسئولیت‌گریز مواجه شده‌اید. اما به راستی شما خود، چقدر مسئولیت‌پذیرید؟ تعریف‌تان از مسئولیت چیست؟ آیا سعی می‌کنید به تمامی تعهدات خود عمل کنید یا آنکه به نیمه راه نرسیده یا از همان ابتدا سلب مسئولیت می‌کنید؟برای پذیرش یا عدم پذیرش مسئولیت چه اصولی را رعایت می‌کنید؟ تا به امروز چقدر در انجام تعهدات و مسئولیت‌هایتان موفق بوده‌اید؟ برای موفقیت بیشتر در مسئولیت‌پذیری چه تدابیری اندیشیده‌اید؟ و… مسئولیت‌پذیری یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی هر فردی است که در موفقیت او نیز نقش بسزایی دارد. مسئولیت‌پذیری یک الزام و تعهد درونی برای انجام مطلوب همه فعالیت‌هایی است که فرد آنها را بر عهده می‌گیرد. متاسفانه کم ندیده و نشنیده‌ایم از زنان و مردان و دختران و پسرانی که مسئولیت‌گریزند و با توسل به هزاران ترفند متفاوت تلاش می‌کنند از پذیرش تعهد فرار کنند.

 

بی‌تردید مسئولیت‌پذیری عامل مهمی در تسریع روند پیشرفت‌های فردی، خانوادگی، اجتماعی و روابط بین فردی است؛ چرا که بر اعتبار اجتماعی شخص، میزان علاقه و اعتماد دیگران به او می‌افزاید و باعث ایجاد احساس ارزشمندی و عزت نفس بسیار می‌شود. بی‌گمان شما نیز با ما هم عقیده‌اید که زندگی با فردی وظیفه‌شناس و مسئولیت‌پذیر بسیار لذت بخش‌تر از زندگی با فردی بی‌مسئولیت است. مسئولیت‌پذیری معنا و مفهوم قراردادی، اخلاقی و تربیتی دارد که هر زمانی نیز قابل آموزش و فراگرفتن است؛ اگر چه ممکن است شما به خاطر از دست دادن زمان مفید یادگیری این ویژگی در دوران کودکی و نوجوانی، هم‌اکنون نیازمند زمان بیشتری برای تمرین و آموختن باشید اما مهم این است که اگر بخواهید می‌توانید مسئولیت‌پذیری را یاد بگیرید. فقط باید بخواهید! به همین منظور، راهکارهایی جهت پرورش این ویژگی مهم ارائه می‌شود:

تعریف مشخصی داشته باشید

مسئولیت‌پذیری چیزی نیست جز توانایی پذیرش، پاسخگویی و به عهده گرفتن فعالیتی که از کسی درخواست می‌شود و آن شخص حق دارد انجام آن کار محول شده را بپذیرد یا رد کند. زمانی که فردی قصد دارد مسئولیتی را بپذیرد، باید کاملا برای خود مشخص کند که موضوع درخواست چیست و در برابر پذیرش آن چه چیزی به دست می‌آورد یا در صورت نپذیرفتن آن چه چیزی را از دست خواهد داد. در واقع مسئولیت‌پذیری یک انتخاب کاملا آگاهانه است.

دل به دریا بزنید

مسئولیت‌پذیری و احساس مسئولیت زمانی به وجود می‌آید که فرد مسئولیتی را که به وی محول شده را بر عهده بگیرد. به خاطر داشته باشید تا نخواهید و تلاش نکنید هرگز نمی‌توانید فرد مسئولیت‌پذیری شوید. با امروز و فردا کردن راه به جایی نخواهید برد، بی‌هیچ واهمه‌ای و با اعتماد به خود و اتکا به توانایی‌هایتان برای تجربه پیشامدهای جدید در زندگی‌تان و پرورش بعد جدیدی از وجودتان گام ‌بردارید. ظرفیت شخصیت شما چیزی بیش از آن است که می‌بینید، به خود و شایستگی‌های وجودتان ایمان داشته باشید، آنها را بپذیرید و برای شکوفایی‌شان از هیچ تلاشی دریغ نکنید. یادتان باشد هرگز از اشتباه کردن نهراسید، شما هم چون دیگران ممکن‌الخطا هستید و در مسیر جدیدتان نیازمند تجربه هستید و چه بسا تا زمانی که نابلد راه هستید اشتباه کردن شما حتمی است! به‌جای مایوس شدن به خودتان قول دهید از این پس، از منظری دیگر به اشتباهتان بنگرید، اگر دیدگاه‌تان را تغییر دهید، عملکردتان نیز متفاوت خواهد بود. به‌جای سرزنش خود یا احساس ناامیدی سعی کنید از اشتباهات خود درس بگیرید، نقایص و ضعف‌های خود را بشناسید و برای ترمیم آنها کاری کنید. بی‌تردید به این طریق می‌توانید عملکرد بهتری از آنچه که انجام می‌دهید به دست آورید.

مهارت تصمیم‌گیری را تقویت کنید

هر فردی با دیگری متفاوت است و سبک زندگی متفاوت از دیگری دارد و دقیقا به همین دلیل است که هرگز نمی‌توان با ارائه نسخه واحدی برای همگان، مسئولیت‌پذیری را ایجاد کرد. مسئولیت‌پذیری نیازمند مولفه مهمی به نام تصمیم‌گیری است. تردید و دودلی، مردد بودن، بلاتکلیفی و بی‌تصمیم بودن راهی برای بی‌مسئولیت بودن است. توانایی اخذ تصمیم درست و مهارت حل مساله، برای تکامل حس قدرت و کنترل کردن شرایط زندگی لازم و ضروری است.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

11 − دو =