تصویب پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای در سازمان ملل
سازمان ملل با وجود مخالفت آمریکا و دیگر کشورهای مسلح به سلاح هستهای، پیمان بین المللی منع گسترش سلاحهای هستهای را تصویب کرد.
به گزارش پایگاه خبری ججین به نقل از ایسنا، سازمان ملل با وجود مخالفت آمریکا و دیگر کشورهای مسلح به سلاح هستهای، پیمان بین المللی منع گسترش سلاحهای هستهای را تصویب کرد.
معاهده منع سلاحهای هستهای با ۱۲۲ رای موافق یک رای مخالف و یک رای ممتنع تصویب شد.
روز جمعه ۱۶ تیرماه ۱۳۹۶ نمایندگان کشورهای مخالف سلاح هستهای پس از سه هفته نشست و مذاکره فشرده در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک، متن معاهده بین المللی جدیدی را تدوین و تصویب کردند که میگوید ساخت، آزمایش، تولید، اکتساب، تملک، انباشت، انتقال، استفاده و تهدید به استفاده از سلاح هستهای تحت هر شرایطی ممنوع است. طبق این معاهده کشوری که دارنده سلاح هستهای است و به عضویت این معاهده در می آید باید زرادخانه هستهای و تمامی تاسیسات مرتبط با آن را طی یک مهلت زمانی مشخص منهدم کند.
هدف اصلی معاهده ممنوعیت سلاح هستهای ایجاد هنجار حقوقی برای بدنام کردن دارندگان سلاح هستهای و ایجاد فشار سیاسی برای اجرای تعهدات خلع سلاح هستهای است. مذاکره و تدوین این معاهده بیانگر نارضایتی عمیق و گسترده کشورهای غیر هستهای عضو ان پی تی از وضعیت تبعیض آمیز حاکم در ان پی تی به ویژه عدم اجرای تعهدات خلع سلاح هستهای است. کشورهای دارنده سلاح هستهای عضو ان پی تی که داشتن سلاح هستهای و استفاده یا تهدید به استفاده از آن را حق قانونی خود میدانند با هر گونه تلاش و حرکتی برای ممنوعیت عام و غیر تبعیض آمیز سلاح هستهای یا خلع سلاح هستهای مخالف هستند و به همین دلیل این دسته از کشورها حضور در این مذاکرات را تحریم کردند. اکثر دولتهای عضو ناتو و دیگر کشورهایی که تحت چتر هستهای آمریکا هستند به خاطر فشار و دستور آمریکا، در این مذاکرات غایب بودند.
تصویب این معاهده جدید تحول بین المللی بسیار مهمی محسوب میشود زیرا این معاهده نتیجه فرایندی است که طی آن اکثریت کشورهای غیر هستهای تصمیم گرفتهاند به ساز و کار و دستورکاری که قدرتهای بزرگ هسته ای طی نیم قرن اخیر با هدف حفظ منافع و تسلیحات هستهایشان در سطح بین المللی تعریف و پیاده کرده بودند، نه بگویند و هنجار سازی در مورد ممنوعیت داشتن سلاح هستهای و استفاده از چنین تسلیحاتی را خود به دست بگیرند. قرار است این معاهده در ۲۹ شهریورماه سال جاری برای امضا در نیویورک مفتوح شود که با آغاز نشست عالی رتبه مجمع عمومی همزمان خواهد بود.
برچسب ها :سازمان ملل،سلاح هسته ای
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰