سفیر چین در دهلی نو خواستار عقب نشینی فوری نیروهای هندی از خاک چین شد
سفیر چین در دهلی نو با رد هرگونه مصالحه در خصوص تنش مرزی ،خواستار خروج فوری نیروهای مرزی هند از داخل خاک چین شد.
به گزارش پایگاه خبری ججین به نقل از ایرنا،’لو ژائو هی’ روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در دهلی نو اظهار کرد اکنون تصمیم گیری در خصوص گزینه های موجود برای حل تنش مرزی به عهده هند است.
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص احتمال وقوع جنگ بین دو کشور به دلیل اختلافات مرزی تصریح کرد استفاده از نیروی نظامی در خصوص تنش مرزی به سیاست دولت هند مربوط می شود.
سفیر چین در دهلی نو خواستار حل مسالمت آمیز مناقشه کنونی با هند شد و اظهار کرد عقب نشینی نیروهای هندی از خاک چین قدم نخست برای انجام هرگونه مذاکره سازنده میان هند و چین است.
وی وضعیت مرزهای هند و چین را وخیم توصیف کرد و افزود:نیروهای هندی با عبور از مرزهای مشخص شده دو کشور وارد خاک چین شده اند و این امر باعث رویارویی نیروهای مرزی دو کشور شده است.
سفیرچین در دهلی نو اظهار کرد با گذشت ۱۹ روز از آغاز تنش مرزی بین هند و چین ،وضعیت تاکنون بهبود نیافته است.
وی با بیان اینکه نگرانی های امنیتی هند نمی تواند دلیلی بر نفوذ نیروهای این کشور در خاک دیگر کشورها باشد افزود:هند نمی تواند از طرف بوتان مدعی حاکمیت ارضی یک منطقه شود.
تنش مرزی بین هند و چین از دو هفته پیش به دنبال نفوذ نیروهای هندی به خاک چین در مخالفت با ساخت جاده مرزی و تخریب دو سنگر مرزبانان هندی در مرز این کشور با بوتان آغاز شد.
ارتش هند جمعه گذشته به دنبال افزایش تنش مرزی در مناطق شمال شرقی با چین بیش از سه هزار نیروی نظامی به منطقه سیکیم اعزام کرد.
وزارت امور خارجه هند روز شنبه گذشته در بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی شدید از اقدام چین در ساخت جاده در منطقه ‘دو کالا’ اعلام کرد این اقدامات برای هند عواقب شدید امنیتی دارد.
‘آرون جیتلی’ وزیر دفاع هند در واکنش به اخطار رسانه های چین در خصوص درس گرفتن دهلی نو از شکست سال ۱۹۶۲ اظهار کرد هند سال ۱۹۶۲ با ۲۰۱۷ تفاوت دارد.
وزارت امور خارجه چین نیز در واکنش به این اظهارات وزیر دفاع هند اعلام کرد چین نیز با گذشته تفاوت زیادی دارد.
چین، بوتان و هند در مناطقی به وسعت ۷۵۰ کیلومتر مربع دچار اختلاف هستند.
یکی از این مناطق ‘دوکلم’ یا ‘دونگ لانگ’ یا ‘دوکا لا’ است که تنش کنونی در آن بوقوع پیوسته است.
چین در دو دهه گذشته بوتان را برای واگذاری منطقه ‘دوکلم’ به این کشور تحت فشار قرار داده است. پکن اعلام کرده است حاضر است به جای ‘دوکلم’ دره های ‘جکورلونگ’ و ‘پاسملونگ’ در شمال بوتان به وسعت ۴۹۵ کیلومتر مربع را به این کشور واگذار کند.
هند به شدت نگران اقدامات نظامی چین در ‘دوکلم’است زیرا این منطقه به کریدور بسیار حساس سیلیگوری’ هند متصل است.
منطقه ‘سیلیگوری’ یک نوار باریک در هند است که شمال شرق را به دیگر مناطق این کشور متصل می کند.
هند به طور مداوم مواضع دفاعی خود را در این منطقه با هدف مقابله با چین گسترش داده است.
چین و هند توافقنامه همکاری نظامی مرزی با هدف جلوگیری از رویارویی نظامی در امتداد خطوط واقعی مرزی با هم امضا کرده اند.
بر اساس این توافقنامه، نیروهای دو کشور باید با خویشتنداری از رویارویی نظامی در مناطق مرزی مانند بخش هایی از ایالت آرناچال پرادش جلوگیری کنند.
روابط بین چین و هند مدتهاست که به دلیل اختلافات ارضی درازمدت و همچنین اجرای کریدور اقتصادی چین در پاکستان دچار مشکل بوده است.
همین اختلافات باعث شد تا هند دعوت رسمی چین در اجلاس بین المللی جاده ابریشم را که اواخر اردیبهشت ماه سالجاری در شهر پکن برگزار شد، رد کند.
بدگمانی میان دو کشور بر اثر اختلافات مرزی فیمابین که پس از جنگ سال ۱۹۶۲ به وجود آمد، همچنان ادامه دارد و مذاکرات نزدیک به ۱۳ سال میان طرفین در باره مسایل مرزی تاکنون نتیجه چندانی نداشته و پکن و دهلی نو موفق به تعیین دقیق سرحدات و حل آن نشده اند.
برچسب ها :تنش مرزی، هند ، چین،ججین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰