نظر پدر تلفنهای همراه در مورد نیمه تاریک اختراعش چیست؟
مارتین کوپر، پدر تلفنهای همراه میترسد که اختراع او منجر به از بین رفتن حریم خصوصی و اعتیاد به رسانههای اجتماعی شود.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایسنا، کوپر در سال ۱۹۵۰ از موسسه فناوری ایلینویز (IIT) فارغ التحصیل شد و هفت سال بعد مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی برق گرفت.
در دهه ۱۹۷۰، تلفنهای خودرویی همه گیر بودند. این دستگاهها به باتری خودروها وصل میشدند و از طریق کانالهای رادیویی تماسهای خروجی برقرار میکردند، اما این تلفنها به سختی کار میکردند.
کوپر، قابلیت این فناوری را دید و یک دستگاه تلفن همراه بی سیم اصلی با نام «Motorola DynaTAC ۸۰۰۰X» ساخت و از آن برای برقراری تماس در تاریخ سوم آوریل سال ۱۹۷۳ استفاده کرد و در آن زمان، تنها نگران کار کردن دستگاه ۲.۵ پوندی (۱.۱ کیلوگرم) خود بود.
این تماس به آغاز انقلاب تلفنهای همراه کمک کرد، اما با نگاهی به آن روز، کوپر اذعان دارد که هیچ راهی برای دانستن این لحظه تاریخی نداشتیم. وی، دهه بعد را صرف ارائه یک نسخه تجاری از دستگاه خود به بازار کرد و به راهاندازی صنعت ارتباطات بیسیم کمک کرد.
چند دهه بعد، این تلفن ۱۱ اینچی (۲۷ سانتیمتر) تبدیل به یک دستگاه کوچکتر و قدرتمندتر شد که در جیب همه افراد در سراسر جهان است پیدا میشود.
کوپر ۹۴ ساله به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: منفیترین نظر من این است که ما دیگر هیچ حریم خصوصی نداریم، زیرا همه چیز در مورد ما اکنون در جایی ضبط شده است و قابل دسترسی است.
با این حال، او که خود را رویاپرداز توصیف میکند، از اینکه طراحی و قابلیتهای تلفنهای همراه تا این اندازه پیشرفت کرده، شگفتزده شده و معتقد است که بهترین روزهای این فناوری در زمینههایی مانند آموزش و مراقبتهای بهداشتی هنوز فرا نرسیده است.
در حالی که کوپر نسبت به آینده تلفنهای هوشمند امیدوار است، اما نمیتواند از ضررهای ناشی از آن و به ویژه مسائل مربوط به حریم شخصی چشمپوشی کند.
کوپر میگوید: این مشکل حل خواهد شد، اما نه به راحتی. در حال حاضر افرادی وجود دارند که میتوانند دسترسی به مکان شما، جایی که تماسهای تلفنی خود را برقرار میکنید، اینکه با چه کسی تماس میگیرید و به چه چیزی در اینترنت دسترسی دارید را توجیه کنند. وی همچنین به استفاده کودکان از تلفنهای همراه هوشمند اشاره میکند و خاطر نشان میکند که این زمینه به محدودیتهایی نیاز دارد. یک ایده این است که فضای اینترنت برای مخاطبان مختلف تنظیم شده باشد.
کوپر تأکید میکند: کودکان پنج ساله باید بتوانند از اینترنت برای کمک به یادگیری استفاده کنند، اما نمیخواهیم آنها به محتواهای نادرست دسترسی داشته باشند.
وی در مورد استفاده خود از تلفن همراه میگوید که با استفاده از این دستگاه، ایمیلهایش را چک میکند و برای یافتن اطلاعات برای حل و فصل مشاجره میز شام، جستجوی آنلاین انجام میدهد و ادامه میدهد: با این حال، خیلی چیزها وجود دارد که من هنوز یاد نگرفتهام. من هنوز نمیدانم تیکتاک (TikTok) چیست.
برچسب ها :اخبار علمی ، ججین ، حریم خصوصی ، مخترع موبایل
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰