رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب
تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» امروز در مراسمی در فرهنگسرای بهمن رونمایی شد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، همزمان با ۳۰ آبان، روز «قهرمان ملّی» و سالگرد پیروزی جبهه مقاومت و پایان سیطره داعش، «رویداد ملّی قهرمان» و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت را همراه با انتشار تقریظهای حضرت آیتالله العظمیخامنهای بر سه کتاب مربوط به شهدای جبهه مقاومت با عناوین «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» در فرهنگسرای بهمن در حال برگزاری است.
سیدعباس صالحی وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی وزیر ارشاد، علیرضا مختارپور رئیس سابق سازمان اسناد و کتابخانه ملی و جمعی از مسئولان کشوری، اهالی فرهنگ، نویسندگان این اثر و مردم از جمله حاضران در این نشست هستند.
این مراسم که با حضور جمعی از خانوادههای شهدا برگزار میشود، همزمان با تهران در ۳۰ استان دیگر کشور نیز برپا خواهد شد. مراسم روز «قهرمان ملی» با اجرای ارکستر سمفونیک و نواختن سرودهای حماسی آغاز شد.
وی با بیان اینکه با تحلیل محتوای تقریظهای رهبر انقلاب بر آثار میتوان تشخیص داد که ایشان از این تقریظها چه اهدافی دارند و چطور میشود به این مسیر نگاه کرد و نگریست؛ افزود: نکته اول که بسیار مهم است، این است که در ادبیات جهاد، دفاع و مقاوت، بُعدی از سیر و سلوک را میبینیم که متفاوت و متمایز است از پارهای از روشهای سیر و سلوکی. در تاریخ عرفان و معنویت در جهان و از جمله در اسلام، عرفانها و معنویتهای جامعهگریز داشتیم، عرفانها و معنویتهای سیاستگریز داشتیم، اما جریان عرفان و معنویتی که در دفاع مقدس و در فضای مقاومت بروز و ظهور پیدا کرد و دیده میشود، عرفان و سلوک جامعهگراست و ادامهدهنده راه امام علی(ع) و یاران اوست؛ عابدان شب و شیران روز.
به گفته وزیر فرهنگ؛ بخشی از توجه رهبر انقلاب به این خاطرات و نوشتههای ارزشمند نشان دهنده قصد ایشان در ترویج یک سیر و سلوک معنوی است که موتور یک تمدنسازی است، عرفان و معنویتی که با جامعه و سیاست پیوند دارد و موتور تحرک است نه خاکستر خاموش کننده آتشها. تقریظهایی که ایشان بر وجوه معنوی و سلوکی این عزیزان شهید در نوشتههای مختلف زدهاند، از این منظر قابل توجه است.
صالحی با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاییز آمد» اضافه کرد: برخی از تعابیر ایشان کاملاً میتواند معنابخش باشد که به این آثار از چه منظری میتوان نگاه داشت. یکی از وجوهی که رهبر انقلاب در تقریظی که بر این ۷۰ کتاب نوشتهاند، این است که جامعه دینی، انقلابی و معنوی ایران عزیز نیازمند به شناخت از یک سیر و سلوک ویژه است، سیر و سلوکی که هم باید باشد چون موتور تعالی است و هم نوع خاصی از سیر و سلوک را ترسیم میکند.
صالحی در ادامه با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «سرباز روز نهم»، الگوسازی را نکته دیگری از تقریظهای معظمله دانست و یادآور شد: اینکه چگونه جوانان و نوجوانان امروز از این مثالهای نه خیلی دور در تاریخ، نه هزاران و صدها سال قبل، بلکه همین جوانها و نوجوانانی که تاریخ آنها به دفاع مقدس در ۳۰-۴۰ سال قبل برمیگردد یا در جریان مقاومت امروز است، از دیگر نکات است.
صالحی با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «مجید بربری» و شخصیت شهید مجید قربانخانی یادآور شد: در این کتاب فردی ترسیم میشود که فراز و فرود و زندگی پر پیچ و خمی دارد اما میتواند از آنها به سلامت عبور کند و به قله برسد. اینها الگوهای درسآموز برای نسل جوان و نوجوان هستند.
وزیر فرهنگی و ارشاد اسلامی با بیان اینکه توجه و اعتماد به رویشهای انقلاب است، نکته دیگری است که میتوان از این تقریظها دریافت کرد، یادآور شد: گاه و بیگاه شرایط اجتماعی، یأسها را میتواند به جامعه تزریق کند اما اینکه انقلاب اسلامی همچنان موتور و رویشش فعال است، نکتهای است که در برخی از تقریظهای رهبر انقلاب نمایان است.
وی با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر آثاری چون «سرباز روز نهم» افزود: حضور این جوانان یعنی نسلهای انقلاب منطقع نشده و هنوز میتوان به رویشهای انقلاب جداً امیدوارانه نگاه کرد.
به گفته او؛ راهبرد چهارمی که رهبر انقلاب در این تقریظها تأکید دارند، این است که میخواهند مسیری را برای کشور و آینده آن ترسیم کنند.
او با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر «تنها گریه کن» افزود: توجه به سرمایههای معنوی ایران عزیز در کنار سرمایههای مادی، از دیگر نکات است. ایران با افتخار سرمایههای مادی فراوانی داشته و دارد، اما گستردهتر و عمیقتر از آن، سرمایههای معنوی ایران عزیز است که بسیار متکثرند. بخشی از این سرمایههای معنوی، شهیدان انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت هستند که سرمایههای تحرکبخش در شرایط اضطراری و حتی عادی است. اینکه این سرمایهها را دست کم نگیریم نکتهای است که در تقریظها بعضاً اشاره شده است. اینکه به شهدا به عنوان یک سرمایه پایانناپذیر نگاه کنیم، راهبرد دیگری است که در این تقریظنویسیها خودش را نشان میدهد.
صالحی افزود: نکته دیگر، توجه به بخشهایی است که میتواند کمتر دیده شده باشند در دفاع مقدس و فضای مقاومت و اتفاقاً توجه مجدد به آن بخشها تحرکبخش بخشهای نهفته است. توجهی که ایشان به بعضی از اقوام، مجاهدان افغانستانی و زنان دارند و … پیدا کردن نقطههای مغفول و متروک در موتورهای تحرک توسعه و جهاد و پیشرفت اجتماعی است..
صالحی یادآور شد: ایشان توجه به این نکته دارند که جریان حماسه و دفاع و مقاومت را از خیلی دور دیدهایم و در نتیجه شبهی از آن را دیدهایم. این ۷۰ اثر و مشابه آنها، به ما کمک میکند اتفاق بزرگی را که از فضای دور لانگ شاتش را دیدهایم، کلوز آپش را ببنیم و به جزئیات آن توجه کنیم. جریان کتابهای ادبیات دفاع مقدس و آثاری که از آن تجلیل کردهاند، با این نگاه است.
صالحی در پایان تأکید کرد: حس من این است که رهبر انقلاب در این ایام رهبری خود پس از رحلت امام(ره) دو مسیر را برای امنیت ایران دنبال کردند، مسیر اول امنیت زیر ساخت و سخت است که از طریق همین چیزهایی که امروز دستاوردهای آن را میبینیم مانند موشکی پهپادها مسیر را پیش بردند و اگر خودمان مقایسه کنیم، شرایط غیر قابل مقایسهای با دوران دفاع مقدس داریم. اما به نظرم ایشان بیش از امنیت سخت، امنیت نرم دفاعی را جدی گرفتهاند. اینکه جامعه ایران تاب پایداری و مقاومت داشته باشند و شهریور ۲۰ در این کشور تکرار نشود و اگر کسی طمعی کرد به یک وجب این خاک، طمعش بریده شود و از راه دور هم این طمع و رؤیا تعبیر نشود. این نیازمند امنیت نرم است بخشی به این است که بدانیم در این ۴۰ سال چه کردیم و چه کسانی پیش قراولان این مسیر بودند و قدر آنها را بدانیم و از آنها بیاموزیم.
رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب بر «هواتو دارم»
پس از صحبتهای وزیر ارشاد، تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «هواتو دارم» رونمایی شد. مادر شهید عبداللهی پس از انتشار متن تقریظ معظمله بر این اثر، در سخنان کوتاهی ضمن تشکر از رهبر انقلاب، برای ایشان آرزوی طول عمر کرد. متن تقریظ رهبر انقلاب بر این اثر به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
ــ این نیز جلوهئی دیگر از رویشهای انقلاب است: جوان دلاوری با عقلانیّت دههی ۹۰ و احساسات دههی ۶۰.. مصداق: الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه.. با جهادی در بهترین راه و سرانجامی برترین سرانجام.. هنیئاً لأرباب النعیم نعیمُهم.. معرفت و صبر راوی (همسر شهید) در خور ستایش است.. گرامی و سربلند باد.
۲ تیر ۴۰۲
ـ نگارش کتاب، خوب و در موارد بروز احساسات، عالی است و نیز مقدمه بخصوص چند سطر پایانی آن.
استخوانهای سوخته مجید، بهترین هدیه من است
بخش دیگر این مراسم به رونمایی تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «مجید بربری»، خاطرات شهید مجید قربانخانی اختصاص داشت. متن این تقریظ توسط خانم ترکاشوند، مادر شهید به این شرح قرائت شد:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
ــ اینجا فطرتی پاک را، دلی روشن را، دستی خدمتگزار به ضعیفان را میبینیم که رشتهئی از انوار خورشید حسینی، آنها را در خط نورانی جهاد و شهادت، به کار میاندازد و دارندهی آنها را به اوج میرساند. مجید قربانخانی مصداق آیهی: فَمَن یُرد الله ان یهدیه یشرح صدره للإسلام است. او لایق این عروج بوده و دل با صفا و روح با مرام او ظرفیت آن را داشته است.. گوارایش باد و الحقنا الله به انشاءالله
تیر ماه ۴۰۲
ــ خانوادهی این شهید عزیز را در اینجا از نزدیک زیارت کردم.
مادر شهید در بخشی از این مراسم، قسمتی از وصیتنامه شهید را قرائت کرد و افزود: من عاشق مجید بودم، او یکی یک دانه مجید بود، اما ۹ سال است که اشکهایم قطع نشده است. بهترین هدیهای که خدا به من داد، استخوان سوختههای مجید بود. من از این نظر، پیش حضرت زهرا(س) شرمنده ایشان نیستم.
رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب بر «بیست سال و سه روز»
رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «بیست سال و سه روز»، خاطرات شهید سیدمصطفی موسوی، بخش دیگر این مراسم بود. این بخش نیز با همراهی مادر شهید برگزار شد. متن تقریظ رهبر انقلاب بر این کتاب به این شرح است:
به نام خدا
ــ این شرح حال نیز برای امثال من غبطهانگیز و حسرتزا است. نور این جوان و امثال او چشم امثال مرا خیره میکند و ما را متوجّه تاریکیهائی که در آن گرفتاریم میسازد. آفرین به آن انگیزهی نجاتبخش که سیدمصطفیها را به چنین اوجی میرساند و مرحبا به صبر و توکلی که پدر و مادری را در فقدان چنین فرزندی آرامش میبخشد. خدا را سپاس که در دوران چنین انسانهائی زندگی میکنیم
خرداد ۱۴۰۳
خاطراتی از جوانترین شهید مدافع حرم به روایت مادر
زینت سادات موسوی، مادر شهید موسوی در ادامه به بیان خاطراتی از جوانترین شهید مدافع حرم پرداخت و گفت: سیدمصطفی در آخرین پیامک خود نوشته بود: ای رفیق در قطار زندگی مواظب خودت باش. روزگاری است که ریزعلیها قطار را به خاطر یک پیراهن آتش میزنند.
او ادامه داد: روزهای آخر سید مصطفی به من گفت میدانی حضرت آقا درباره مدافعان حرم چه گفتهاند؟ فرمودهاند که مدافعان حرم جزو اولیاءالله هستند. روزی که خبر شهادت من را میدهند، دوست دارم چهرهات را ببینم. آنجاست که میزنی روی دستت و میگویی ای کاش میدانستم که با یکی از اولیای خدا زندگی میکنم.
این مادر شهید با بیان اینکه شهید موسوی سه کتاب «فلسطین از منظر آیتالله خامنهای»، «فاطمه فاطمه است» و «جستارهایی از خاطرات شهید سلیمانی» را با خود به سوریه برده بود، افزود: او برای گرفتن امضا کتاب را به حاج قاسم داده بود، حاج قاسم به او گفته بود که تو که الآن اینجا هستی، باید به من امضا بدهی. او همیشه میگفت که من برای حضور در اینجا برنامهریزی کرده بودم.
خانم موسوی در پایان تأکید کرد: ای شیعیان به نایب امام زمان(عج) پشت نکنید که کربلا تکرار میشود. زمانه با ما شوخی ندارد.
سردار سلامی: شهدا از حجتهای عظیم الهی هستند
سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه، در ادامه این مراسم با اشاره به شخصیت شهید مجید قربانخانی، قهرمان کتاب «مجید بربری»، گفت: هر کسی را که خداوند بخواهد هدایت کند، سینه او را برای اسلام وسیع میکند و ظرفیت او را بالا میبرد. این جوان رعنا با آن قامت دلانگیز و آن سیرت پاک، شهید مجید قربانخانی واقعاً معراج را تجربه کرد. وقتی خداوند بر قلب یک انسان تجلی میکند، او فاصله خاک تا افلاک و فاصله فرش تا عرش را چشم بر هم زدنی طی میکند: «کَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ».
وی ادامه داد: من افتخار داشتم چند ماه قبل با خانواده این شهید عزیز ملاقات کردم که در رخسار آنها و کلامشان صفا، صدق، نیت خالص، آراستگی و وارستگی کاملاً دیده میشد و معلوم بود که آن جوان با آن خصوصیاتی که توصیف کردم، با تربیت این پدر و مادر سرانجام عروج را تجربه خواهد کرد و این از معجزات الهی و برای همه جوانان نسلهای جدید و آینده این درسی زیباست که همه میتوانند به خدا ملحق شوند.
فرماده کل سپاه در ادامه به ویژگیهای شخصیتی شهید سیدمصطفی موسوی، قهرمان کتاب «بیست سال و سه روز» که از او با عنوان جوانترین شهید مدافع حرم یاد میکنند، اشاره و اضافه کرد: او یک جوان است از نسل پیامبر عظیمالشأن، یک سید والامقام، از پدر و ماردی که هر دو از سادات جلیلالقدر هستند. او جوانی است خوش سیما، بلندقامت و خوش رو با نیت پاک و انگیزهای عمیق، قلبی مطمئن و رو حی بلند. جوانی که به درجهای از معرفت الهی میرسد که میتواند بر همه آرزوهای آینده خود خط بطلان بکشد و ملاقات با خدا را بر هر چیزی ترجیح دهد. اینها از حجتهای بزرگ الهی بر همه ما هستند.
وی با تأکید بر اینکه این شهدا همه گرانقدرند، به ایثار خانواده شهدا در راه مقاومت و حماسه اشاره کرد و افزود: اگر انسان ۱۰ فرزند هم که داشته باشد، هر فرزند خاص خود است و جایگاه مخصوص خود را در قلب پدر و مادر دارد و وقتی شهید میشود، واقعاً انسان احساس میکند همه آروزهای خود را از دست داده است. وقتی خانوادهای تک پسر دارد، بدرقه کردن او برای جهاد، مهیا کردنش برای شهادت و راضی شدن به رضای الهی اوج تسلیم یک انسان در مقابل خداست.
سردار سرلشکر سلامی ادامه داد: هنر اصلی پدران، مادران، همسران و فرزندان شهیدان این است، شهدا به آرزوی خود میرسند؛ زیرا شهادت هنر مردان خدا و آرزوی انسانهای مجاهد است. اما برای آن پدر و مادر یا همسری که این جوان تجسم همه آرزوها و سرمایه همه زندگی اوست، تمام تکیهگاه اوست، از دست دادن چنین حقیقتی- آن هم اینگونه جوانان با این شکوه از معنویت، با این روح بلند، با این قلبهای درخشان، با این جلوههای الهی در رخسار- کار هنرمندانه و ایثار حقیقی است. درورد خداوند بر این پدران و مادرانی که اینگونه آماده هستند برای حفظ اسلام فرزندانشان را به معرکه عاشورا اعزام کنند و با پیکر سوخته آنها هنگام وداع به خداوند بزرگ اعلام رضایت کنند.
وی به تأثیرگذاری شخصیت رهبر معظم انقلاب بر تربیت چنین نسلی اشاره و اضافه کرد: اینها محصول یک چشمهساری از فضیلتهاست که بر پیکره جامعه روح معنویت و ایمان و حقیقت حکمت الهی و روحیه جهاد را جاری میکند؛ یک امام و یک پیشوای بزرگ، یک نائب امام که از حکمتهای الهی الهم گرفته است. از جانبازی که در سختترین لحظههای تاریخ اسلام و ایران با قلبی مطمئن و سرشار از شکوه آرامش در مقابل یک آرائی از قدرتهای به هم پیوسته جهانی میایستد و صبر و مقاومت را از درون قلبهای خود به قلب همه مؤمنین جاری میکند و شخصیت او جریان مییابد و در روح جوانان تکثیر میشود.
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه این هنر اصلی ولی امر ماست که چنین جوانانی را مهیای دفاع از اسلام و وطن و حرم اهل بیت(ع) میکند، یادآور شد: او که با همه این مشغلههای ذهنی و رسالتهای فوق سنگین و فوق طاقت بشر باز هم سرگذشت جوانان شهید را با دقت میخواند و لطیفترین عبارات را برای توصیف شخصیت آنان جاری میکند، بیش از ۷۰ کتاب از این شهدا را میخواند، بر آنها تقریظ مینویسد و عصاره قضاوت خود را با کلمات به جامعه الهام می بخشد.
وی ادامه داد: بنده حقیر به عنوان سرباز کوچکی از این ولی بزرگ شاهد شکوه و عظمت شخصیت و روح و معرفت او در لحظههای سخت بودهام؛ مانند تصمیمات وعده صادق. این تصمیمات فقط از اراده انسانهایی ساخته میشود که به خداوند متصل هستند، از وحی الهام میگیرند، منبع اصلی قدرت را میشناسند، به حقیقت قدرت ایمان دارند، از طواغیت نمیترسند، سنتهای الهی را میشناسند، اهل توکلاند و برخداوند تکیه میکنند، از ظالمان نمیهراسند، قلبهایشان مطمئن، گامهایشان ثابت و روحشان بلند است و قاعده نبرد با کفار را میشناسند. بنده حقیر این شخصیت الهی را که امروز سکاندار عزت، عظمت و شکوه مسلمانان در این دوره حاضر است، در لحظههای سخت شگفتانگیز معجزهآسا دیدهام که چگونه با چه شجاعتی در مقابل این آرایه جهانی قدرت که آنها را میبیند، تصمیم میگیرد، به قلب دشمن حمله میکند، جوانان را به مقاومت فرا میخواند و جوانان نیز به او لبیک میگویند و زمین را میدان نبرد میکنند تا دشمنان نتوانند بر سرنوشت مسلمانا قائق آیند.
سردار سرلشکر سلامی در پایان تأکید کرد: او حافظ کرامت مسلمانان است. چنین جوانانی را به صحنه میفرستد، اینها محصول مناجاتها، راز و نیازها، توکلها و توسلهاست. درود خداوند را بر همه شهیدان والا مقام.
در بخش دیگری از این مراسم از خانواده شهیدان مجید قربانخانی، سیدمصطفی موسوی و مرتضی عبداللهی و نویسندگان آثار «مجید بربری»، «بیست سال و سه روز» و «هواتو دارم» با حضور سردار سرلشکر سلامی، علیرضا زاکانی شهردار تهران و علیرضا مختارپور رئیس سابق سازمان اسناد و کتابخانه ملی تجلیل به عمل آمد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰