آموزش هنرمندان جوان بهترین راه انتقال مفاهیم دینی به زبان سینماست

محسن محسنی نسب کارگردان و تهیه کننده سینما معتقد است جذب نیروهای جوان و مستعد هنر هفتم و آموزش آنان بهترین راه انتقال مفاهیم قرآنی و دینی به زبان سینماست.

کد خبر : 16250
تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 خرداد 1396 - 8:04

به گزارش پایگاه خبری ججین به نقل از ایرنا محسنی نسب روز چهارشنبه درباره ضرورت به کارگیری هنر هفتم برای انتقال مفاهیم دینی و قرآنی در جامعه گفت: تحقق و یافتن بهترین راه انتقال مفاهیم قرآنی به زبان سینما نیازمند یک کار ریشه ای و انقلابی است، یعنی گروهی فیلمساز از خودگذشته و ایثارگر تصمیم بگیرند که تعدادی از جوانان مستعد فعالیت های هنری را از مساجد و پایگاه های بسیج انتخاب کرده و به آنان آموزش دهند.
کارگردان شاخ کرگدن افزود: در رقابتهای عرصه سینما، فیلمسازان به صورت مدون و آکادمیک نیروهایی را جذب می کنند تا جوانان با رقابت سالم وارد این حوزه شوند و بتوانند تفکر دینی و انقلابی و در مجموع سینمای سالم را ترویج کنند.
وی از این اقدام به عنوان یک کار آکادمیک و حساب شده یاد کرد که به صورت قانونی قابل اجراست و افزود: اوایل انقلاب برای عملی کردن سخنان امام خمینی(ره) و ایجاد یک سینمای انقلابی، مرکزی به نام تل فیلم تاسیس شد و دانشجویانی از دفتر تحکیم وحدت انتخاب شدند تا در سینما حضور پیدا کنند.
تهیه کننده فیلم سینمایی لامپ صد افزود: جواد شمقدری،‌ محمدمهدی حیدریان‌، حمید خاکبازان، علی مرادخانی، علیرضا سجادپور، احمدرضا گرشاسبی و مجموعه ای که اکنون در سینما حضور دارند جزء همان دانشجویان بودند که از ابتدا نه هنرمند بودند و نه در حوزه سینما فعالیتی داشتند و به عنوان دانشجو تحت آموزش قرار گرفتند و به مرور وارد سینما شدند و برخی از دانشجویانی که مایه هنری نداشتند در مجموعه سینمای ایران هضم شدند.
کارگردان فیلم سینمایی شانه دوست افزود: مهمترین موضوع برای انتقال مفاهیم الهی به زبان هنر، مساله شناخت است که باید به صورت ریشه ای به آن پرداخت و بنده برای گام نهادن در این مسیر اعلام آمادگی می کنم.
وی افزود: زمانی که ۱۴ ساله بودم در کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان نویسنده و نقاش فعالیت می کردم و شخصی برای تبلیغات مرام گروه خود اقدام به انتخاب کسانی کرد که از استعدادهای فرهنگی و هنری برخوردار بودند و من نیز این گونه وارد سینما شدم.
کارگردان فیلم سینمایی چشم اژدها اضافه کرد: هنرمندانی همچون حمید جبلی، ایرج طهماسب، حسن حسندوست، محمدعلی طالبیان، فاطمه معتمدآریا،‌ همایون اسعدیان، بهروز افخمی و محمدرضا علیقلی از شاگردان همان شخص هستند که طی ۶ ماه توانست فکر خود را در حوزه سینما اینگونه ترویج دهد و می توان گفت این افراد ۳۰ درصد از سینمای امروز ایران را تشکیل می دهند.
وی برای تربیت نیروی جوان و ترویج سینمای دینی خواستار تشکیل بنیادی شد و گفت: اگر از میان نوجوانان ۱۶ ساله امتحان گرفته شود و از مجموع پنج هزار یا ۵۰ هزار نفر، یک گروه ۵۰ نفره دارای استعداد هنری، انتخاب شوند، به صورت روشمند می توان دوره های آموزشی فشرده برای تشکیل هسته های فیلمسازی ایجاد کرد.
کارگردان فیلم سینمایی مجانی تاکید کرد: پس از برگزاری آزمون های اعتقادی و انتخاب افراد، آموزش آنها حدود دو سال به طول می انجامد ولی ۱۰ سال طول می کشد تا شاهد نتیجه آن باشیم و در آن زمان سینمایی جذاب با مفاهیم صحیح خواهیم داشت و بنده آمادگی دارم تا این کارها را به صورت رایگان انجام دهم.
وی همچنین گفت: در این دوره های آموزشی هر آنچه که هنرمند نیاز دارد، از مشکل فیلمنامه و کارگردان و تهیه کننده و فیلمبردار گرفته تا هر مساله ای که به فکر و هنر مربوط است، آموزش داده می شود ولی مهمترین مساله در ابتدا این است که ژن هنری را باید کشف کرد.
محسنی نسب اضافه کرد: البته تمام این برنامه ها در کنار سینمای فعلی انجام می شود تا نیروهای قوی به گونه ای تربیت شوند که اهالی سینما را به سوی خود جذب کنند نه این که آنان در سینمای فعلی جذب شوند.
کارگردان فیلم سینمایی آخرین مرحله با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت مدیریت کارهای فرهنگی در کشور گفت: وقتی حضرت آیت الله خامنه ای درباره کارهای فرهنگی از اصطلاح «آتش به اختیار» استفاده می کنند، منظور تلاش فرهنگی بدون مکث است.
وی تاکید کرد: ترویج هر فرهنگ و حتی کالایی به جز هنر ممکن نیست و تا زمانی که مردم ارزش تبلیغات هر چیز اعلایی را نشناسند، نمی توانند از آن فرهنگ و یا کالا به خوبی استفاده کنند.
محسنی نسب همچنین گفت: اعتقاد دارم جمهوری اسلامی ایران در زمینه های اقتصادی، نظامی، سیاسی و بسیاری از حوزه ها در سال های اخیر و پس از انقلاب پیروز بوده است ولی در زمینه فرهنگی نیازمند تلاش بیشتری هستیم.
نویسنده فیلم سینمایی یاس های وحشی افزود: استفاده جوانان از کالاهای فرهنگی مانند فیلم به پایین ترین میزان خود رسیده و این مساله به معنای ضعف ما در جذب مخاطب است.
وی خدا را شکر کرد که مسئولان ارشد نظام در زمینه عقب بودن کشور در حوزه فرهنگ و ضرورت تلاش در این زمینه به نتیجه رسیده اند و اظهار داشت: به اعتقاد بنده سرداران نظامی در کشور ما پیروز شدند ولی سرداران فرهنگی اینگونه نبودند، چون به عنوان نمونه برخی فیلمسازان، سینما را مال خود کرده و از ورود دیگران جلوگیری کردند یا برخی فیلمسازان می گویند فقط عده ای باید فیلمساز جنگ یا مسائل ارزشی باشند و دیگران نباید در این زمینه ورود کنند.
کارگردان فیلم سینمایی کریستال با بیان اینکه مسئولان فرهنگی ما به ویژه در حوزه سینما منفعل عمل کرده اند، گفت: نباید مقهور کسانی باشیم که در جشنواره های خارجی جایزه می گیرند.
به گزارش ایرنا رئیس بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم حدود دو هفته قبل در مراسم افتتاحیه این رویداد بزرگ قرآنی در مصلای امام خمینی (ره) از ضرورت انتقال مفاهیم قرآنی به زبان هنر سخن گفت.
حجت الاسلام محمدرضا حشمتی از هنرمندان خواست تا مفاهیم قرآنی را به نسل نو ارائه کنند و گفت که نیازمند خلاقیت و آثار هنرمندان برای آشنا کردن کودکان، نوجوانان و جوانان با مفاهیم قرآنی هستیم.
وی بخشی از سخنان حضرت آیت الله خامنه ای را مبنی بر تبدیل معارف قرآنی به گفتمان عمومی مردم نقل کرد و گفت: تاکید رهبر انقلاب بر این مبناست که هنرمندان و نویسندگان وارد این عرصه شده و مفاهیم قرآنی را به جامعه ارائه کنند از همین رو زبان انتقال مفاهیم قرآن باید تغییر کند و بهترین زبان انتقال قرآن به نسل نو، زبان هنر است.
بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «قرآن، اخلاق و زندگی» از هشتم خردادماه آغاز به کار کرده و تا ۲۶ خرداد از ساعت ۱۷ تا ۲۴ در مصلای امام خمینی (ره) میزبان علاقه‌مندان است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.