ادعای دولت میانمار درباره توقف عملیات علیه مسلمانان دروغ است
آنتونیو گوترش با رد ادعای دولت میانمار مبنی بر توقف عملیات امنیتی علیه مسلمانان گفت: میانمار باید به عملیات نظامی علیه مسلمانان پایان دهد و اجازه دسترسی آسیبدیدگان و آوارگان به کمک های انساندوستانه را فراهم کند.
به گزارش پایگاه خبری”ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، آنتونیو گوترش روز پنجشنبه در دومین گزارش خود به شورای امنیت این سازمان از مشقات و دشواری هایی که مسلمانان روهینگیایی در فاصله یک ماه گذشته تحمل کرده اند بر این نکته تاکید کرد که واقعیت های تلخ موجود، مشقاتی که بیش از ۵۰۰ هزار آواره روهینگیایی در اثر خشونت های جاری تحمل می کنند و بی ثباتی هایی که بحران پناهندگی ناشی از این خشونت ها بوجود آورده، اقدامی عاجل و همگانی برای مقابله با این بحران را ضروری می کند.
وی با تصریح این که وضعیت این آوارگان و نیز ثبات و امنیت منطقه در حال از هم پاشیدگی است، خواستار شناسایی ریشه های پیدایش این بحران و یافتن راه حلی بادوام برای خاتمه بخشیدن به آن شد.
دبیرکل سازمان ملل در بخشی از سخنان خود ضمن محکوم کردن دوباره حمله روز ۲۵ اوت ارتش نجات بخش آراکان روهینگیا و اشاره به بحران شدیدی که فرار پناهندگان روهینگیایی در منطقه بوجود آورده از مسئولین دولت میانمار خواست تا به عملیات نظامی علیه مسلمانان پایان بدهند و اجازه دسترسی آسیب دیدگان و اوارگان به کمک های انساندوستانه را فراهم کرده و در نهایت امکان بازگشت امن و آزاد همه آوارگان و پناهنگان به شهر های و خانه های خود را تضمین کنند.
گوترش به این نکته نیز اشاره کرد که تنها از تاریخ ۲۵ اوت امسال تاکنون بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر از غیر نظامیان میانماری به امید یافتن محلی امن به کشور بنگلادش گریخته اند که ۹۴ درصد از آنها مسلمانان روهینگیایی بوده اند.
وی اضافه کرد که دولت میانمار بایستی به تعهدات خود در زمینه حقوق بشر عمل کند و این ادعای دولت میانمار که عملیات امنیتی در شمال این کشور که موجب کوچ دسته جمعی روهینگیایی ها شده بود، متوقف گردیده است را رد کرد و گفت که ادامه فرار روهینگیایی ها نشان می دهد که این ادعا صحت نداشته و همزمان گزارش های زیادی از سوزانده شدن مزارع مسلمانان به این نهاد رسیده است.
دبیر کل سازمان ملل بار دیگر بر ضرورت دسترسی امدادگران این سازمان و سایر نهاد های بین المللی به آسیب دیدگان و آوارگان تاکید کرد در مورد فضای نفرت و دشمنی که اخیر نسبت به کارکنان این سازمان و سایر گروه ها و سازمان های انساندوست بوجود آمده ابراز تاسف و نگرانی کرد.
گوترش علاوه بر این خواستار همصدایی و حمایت شورای امنیت در مورد ضرورت ایجاد زمینه امن و آزاد بازگشت آوارگان به خانه و کاشانه خود در چارچوب توافقنامهای که وزرای خارجه میانمار و بنگلادش در سال ۱۹۹۳ امضا کرده اند شد و اضافه کرد که سازمان ملل متحد نیز همزمان خود را موظف و ملزم می داند تا در فراهم آوردن تسهیلات معیشتی و سایر امدادگری ها برای آن هایی که به شهر های خود باز می گردند مشارکت کرده و در عین حال بر روال قانونی کردن و اعطای شهروندی به همه روهینگیایی هانظارت داشته باشد.
telegram.me/jajinnews
برچسب ها :آراکان ، ججین ، سازمان ملل ، میانمار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰