ایشلیکی، غذای سنتی ترکمن ها

زندگی در بیابان و در دمای بالا در تابستان باعث می شد که ترکمن های بیابانگرد برای آشپزی فقط موادی را به کار ببردند که در سفرهای طولانی خراب نشود. «ایشلیکی» که در فرهنگ مردم ترکمن صحرا ریشه دارد، یکی از این غذاهاست.

کد خبر : 24661
تاریخ انتشار : یکشنبه 15 مرداد 1396 - 20:14

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از یورونیوز، «ایشلیکی» یکی از غذاهایی محلی ترکمن است که در بین شن داغ و ذغال سوزان پخته می شود. این غذا یک جور کیک گوشت است.

ایشلیکی از فرهنگ و آداب مردم ترکمن صحرا ریشه گرفته است که در شرایط سخت آب و هوایی و در دمای بالا و بادهای خشک زندگی می کردند.

برای پختن این غذا نیاز به ظرف و قابلمه نیست: خورشید و شن و ماسه برای تهیه آن کافی است.

یک آشپز می گوید: «چون ترکمن ها بیابانگرد بودند، نمی توانستند با خود بشقاب حمل کنند. بنابراین این غذا را در صحرا با سینی و چاقو و گوشت و آرد درست می کردند.»

 

Image result for ‫ایشلیکی ترکمن‬‎

زندگی در بیابان و دمایی که در تابستان به ۴۰ تا ۵۰ درجه سانتیگراد بالای صفر باعث می شد که ترکمن ها فقط موادی را به کار ببرند که در سفرهای طولانی خراب نشود. در نتیجه از سبزی و میوه خبری نبود، اما نان و غذاهایی که با آرد درست می شود، فراوان بود.

اوگولیمال آرتیکلیوا، آشپز هم می گوید: «پیشینیان ما عمدتا گوشت را کباب می کردند و نان را می پختند اما فقط خمیری را به کار می بردند که مخمر نداشت.»

امروز ترکمنها با اجاق های مدرن غذای سنتی خود را می پزند، اما روز جشن ملی فرصت خوبی برای آشپزی به شیوه کاملا سنتی است.

 

 


telegram.me/jajinnews

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

10 − 8 =