نجم‌الدین اربکان بنیان‌گذار اسلام سیاسی در سایه دموکراسی

کتاب «نبرد من، مانیفست فکری نجم‌الدین اربکان» بیان‌کننده فکر و اقدامات نخست‌وزیر اسبق ترکیه به پیاده کردن اسلام سیاسی در سایه دموکراسی است.

کد خبر : 17237
تاریخ انتشار : دوشنبه 29 خرداد 1396 - 10:17
پایگاه خبر ججیننجم‌الدین اربکان بنیان‌گذار اسلام سیاسی در سایه دموکراسی

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل ازایبنا،کتاب «مانیفست فکری نجم‌الدین اربکان» با ترجمه مهدی پیروزفر به مرور نگاه و اندیشه نخست‌وزیر اسبق ترکیه می‌پردازد.

مترجم در مقدمه کتاب در معرفی اربکان می‌نویسد: «در حقیقت،‌ نجم‌الدین اربکان رهبر و پرچمدار حرکت اسلامی نوین ترکیه است. اگرچه در دوران حکومت جمهوری‌خواهان ۱۹۲۳ ـ ۱۹۵۰ (دوره اسلام‌زدایی در ترکیه نوین) محدودیت‌های شدیدی روی اسلام‌گرایان به اجرا در می‌آید، اما از دهه ۱۹۵۰ فرایند بازگشت اسلام‌گرایی در ترکیه آغاز می‌شود و مهم‌ترین متغیری که در این فرایند بیشتر نقش ایفا می‌کند «هویت تمدنی» ترک‌هاست که ریشه در دین دارد. از این رو، اربکان در سال ۱۹۷۰ حزب نظام ملی را تأسیس می‌کند، اما این حزب به دلیل داشتن گرایشات اسلامی و گریز از اصول علمانیت و در پی انقلاب آذار ۱۹۷۰ می‌شود.»

پایگاه خبر ججین

در رابطه با تلاش‌های اربکان برای تاسیس حزب می‌خوانیم: «بدگمانی سازمان‌های نظامی به اربکان و گروه‌های اسلامی باعث می‌شود تا آن‌ها گمان کنند اربکان و اسلام‌گرایان قصد دارند طبعیت نظام سکولار را تغییر دهند و دست به انقلاب بزنند. بنابراین، به‌منظور کنترل اسلام‌گرایان قصد دارند طبیعت نظام سکولار را تغییر دهند و دست به انقلاب بزنند. بنابراین، به منظور کنترل اسلام‌گرایان حزب رفاه در ۱۹۹۸ ملغی و حزب فضیلت جایگزین آن می‌شود. البته، الغای حزب فضیلت در ۲۰۰۱ نیز باعث گسترش اختلافات شده و در نهایت به تجزیه حزب می‌‌انجامد. بنابراین، سنت‌گرایان با حمایت اربکان حزب سعادت را ایجاد می‌کنند و اصلاح‌طلبان نیز به رهبری رجب طیب اردوغان حزب عدالت و توسعه را بنیان نهاده و قدرت را در ۲۰۰۲ در اختیار می‌گیرند.

در نتیجه، باید بر این نکته توجه کرد که تغییر نام حزب نظامی ملی به حزب سلامت ملی و سپس رفاه و فضیلت و سعادت به دست نجم‌الدین اربکان در حقیقت ناشی از فشارهای حاصل از جنگ قدرت مستمر میان مراکز سکولار و اسلام سیاسی بوده است. بنابراین، باید اذعان کرد که تنها بنیان‌گذار اسلام سیاسی در سایه دموکراسی در ترکیه کسی جز نجم‌الدین اربکان نیست که با نوشتن کتاب (DAVAM) سعی کرده مانیفست فکری خود را برای بازماندگان مکتب کند و آرمان‌های خود را به سمع و نظر مخاطبان برساند. در سراسر کتاب، او زندگی را جهادی در راه حق می‌داند و از همه درخواست می‌کند که در این جهاد مقدسی که در نهایت سبب استیلای اسلام و مسلمانان خواهد شد حاضر شوند.»

کتاب «مانیفست فکری نجم‌الدین اربکان» با ترجمه مهدی پیروزفر در ۲۵۲ صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شده است.

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.