ابداع روشهای نوین درمانی با ماهیهای آزمایشگاهی تراریخته
مدیر آزمایشگاه هدفگیری ژن پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی گفت: ماهیهای آزمایشگاهی مدل بیماریها میتواند آغازی برای انجام پژوهشهای بسیار گستردهای باشد که احتمالا در آینده به ابداع روشهای نوین درمانی بینجامد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، یاسر تهمتنی در این رابطه اظهار کرد: یکی از رویکردهای موجود در علم پزشکی بازساختی و طب ترمیم، ابداع روشهای درمانی نوین برای جلوگیری، بازیابی و بازآرایی سلولهای تخریبشده بر اثر بیماری است.
مدیر آزمایشگاه هدفگیری ژن پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی، افزود: اما برای پیادهسازی این روشهای نوین درمانی به تعدادی مدل آزمایشگاهی نیاز داریم که برخی از این مدلها همچون سلولهای بنیادی جنینی را در رویان داریم.
وی با اشاره به تولید ماهیهای آزمایشگاهی مدل بیماریها به وسیله دستکاری ژنتیکی، ادامه داد: ماهیهای آزمایشگاهی مدل بیماریها یک مدل جدید است که با دستکاری ژنتیکی در آزمایشگاهها برای ابداع روشهای نوین درمانی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
تهمتنی تصریح کرد: این ماهیها به نوعی دستورزی ژنتیکی شدهاند که میتوانیم سلول خاصی را از آنها تخریب کنیم و روشهای درمانی را در محیط آزمایشگاهی روی این ماهیها تست کرده و با ابداع روشهای درمانی، از تخریب سلول جلوگیری کنیم.
مدیر آزمایشگاه هدفگیری ژن پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی یادآور شد: این فناوری در کشور پایهگذاری شده است و با این فناوری میتوان مدلهای بینهایت زیادی را در آزمایشگاه تولید کرد.
وی با بیان اینکه در فاز اول روی تعداد محدودی از بیماریها مدلسازی انجام دادیم، گفت: به طور مثال در بیماری دیابت نوع یک سلولهای ترشح کننده انسولین تخریب میشوند که برای انجام مدلسازی، این سلولها در ماهی تراریخت تخریب میشوند.
تهمتنی افزود: در واقع یک ژن کشنده را پشت ژن تولیدکننده انسولین در سلولهای ترشحکننده انسولین لوزالمعده ماهی قرار دادیم که با تحریک این ژن کشنده، سلولهای ترشح کننده انسولین تخریب میشود.
مدیر آزمایشگاه هدفگیری ژن پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی ادامه داد: در مدل دیگر نیز سلولهای ماهیچهای تخریب یا نشاندار شدند. همچنین در مدل بیماری ام.اس سلولهایی که بخشی از دستگاه عصبی را میسازند، تخریب شدهاند.
وی تصریح کرد: بنابراین هر کدام از این مدلها میتواند آغازی برای انجام پژوهشهای بسیار گستردهای باشد که احتمالا در آینده به ابداع روشهای نوین درمانی بینجامد.
تهمتنی در پایان تاکید کرد: تمام کشورهایی که در حوزه علوم طب ترمیم و زیستشناسی تکمیلی تحقیقات پیشرفته انجام میدهند، چنین فناوری را دارند و از این ماهیها استفاده میکنند.
telegram.me/jajinnews
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰