پوکیاستخوان در کمین سنین ۶۰ سال به بالا
وصیه میشود افراد در سنین مختلف تغذیه مناسبی داشته باشند و دو الی سه مرتبه لبنیات مصرف کنند
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، کارشناس مسئول بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی زنجان، اظهار کرد: در سنین ۶۰ تا ۶۵ سالگی فرد مستعد پوکیاستخوان است.ملیحه نقدی، با اشاره به اینکه پوکیاستخوان در واقع کاهش تراکم استخوان است، گفت: استخوانها بهعنوان ساختار فیزیولوژی هستند که تعادل ما را حفظ میکنند. وقتی توده استخوانی ضعیف شود، به آن پوکیاستخوان گفته میشود و وقتی این اتفاق بیفتد، استخوان استحکام نخواهد داشت و شکنندگی را در پی خواهد داشت.
وی افزود: هر چه فرد کلسیم بیشتری دریافت کند، استخوان تراکم بیشتری خواهد داشت و ویتامین D۳ باعث جذب بیشتر کلسیم میشود. از همینرو مصرف این ویتامین توصیه میشود.وی اظهار کرد: بهتر است در کودکی و سن رشد به میزان لازم شیر، تخممرغ، ماست و کشک مصرف شود. در این صورت تراکم استخوانها خوب خواهد بود و از ۳۰ تا ۳۵ سالگی فرصت برای جذب کلسیم در استخوانها باقی است و پس از آن برداشت کلسیم از استخوان شروع خواهد شد.نقدی افزود: بعد از سنین ۳۰ تا ۳۵ سالگی تراکماستخوان صورت نمیگیرد و از کلسیم استخوانی بهتدریج استفاده میشود تا نهایتا از سنین ۴۵ سالگی استحکام استخوانی کاهش مییابد و کلسیم جذب استخوان نمیشود تا این استحکام دوباره ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه در سنین ۶۰ تا ۶۵ سالگی فرد مستعد پوکیاستخوان است، گفت: در این سنین بهدلیل اینکه فرد استحکام استخوانی خود را از دست داده، خطر شکستگی استخوان بالاست.نقدی افزود: برای پیشگیری از پوکیاستخوان توصیه میشود افراد در سنین مختلف تغذیه مناسبی داشته باشند و دو الی سه مرتبه لبنیات مصرف کنند و بهطور مداوم ۱۰ الی ۲۰ دقیقه در روز در زیر آفتاب قرار گیرند تا ویتامین مورد نیاز بدن تامین شود و جذب کلسیم بالا رود.وی ادامه داد: یکی از مهمترین موارد جذب کلسیم، فعالیت بدنی مناسب است که با انجام نیمساعت ورزش در روز میتوان جذب کلسیم در بافتهای استخوانی و جایگذاری آن را در بافتها فراهم کرد. مصرف سیگار و الکل نیز در استخوانسازی نقش دارد و از همینرو باید از مصرف آنها پرهیز کرد.
کارشناس مسئول بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، افزود: سالمندان در خانواده باید تحت مراقبت این بیماری قرار گیرند و به متخصصان تراکم استخوانی رجوع کنند تا تراکم استخوانی آنها مورد بررسی قرار گیرد و اگر تراکم استخوانی فرد پایین بود، با مصرف دارو جلو آسیبهای این بیماری را تا حدودی بگیرد.وی افزود: بنا به آمارهای جهانی قریب بر ۲۵۰میلیون نفر در دنیا دچار پوکیاستخوان هستند و با توجه به اینکه امید به زندگی افزایش یافته، در زنان بعد از سن یائسگی بهدلیل اینکه تولید هورمونهای زنانه مختل میشود، احتمال ابتلا به پوکیاستخوان افزایش مییابد.
telegram.me/jajinnews
برچسب ها :افتاب ، ججین ، سن ، لبنیات ، پوکیاستخوان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰