«برترین فیلمنامه های جهان» بررسی شدند
موسسه خانه کتاب شماره دوازدهم فصلنامه «نقد کتاب هنر»را منتشرکرد از مهمترین موضوعات مطرح شده در این فصلنامه گزارش نشستی است که در دیماه سال ۱۳۹۵ برای نقد و بررسی مجموعه «برترین فیلمنامه های جهان» با حضور رامتین شهبازی و شادمهر راستین برگزار شد
به گزارش پایگاه خبری ججین به نقل از(ایبنا)، علی بوذری، سردبیر فصلنامه در ابتدای این مجموعه و در سرمقاله به کاتالوگهای نمایشگاهی و گروههای آن پرداخته است و میگوید بسیاری از کاتالوگهای نمایشگاهها، اثری فراتر از یک کاتالوگ صرف در معرفی یک نمایشگاه هستند. به گفته او کاتالوگ نمایشگاه «مسافر نقاشی درباری ایران در دوره قاجار»یکی از منابع اصلی پژوهش در هنر قاجار است. وی در انتهای سرمقاله از منتقدان دعوت میکند تا چنانچه کاتالوگی را لایق معرفی و نقد تشخیص دادند، به معرفی آنها در نشریه بپردازند.
بخش ابتدایی این فصلنامه به نقد شفاهی اختصاص دارد که در این شماره به نشست نقد و بررسی شفاهی به برترین فیلمنامههای جهان پرداخته شده است. این نشست در اول دیماه سال ۱۳۹۵ در سرای اهل قلم برگزار و به مجموعه فیلم نامه هایی اختصاص داشت که به سردبیری شیوا مقانلو از سوی نشر سفید سار منتشر شده است. این مجموعه برای سی جلد برنامه ریزی شده است که دوازده جلد از آن تا زمان برگزاری این نشست منتشر شده و مورد اقبال عمومی قرار گرفته است. هدف از برگزاری این نشست بررسی جایگاه این مجموعه بین کتب سینمایی، نقش آن در جریان سازی حرفه ای در سینمای ایران و تاثیراتش برمخاطبها بود که علاوه بر دبیر مجموعه، رامتین شهبازی و شادمهر راستین نیز در این نشست حضور داشتند.
در بخش بعدی این فصلنامه به نقد برخی از تالیفها در حوزه هنر پرداخته شده است؛ در ابتدا بنفشه مقدم، هیئت علمی دانشگاه هنر، در صفحه ۴۵ به طراحی تن پوشها، مفاهیم و کابردهای آن پرداخته و کتاب «مد و لباس در قلمرو هنر مفهومی» نوشته شیرین عابدینیراد از موسسه چاپ و نشر نظر را معرفی کرده است. در ادامه این بخش در صفحه ۶۳ هومن یوسفدهی، پژوهشگر و متنپژوه کتاب «خدمات کاتبان هندو به زبان و ادب فارسی» نوشته حمیدرضا قلیچ خانی که از سوی نشر وراقان منتشر شده را معرفی و نقد کرده است. در صفحه ۹۶ محمد آزادی احمدآبادی مروری برنمایشگاه و نقد کتابی با عنوان «کتاب کارنامه» که از سوی بنیاد پژمان و زیر نظر استودیو کارگاه و توسط گروهی از نویسندگان منتشر شده بود را نوشته است. و در صفحه ۱۰۳ افسانه قانی، کتاب «ز پود محنت و تار محبت» را مرور کرده است این کتاب نگرشی دارد بر گلیمبافها در استان چهارمحال بختیاری که از سوی دانشگاه شهرکرد توسط فرانک کبیری نوشته شده است. سید شاهینمحسنی درصفحه ۱۱۵ مرور و نقدی بر کتاب «هشت گفتار درباره فلسفه موسیقی» نوشته است. این کتاب نوشته داریوش صفوت است که توسط نشر ارس در سال ۱۳۹۴ منتشر شده است. هما افراسیابی، کتابدار و پژوهشگر در صفحه۱۲۵ این فصلنامه با زیر مطلبی با عنوان نغمههای ماندگار به معرفی و بررسی کتاب «ارمغان طرب» پرداخته است. این مجموعه توسط محسن محمدی گردآوری شده و توسط موسسه فرهنگی هنری ماهور منتشر شده است. و آخرین مقاله این بخش که با عنوان «مرگ دانشگاه و حیات عامه پسندی در فرهنگ خشونت» در صفحه ۱۳۳ منتشر شده و در آن مهدی احمدیان شیجانی، منتقد و پژوهشگر، کتاب «دگرگونی اجتماعی فیلم های سینمایی در ایران» را نقد و بررسی کرده است. این مجموعه توسط پرویز اجلالی نوشته شده و نشر آگه آن را در سال ۱۳۹۴منتشر کرده است.
در بخش بعدی کتاب مقالاتی منتشر شده اند به نقد ترجمه اختصاص دارد که اولین مقاله آن در صفحه ۵۷ با عنوان «از ذخیره سازی تا آرشیو» را، مجیدآزادی احمدآبادی با نگاهی به کتاب «مدیریت منابع عکس» نوشته است. این کتاب نوشته مارگوت نوت با ترجمه فرحناز اسماعیل بیگی توسط نشر کتاب آبان در سال ۱۳۹۵ منتشر شده است. فهم تولید فرهنگ از خلال اقتصاد فرهنگی؛ عنوان مقاله ای است که در صفحه ۱۶۵ بهمن ایران پور با نگاهی به کتاب «درآمدی پیشرفته بر اقتصاد فرهنگی» نوشته است. نویسنده این کتاب روت تاوز است که احتشام رشیدی و انسیه ابری آن را ترجمه کرده و توسط انتشارات تیسا در سال ۱۳۹۵ منتشر و روانه بازار شده است.
علیرضا اسماعیلی، معاون فرهنگی فرهنگستان هنر مقاله بعدی را در صفحه ۱۷۵ با عنوان «روش تحقیق در هنر و طراحی» نوشته است که در آن به بررسی کتاب «بصریسازی پژوهش در هنر و طراحی» پرداخته است. این کتاب نوشته کارول گری و جولی ین ملینز است و طاهر رضا زاده آن را ترجمه و انتشارات متن آن را منتشر کرده است. در انتهای این بخش در صفحه ۱۹۳ هادی پورصادقیان نگاهی به کتاب «نقاشی سنتی چینی» کرده است. این کتاب اثر جوانگ جیایی و برگردان چن گانگ تائو، توسط نسرین دستان ترجمه و پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر آن را منتشر کرده است.
در بخش نقد موجز که از صفحه ۲۰۱ آغاز میشود دو عنوان کتاب بررسی شده است. کتاب «ماشین آلات صنایع چاپ» توسط مهرداد کشتیآرا و کتاب «گال، گال، گالری» را شروین طاهری با مطلبی تحت عنوان «پرسهگردی درکوچه پس کوچهها» مورد بررسی قرار گرفته است. بخش بعدی فصل نامه به نقد کتابهای تاریخی در زمینه هنر پرداخته است و در این شماره دو کتاب در بخش نقد مورد بررسی قرار گرفته اند ابتدا در صفحه ۲۱۱ مهناز احمدی با نگاه به کتاب «انگیزه آفرینندگی: در سیر تاریخی هنرها» مطلبی با عنوان «تاریخ هنر، بازتاب یک نگرش» کتاب را مورد نقد و بررسی قرار داده است. این کتاب نوشته ج.دنیس اسپور است و توسط امیرجلالالدین اعلم ترجمه و منتشر شده است. و فائزه دانش و حسین شجاعی با نگاهی به کتاب قاجاریه و آموزش عکاسی نوشته عباس رحیمی را بررسی کرده اند. این کتاب توسط نشر فروزان روز در سال ۱۳۹۱ منتشر شده است.
در بخش بعدی فصلنامه عنوانهایی معرفی شده است که شایسته ترجمه تشخیص داده شده اند در صفحه ۲۴۵ هانیه مهرابی کتابی از دیوید ج. الکساندر با عنوان «سلاح و زره پوشهای رزمی اسلامی» از مجموعه هنرهای اسلامی موزه پولیتن را معرفی کرده است. جهان و دربار؛ عصر باشکوه سلجوقی توسط الهام طالبی، محقق؛ خط مقدس در خوشنویسی اسلامی توسط دلارام کاردار طهران و شاهنامه، حماسه رنگارنگی از گذشته ایران توسط رویا کریمی کوهنجانی معرفی شده اند. در بخش انتهایی فصلنامه نیز دو عنوان کتاب با موضوعات مختلف مرتبط با هنر تحت بخشی با «گوناگون» بررسی شده اند. مهدی حق شناس، کتابشناسی طراحی شخصیت های کارتونی در ایران را ارائه کرده است و مقاله ای تحت عنوان «جایگاه پارچه بافی و خیاطی در هنرها و صنایع دستی ایران» توسط پروین بابایی و حسن بلخاری قهی در انتهای فصلنامه ارائه شده است.
فصلنامه «نقد کتاب هنر» (شماره دوازدهم) در ۲۹۶ صفحه و به قیمت ۱۰ هزار تومان از سوی انتشارات موسسه خانه کتاب به چاپ رسیده است.
برچسب ها :کتاب،فیلم نامه،ججین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰