وفات «بانو نصرت امین اصفهانى» (۱۳۶۲)
تاریخ وقوع: ۲۲ خرداد
بانو نصرت امین در سال ۱۲۶۵ هجرى شمسى در شهر اصفهان دیده به جهان گشود. از چهار سالگى به مکتبخانه رفت تا به فراگیرى قرآن و زبان فارسى بپردازد و این زمانى بود که در زمینه تحصیل علوم و معارف دینى بالاتر از سطح روخوانى قرآن هیچ مجال و زمینه اى براى حضور زنان نبود؛ بخصوص در سالهاى ۱۲۸۰ به بعد که تحصیل علم براى پسران هم آسان و میسر نبود تا چه رسد به دختران .
او در ۱۵ سالگى به ازدواج و همسرى پسر عمویش درآمد. اما زندگى خانوادگى و تربیت فرزندان در فراگیرى دانش او اثرى نگذاشت و آن چنان در جهت کسب علوم دینى از خود جدیت نشان داد که موافقت و مساعدت اطرافیان بویژه همسر خویش را براى ادامه تحصیلات در علوم دینى (فقه و اصول ) و زبان عربى به دست آورد. در این زمان او بیست ساله بود.
مهمترین استاد ایشان که فقه و اصول و حکمت را به وى آموخت ، آیت الله نجف آبادى بود. بانو امین از زمان کودکى که اهل ذوق و تفکر و تدبر در موجودات و آثار حق تعالى و از عشاق پروردگار کریم بود، در حین تحصیل حکمت به کشف و شهود نیز نائل مى گردید و در این رابطه بهترین سند و گواه آثار تفسیرى ایشان کتاب اربعین الهاشمیه و نیز نفحات الرحمانیه است .
به دنبال انتشار کتاب اربعین هاشمیه در سن ۴۰ سالگى از سوى آیت الله حائرى یزدى ، آیت الله محمد کاظم یزدى و آیت الله آقا میرزا اصطهباناتى شیرازى درجه اجتهاد گرفت و پس از شرکت در آزمون علما و مراجع تقلید وقت (آیت الله شیخ عبدالکریم قمى و آیت الله آقا سید محمد کاظم شیرازى ) که شامل سؤ الها و پاسخهاى بسیارى بود – تمامى آنها در کتاب جامع الشتات آمده است – از طرف آن آیات عظام ، درجه اجتهاد و قدرت استنباط احکام شرع را دریافت کرد و اولین بانوى مجتهده در جهان اسلام گردید.
سرانجام این بانوى مکرمه در سن ۹۷ سالگى در آخر شعبان ۱۴۰۳ هق مطابق با ۲۲ خرداد ۱۳۶۲ هق پس از یک عمر پربرکت جان به جان آفرین تسلیم کرد و به لقاء الله پیوست . پیکر مطهره این بانوى مکرمه در روز دوشنبه ۲۳ خرداد برفراز دستهاى انبوه امت عزادار شهر قهرمان پرور اصفهان تشییع شد. در مراسم تشییع جنازه این بانوى اسلام که به دنبال برگزارى نماز جماعت ظهر و عصر و امامت مرحوم آیت الله خادمى رییس حوزه علمیه اصفهان از مسجد سید این شهر برگزار شد، گروه کثیرى از روحانیان و اقشار مختلف مردم شرکت کردند
شهادت برادر “رسول منتظری” دیپلمات ایرانی در بوسنی و هرزگوین (۱۳۷۲ ش)
برادر (مجید) رسول منتظری، دیپلمات ایرانی شاغل در سفارت ایران در زاگرب، پایتخت کرواسی، در حین انجام وظیفه به عنوان مسؤول کمکهای ارسالی کشورمان به جمهوری بوسنی و هرزگوین توسط شبه نظامیان کروات به شهادت رسید. سفیر کرواسی در تهران، پس از شهادت آقای رسول منتظری، ضمن ابراز تأسف خود و دولت متبوعش از این حادثه، آمادگی کشورش را برای مجازات عاملان این جنایت و جلوگیری از تکرار این وقایع اعلام کرد.
وفات آیهاللَّه شیخ «علی مشکات» (۱۳۶۹ش)
تاریخ وقوع: ۲۲ خرداد
رحلت عالم بزرگوار آیت اللَّه شیخ “علی مشکات” (۱۳۶۹ش)
آیتاللَّه شیخ علی مشکات سده ی اصفهانی در حدود سال ۱۲۸۰ ش (۱۳۱۹ ق) در قریه خوزان اصفهان به دنیا آمد. وی پس از فراگیری مقدمات و سطوح در حوزه علمیه اصفهان، به قم رفت و از محضر حضرات آیات شیخ عبدالکریم حائری یزدی، سید محمد حجت کوه کمرهای و سید محمد تقی خوانساری استفاده برد. آیتاللَّه مشکات سپس راهی نجف اشرف شد و پس از بهرهگیری از دروس آیات عظام سید ابوالحسن اصفهانی، آقاضیاءالدین عراقی و شیخ محمد حسین غروی اصفهانی، خود عهدهدار تدریس فقه و اصول گردید. وی سپس به اصفهان بازگشت در مدرسه چهارباغ و صدر به تدریس سطوح عالی و اقامه جماعت پرداخت. حاشیه بر کفایه الاصول، تقریرات دروس حضرات آیات حائری یزدی، آقا ضیاءالدین عراقی و سید ابوالحسن اصفهانی، از جمله آثار علمی وی میباشند. آیتاللَّه علی مشکات سرانجام در بیست و دوم خرداد ماه ۱۳۶۹ش برابر با سیزدهم ذیقعده ۱۴۱۵ق در ۸۹ سالگی دار فانی را وداع گفت و به سرای جاوید شتافت.
وفات آیهاللَّه «مجدالدین محلاّتی» (۱۳۷۸ ش)
تاریخ وقوع: ۲۲ خرداد
ا
رتحال عالم مجاهد و فقیه جلیل آیت اللَّه “مجدالدین محلاّتی” (۱۳۷۸ ش)
آیت اللَّه شیخ مجدالدین محلاتی، در سال ۱۳۰۵ ش (۱۳۴۵ ق) در نجف اشرف به دنیا آمد. وی در کودکی به همراه پدر به شیراز رفت و پس از فراگیری ادبیات و سطوح اولیه نزد والدش و همزمان، تحصیل علوم جدید و اخذ لیسانس در رشته حقوق، در ۱۳۲۵ ش، وارد حوزه علمیه قم شد. آیتاللَّه محلاتی در قم از محضر درس حضرات آیات: سید حسین بروجردی، سید محمد محقق داماد، محمد علی اراکی، امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی و… استفاده کرد و در شمار فضلای مشهور حوزه درآمد. وی در سال ۱۳۳۷ ش به همراه عدهای از افاضل حوزه، مجله دینی مکتب اسلام را بنیان نهاد و مقالاتی در حقوق اسلامی و تطبیق آن با حقوق ملل، نگاشت. آیتاللَّه محلاتی در ۳۵ سالگی به شیراز بازگشت و به تدریس، تعلیم و تربیت جوانان، نقد مکاتب مادی و ترویج شعائر دینی و تأسیس مؤسسات خیریه همت گماشت. معظم له در جریان انقلاب اسلامی و قیام ۱۵ خرداد، به همراه پدرش دستگیر و چند ماه زندانی شد. وی پس از آزادی در کنار پدرش رهبری مبارزات مردم و علمای استان فارس را بر عهده داشت و در این راستا در سال ۱۳۵۱ ش به شهرهای ایرانشهر، زاهدان و یزد به مدت ۱۴ ماه در تبعید به سر برد. آیتاللَّه محلاتی بارها به کشورهای اروپایی و آمریکا سفر کرد و با بیان شیوا و منطق زیبایش، مردم را با مبانی اسلام آشنا ساخت و آثار خیری از خود به یادگار نهاد. سرانجام این عالم مجاهد پس از ۷۳ سال زندگی پربرکت، در روز ۲۲ خرداد ۱۳۷۸ ش بدرود حیات گفت و پس از تشییعی باشکوه، در مدرسه ولی عصر(عج) که از یادگارهای وی در شیراز بود، به خاک سپرده شد.
وفات آیهاللَّه «میرزا کاظم دینوری» (۱۳۷۴ ش)
تاریخ وقوع: ۲۲ خرداد
درگذشت عالم مبارز آیهاللَّه «میرزا کاظم دینوری» (۱۳۷۴ ش)
آیت اللَّه حاج میرزا کاظم دینوری در سال ۱۲۸۱ ش (۱۳۲۰ ق) در خاندانی که همگی از علمای مبارز و مراجع تبریز و از علمای بزرگ آذربایجان بودند به دنیا آمد. وی پس از فراگیری مقدمات علوم، به نجف اشرف رفت و از محضر آیات عظام سید ابوالحسن اصفهانی، آقاضیاءالدینعراقی، میرزای نائینی و محمد حسین غروی اصفهانی و دیگران استفاده نموده و به مدارج بالای علمی دست یافت. آیت اللَّه دینوری سپس به وطن مراجعت کرد و به انجام وظائف دینی، اقامه جماعت و تدریس و ترویج دین پرداخت. از آثار ایشان میتوان به تقریرات درس فقه و اصولِ استادان خویش و نیز رساله توضیح المسائل اشاره کرد. سرانجام آن مرد بزرگ پس از عمری تلاش در راه اعلای کلمه توحید در ۲۳ خرداد ۱۳۷۴ ش برابر با ۱۴ محرم ۱۴۱۶ ق در ۹۳ سالگی بدرود حیات گفت و در تبریز به خاک سپرده شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰