استحصال آبهای ژرف شبیه شوخی است/ ذخایر آبی ما تمام شده باید چشم به آسمان بدوزیم

پدر علم هیدرولوژی ایران با بیان اینکه استحصال آب‌های ژرف در ایران قابل پیگیری نیست، گفت: غلو در فعالیت‌های مهندسی و سازه‌ای باعث به وجود آمدن این شرایط آبی در کشور شده است، انتقال آب، سدسازی‌های بی‌رویه و حفر چاه‌ها بلای جان ما شده است.

کد خبر : 25375
تاریخ انتشار : جمعه 20 مرداد 1396 - 7:44

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری فارس، حسین صدقی پدر علم هیدرولوژی ایران، در خصوص بحث‌های مطرح‌شده درباره استحصال‌شده آب‌های ژرف گفت: طرح این مسئله بیشتر شبیه شوخی است؛ چراکه نیازمند تحقیقات گسترده و اکتشافات پرهزینه است.

وی ادامه داد: استخراج و استحصال آب‌های ژرف هزینه‌های وحشتناکی دارد که با گمانه‌زنی نمی‌توان به این نتیجه رسید که در مناطقی از ایران هم دسترسی به این آب‌ها وجود دارد.

پدر علم هیدرولوژی ایران با اشاره به اینکه رفتار طبیعت در هر منطقه متفاوت است اظهار داشت: اینکه تصور کنیم که در کشور لیبی و سال‌های دور استحصال آب‌های ژرف صورت گرفته و این مسئله در ایران هم ممکن است کاملاً اشتباه است.

صدقی با یادآوری این نکته که استحصال آب‌های ژرف در لیبی از سوی زمین‌شناسان و متخصصان فرانسوی صورت گرفته گفت: این مسئله از ۵۰ سال گذشته مطرح بوده و این زمین‌شناسان تحقیقات گسترده‌ای در این کشور داشته‌اند.

پدر علم هیدرولوژی ایران تصریح کرد: ما در کشور خودمان حتی از وضعیت سفره های آب های زیرزمینی در  ۱۰۰ تا ۲۰۰ متری زمین هم اطلاعات درستی نداریم چه برسد به چندین هزار متر در اعماق زمین.

وی ابراز داشت: به عنوان یک صاحب‌نظر می‌گویم که چنین مسئله‌ای قابل پیگیری نیست.

صدقی در ادامه با اشاره به افزایش جمعیت و نیاز موجود به مصرف آب کشور گفت: ذخایر آبی ما تقریباً تمام شده است و ما تولید آب به اندازه مصرف نداریم در این شرایط تنها می‌توانیم چشم به آسمان بدوزیم تا این وضعیت بهبود پیدا کند.

پدر علم هیدرولوژی ایران با بیان اینکه با فشارهای متعددی که برای تخلیه آب به سفره‌های آب زیرزمینی وارد شده صدمات جبران‌ناپذیری حادث شده است، اظهار داشت: این سفره‌ها نشست کرده و درواقع ما دیگر آبخوانی برای ذخیره آب نداریم.

وی تأکید کرد: غلو در فعالیت‌های مهندسی و سازه‌ای باعث به وجود آمدن این شرایط آبی در کشور شده است. انتقال آب، سدسازی‌های بی‌رویه و حفر چاه‌ها بلای جان ما شده است.

صدقی با اشاره به اینکه تمامی ذخایر آب موجود در کشور را مصرف کرده‌ایم، گفت: ما نمی‌توانیم در زمینه مدیریت آب از کشورهای دیگر الگوبرداری کنیم چرا که شرایط ما شبیه هیچ نقطه‌ای در دنیا نیست.

پدر علم هیدرولوژی ایران افزود: کمک گرفتن از مشاوران و یا الگوبرداری از دیگر کشورها کار بیهوده‌ای است. این رویه برای احیای دریاچه ارومیه هم اتخاذ شده که بیشتر شبیه به جهالت است.

وی تأکید کرد: تلفات آب در کشور ما قابل مدیریت نیست و ما نمی‌توانیم با شرایط اقلیمی خود راندمان کشاورزی را بالا ببریم.

به گفته صدقی بحث افزایش راندمان کشاورزی از ۵۰ سال گذشته مطرح بوده و هیچ گاه به نتیجه نرسیده است.

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.