مواد دوبعدی با ضخامت چند اتم

دانشمند ایرانی با کمک محققی دیگر در استرالیا موادی دوبعدی با ضخامت چند اتم ساخته‌اند که در طبیعت وجود ندارد.

کد خبر : 39502
تاریخ انتشار : شنبه 29 مهر 1396 - 12:08

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”   ، کوروش کلانترزاده، دانشمند ایرانی، با همکاری توربن دائنک، از استادان دانشگاه RMIT ملبورن در استرالیا، با استفاده از فلز مایع مواد دو بعدی با ضخامت چند اتم ساخته‌اند. این نوع مواد تاکنون در طبیعت مشاهده نشده بود. این اختراع جالب نه تنها در علم شیمی بلکه در حوزه ذخیره‌سازی اطلاعات و تولید دستگاه‌های الکترونیکی سریع‌تر نیز تاثیرگذار است.

محققان برای این کار فلزات معمولی را در یک «فلز مایع» حل می‌کنند تا لایه‌های نازک اکسیده را بسازند. این لایه‌ها به طور طبیعی وجود ندارند و به آسانی تراشیده می‌شوند.

این لایه‌ها را می‌توان به عنوان ترانزیستور در دستگاه‌های الکترونیکی مدرن به کار برد. هرچه لایه اکسیده نازک‌تر باشد، دستگاه سریع‌تر کار می‌کند. همچنین لایه‌های نازک‌تر به معنای کاهش مصرف برق دستگاه‌های الکترونیکی است. علاوه بر این موارد می‌توان از این لایه‌ها در تولید صفحات نمایش لمسی موبایل‌ها استفاده کرد.

دائنک در این باره می‌گوید: «ما آلیاژ‌های غیرسمی گالیوم (فلزی مشابه آلومینیوم) را به عنوان یک واسطه واکنشی استفاده کردیم تا سطح فلز مایع را با لایه نازک از اکسیدهای یک اتمی بپوشانیم».

لایه اکسیده با لمس فلز مایع تراشیده می‌شوند. مقادیر کلان این لایه‌های نازک را می‌توان با تزریق هوا به فلز مایع ساخت. این روش بسیار ارزان و ساده است و دانشمندان حتی می‌توانند آن را در آشپزخانه خود انجام دهند.

کلانترزاده نیز در این باره می‌گوید: «ما پیش‌بینی می‌کنیم این فناوری را می‌توان برای دو سوم عناصر جدول تناوبی شیمی به کار برد و رسانا و نیمه‌رسانا ساخت».

 

 

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × 1 =