طرح اصلاح قانون گذرنامه، گام نخست فراکسیون زنان مجلس برای تسهیل امکان حضور بانوان فرهیخته در مجامع بین المللی

طرح اصلاح قانون گذرنامه با قید دو فوریت با هدف تسهیل امکان خروج از کشور زنان ورزشکار، هنرمند، فرهیخته علمی، فرهنگی و اقتصادی که از مدت ها پیش در فراکسیون زنان مجلس بررسی شده است به هیات رییسه تقدیم شد.

کد خبر : 21235
تاریخ انتشار : دوشنبه 26 تیر 1396 - 6:10

به گزارش پایگاه خبری ججین به نقل از ایرنا، چندی پیش خبر ممنوع الخروج شدن زهرا نعمتی، بانوی تیرانداز ایرانی در تیتر نخست رسانه ها قرار گرفت، وی که دارنده دو مدال طلای پارالمپیک و همچنین پرچمداری کاروان المپیک کشورمان در ریو را در کارنامه فعالیت خود دارد، به دلیل اجازه ندادن همسرش برای خروج از کشور نمی توانست در هیچ مسابقه بین المللی حضور یابد.
این موضوع با سر و صدای زیادی مواجه شد و بسیاری از مردم ، رسانه ها خواستار حضور این نماینده ورزشی کشور در مسابقات بین المللی بودند ولی به دلایل قانونی و حقوقی وی نمی توانست بدون اجازه همسر در هیچ مسابقه ای حضور یابد.
در نهایت با رایزنی های صورت گرفته مشکل خروج زهرا نعمتی به صورت ویژه حل شد، ولی از همان زمان حل این مشکل در دستور کار فراکسیون زنان مجلس قرار گرفت.
فاطمه ذوالقدر عضو هیات رییسه فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی درمورد طرح اصلاح قانون گذرنامه گفت: این طرح حدود یک ماه و نیم پیش پس از ماجرای خانم نعمتی آماده شد و چندی پیش آن را تقدیم هیات رییسه مجلس شورای اسلامی کردیم.
وی افزود: به دلیل اهمیت این طرح برای زنان، آن را با قید دو فوریتی با امضای ۱۷عضو فراکسیون زنان مجلس تقدیم هیات رییسه کردیم.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: براساس طرح اصلاح بند ۳ ماده ۱۸ قانون گذرنامه که نام دیگر آن طرح اصلاح قانون گذرنامه در راستای تسهیل امکان خروج زنان ایرانی است به زنان ورزشکار، نخبگان یا هنرمند یا غیره که دارای شرایط ویژه هستند، اجازه داده می شود که بدون اجازه همسر یا قیم و با اجازه دادگستری از کشور خارج شوند.
ذوالقدر یادآور شد: به دلیل این که تعطیلات مجلس را در پیش رو داریم وهمچنین مراسم تحلیف و انتخاب اعضای دولت دوازدهم در دستور کار مجلس قرار دارد، به احتمال زیاد بررسی این طرح فوریتی در شهریور ماه در مجلس شورای اسلامی آغاز می شود.
در مقدمه توجیهی این طرح آمده است: با توجه به این که در طول سالیان سال پس از تصویب قانون گذرنامه در سال ۱۳۵۱ بانوان وزرشکار، هنرمند و فرهیخته علمی و فرهنگی و اقتصادی در جهت اعزام به خارج از کشور متحمل مشکلاتی شده اند،طرح اصلاح قانون بند ۳ ماده ۱۸ قانون گذرنامه در دستورکار قرار داده شده است.
بر اساس تبصره الحاقی این طرح، حج تمتع، شرکت در مسابقات ورزشی، المپیادها و مسابقات و همایش های علمی، فرهنگی و اقتصادی به نمایندگی از طرف ایران با تایید مراجع ذی صلاح جزو موارد اضطراری محسوب می شود و ذی نفع حق دارد نسبت به نظر دادستان درمدت ۱۰ روز پس از ابلاغ به مرجع صالح اعتراض کنند.
پروانه سلحشوری رییس فراکسیون زنان مجلس نیز درمورد این طرح فوریتی گفت: ما باید شرایط را برای حضور زنان در میادین ورزشی ، فرهنگی و بین المللی تسهیل کنیم که این طرح می تواند در این روند بسیار تاثیرگذار باشد.
وی تصریح کرد: ما می خواهیم این شرایط را برای تمامی زنان فراهم کنیم و فقط این موضوع برای عده ای از بانوان نخبه و ورزشکار و هنرمند نباشد.
این نماینده مجلس یادآور شد: ما نمی خواهیم مردان حربه ای داشته باشند تا بتوانند مانع خروج زنان از کشور و فعالیت های مختلف آنان شوند از این رو می خواهیم با ارائه این طرح مانع تحقیر و آزار زنان شویم.
سلحشوری گفت: بر اساس این طرح، خانم ها بدون اجازه همسر و با دستور دادستان در مواقع ویژه می توانند از کشور خارج شوند و در این راستا مشکلی نخواهد بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

13 − چهار =