تماسها بین ایران و عربستان قطع نشده است
نشست مطبوعاتی هفتگى سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه امروز دوشنبه با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی آغاز شد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، نشست مطبوعاتی هفتگى سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه امروز دوشنبه با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی به صورت حضوری و با رعایت فاصله گذاری اجتماعى، در ساختمان شماره ۸ شرقی وزارت امور خارجه آغاز شد.
آمریکا بداند دیگر عضو برجام نیست
خطیب زاده در ابتدای این نشست در خصوص اظهارات سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا گفت : آمریکا باید بداند که دیگر عضو برجام نیست و نمیتواند مانند اعضای دیگر برجام اظهاراتی را منتقل کند و یا درخواستهایی را داشته باشد؛ باید اول برادری خود را ثابت کند.
وی در ادامه گفت: مهم عمل است و عملی که از دولت فعلی آمریکا دیدیم متاسفانه خلاف جهت عملی بود که اعلام شد. راههای بازگشت آمریکا به برجام روشن است، باید بپذیرد که به عنوان مقصر وضعیت فعلی، از این مسیری که رفته بازگردد، بازگشت از این مسیر غلط هم این است که باید تحریم های غیرقانونی را برگرداند
خطیب زاده در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بعد از انتخابات کشور عراق آشوب به پا شد و عاقبت وزارت خارجه ایران و عراق چیست گفت: دیروز شفاف اعلام کردیم، آنچه که مهم است حفظ آرامش و حفظ ثبات در عراق است. همه گروهها باید کمک کنند که ما شاهد ثبات در عراق باشیم و بد خواهانی وجود دارند که مایل هستند انتقال قدرت در عراق به صورت مسالمت آمیز نباشد. ایران همواره از همه توان خود برای کمک به عراق استفاده کرده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در جواب به سوالی مبنی بر اینکه آیا مذاکرات ۴ + ۱منتفی است گفت: اصل حاکم بر توافقات این است که تا وقتی که همه چیز توافق نشده، هیچی توافق نشده است، الان این موضوع هم با جدیت بیشتری پیگیری میشود. چیزی که در وین گفته شده پیش نویس های گفتگوها بوده و چون همه چیز توافق شده است، باید عضوی که از برجام خارج شده و ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ است به تعهدات خود عمل کند.
نماینده ویژه ایران در امور افغانستان به زودی سفری به کابل خواهد داشت
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره سفر احمد مسعود به تهران اظهار داشت: سفرها به ایران با آگاهی کابل و دوستان در جهات مختلف جامعه مدنی و گروههای افغانستانی انجام میشده و شده است. هفتهای که گذشت در خصوص توافق بین شرکت توانیر و شرکت برشنا افغانستان درباره صادرات برق سفری انجام شد.
وی گفت که کاظمی قمی نماینده ویژه ایران در امور افغانستان به زودی سفری به کابل خواهد داشت و این رفت و آمدها بین کشورهای همسایه در جریان بوده و ادامه خواهد یافت.
سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد که آنچه مجلس شورای اسلامی درباره برنامه هستهای تصویب کرده طابق النعل بالنعل اجرا خواهد شد.
خطیبزاده در پاسخ به سؤالی درباره سوء قصد به جان نخست وزیر عراق نیز بیان کرد: باید اجازه دهیم نهادهای ذیربط و قانونی در عراق بررسیهای خود را تکمیل کنند. در تماس تلفنی دیروز امیرعبداللهیان با فؤاد حسین این موضوع بحث شد که همه باید کمک کنیم مسببان، آمران و عاملان این موضوع شناسایی شوند.
گفت و گوها بین ایران و عربستان ادامه دارد
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی درباره گفتوگو بین ایران و عربستان هم خاطرنشان کرد: تماسها بین ایران و عربستان قطع نشده البته بعد از دور چهارم گفتوگوی جدیدی به صورت حضوری انجام نشده است. گفتوگوها به صورت صریح و شفاف انجام شده و پیشرفت گفت وگوها منوط به این است که ریاض از اظهارات صرف رسانهای فراتر برود و اگر شاهد جدیت از سوی آنها باشیم قطعا دور بعدی میتواند برگزار شود.
وی درباره بحران اخیر بین لبنان و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس و اینکه آیا این بحران بر مذاکرات ایران و عربستان تاثیر میگذارد؟ اظهار داشت: گفتوگوهای ایران و عربستان دوجانبه و مبتنی بر موضوعات مورد علاقه و نظر دو کشور است. هیچ وقت درباره دوستان خود با طرف ثالثی صحبت نکردیم که تاثیری از واقعهای بپذیرد. منطق محاصره و فشار هیچ وقت به نتیجه نرسیده و درباره لبنان هم به نتیجه نرسیده و بهتر است موضوع در فضای دوجانبه به پیش برود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره روابط ایران و ترکیه نیز گفت: روابط دو کشور از حیث اقتصادی، سیاسی، مردمی، امنیتی رو به گسترش بوده و در سالهای اخیر در ابعاد اقتصادی روابط نزدیکی داشتیم. هم ظرفیتها و پتانسیل روابط بیش از آنچه است که امروز محقق شده و هم برنامههای متعددی هست که بیشتر شاهد عملیاتی شدن توافقات باشیم. انشاءالله در آینده نزدیک شاهد سفرهای دیپلماتیک در سطح یک و دو بین دو کشور خواهیم بود.
خطیبزاده درباره روابط ایران و جمهوری آذربایجان نیز بیان کرد: طی سه دهه گذشته همواره مخالف اشغال سرزمین آذربایجان بودیم و از تمامیت ارضی و حاکمیت این کشور حمایت کردیم و سال گذشته بعد از اینکه بخشی از مناطق اشغالی آزاد شد به ملت و دولت آذربایجان تبریک گفتیم و از این سالگرد استقبال میکنیم. اراده رهبران دو کشور بر گسترش روابط است و گفتوگوهای منظمی بین وزرای خارجه و مقامات دیگر در جریان است و امیدواریم شاهد توسعه هر چه بیشتر روابط و عدم تکرار سوء تفاهمات در حوزه رسانهای باشیم.
وی درباره گفتوگوی تلفنی امیرعبداللهیان و همتای چینی گفت: هم ایران از ابتکارات چین حمایت کرده و هم دولت چین از مواضع ایران حمایت کرد و موضع چین درباره مسئولیت قطعی آمریکا در بحث برجام هم بیان شد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره مذاکرات نیز گفت: علی باقری در خصوص مذاکرات نکتهای را قبلا گفته و اینکه با تمامی اعضای ۱+۴ گفتوگو میکند با چین و روسیه صحبت کرد و سفری به مسکو داشت و به خاطر پروتکلهای کرونایی انجام سفر بین تهران و پکن با برخی محدودیتها روبرو بود ولی تلفنی رایزنی شد. با هماهنگ کننده برجام گفتوگو شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین گفت: علی باقری این هفته عازم چند کشور اروپایی است و به سه پایتخت اروپایی فرانسه ، آلمان و انگلیس و همچنین احتمالا یکی دو کشور دیگر از جمله اسپانیا سفر خواهد داشت و این سفر در مقام معاون سیاسی انجام خواهد و موضوعات مختلفی گفتوگو خواهد شد. البته طبیعی است چون مذاکره کننده ارشد ایران است در خصوص موضوعات گفتوگوهای پیش رو هم صحبت خواهد کرد.
وی تصریح کرد: ایران مواضع خودش را برای دوستان خود به صورت دقیق تشریح کرده و هم در سفرهای پیش رو تشریح خواهد شد مادامی که ایران اطمینان نیابد تحریمهای آمریکا یک جا و موثر و قابل راستی آزمایی و همراه با تضمینهای لازم و عینی رفع نشود اقدامات جبرانی خود را متوقف نخواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به اظهارات اخیر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اظهار داشت: من ایشان را به آسمان صاف اساسنامه آژانس و قوانین پادمانی دعوت میکنم و توصیه میکنم خودش را اسیر رفتارهای غیرفنی برخی کشورها نکند. پرواز در آسمان شفاف قوانین لازم الاجرایی که با آن آشنا هستند برای ایشان هم راحتتر است.
وی در پاسخ به سؤالی خاطرنشان کرد: ایران با برخی کشورها توافقنامه دوجانبه همکاری در حوزه امنیت سایبری داشته وآمادگی خود را اعلام میکند در ترتیبات دسته جمعی در امنیت سایبری حضور داشته باشد ولی اینکه برخی کشورها و رژیمها از این فضا سوء استفاده کنند پاسخهایی گرفتند و پاسخهای دردناکی گرفتند و مجددا هم خواهند گرفت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال دیگری بیان کرد: ما به برخی اخبار تایید نشده رسانههای جهت دار واکنش نشان نمیدهیم. تداوم رفتار تروریستی و اشغالگرانه رژیم اشغالگر قدس و حملات مداوم به خاک سوریه و حمایت آمریکا از برخی گروههای تروریستی در خاک سوریه وجود دارد. هم ایران و هم کشورهای دیگر به دقت این را زیر نظر داشتند و ایران هیچ وقت درباره امنیت و منافع خود در هیچ جایی منفعل نبوده است.
جامعه جهانی منتظر دولت فراگیر در افغانستان است
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره به رسمیت شناختن طالبان نیز بیان کرد: ما الان در نقطهای نیستیم که درباره مشروعیت هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان صحبت کنیم. دولت فراگیر به شمول همه اقوام و قومیتها در افغانستان به عنوان دولت مسئول موضوعی است که جامعه جهانی منتظر آن است. ما نمیتوانیم مردم افغانستان را تنها بگذاریم و هیأت حاکمه سرپرستی مواضع ایران را میداند و از آنها میخواهیم به عنوان هیأت حاکمه مسئول عمل کند.
خطیبزاده درباره وضعیت نازنین زاغری نیز اظهار داشت: موضوع انسانی در بستر انسانی خود باید پیگیری شود. متاسفیم برخی در انگلیس و کشورهای دیگر موضوعات انسانی را گروگان برخی موضوعات سیاسی کردند. دستگاه قضایی ما با رأفت اسلامی عمل میکند و همه طرفها را دعوت میکنم اجازه دهند مجاری تفکیک قوا در چارچوب خود عمل کند. اگر این سؤال را از لندن بپرسید میگویند دادگاه ما مستقل عمل میکند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه ما در آستانه مذاکرات در وین آیا حسن نیتی از سوی آمریکا دیدیم و اگر حاضر نشوند داراییهای ما را آزاد کنند همچنان به مذاکره ادامه میدهیم که خطیبزاده بیان کرد: ما مذاکره میکنیم تمام حقوق حقه مردم ایران استیفا شود. آنچه امیرعبدالللهیان گفت دولت آمریکا اگر میخواست نشان دهد با دولت گردنکش ترامپ فرق دارد میتوانست بسیاری از اقدامات اعتمادساز را انجام دهد که نه تنها انجام نداده بلکه ما را بیش از پیش مصمم کرده که تا زمانی تضمینهای عینی لازم انجام نشده هیچ توافقی حاصل نشود.
افتتاح سد در دجله سؤال دیگری بود که در این نشست مطرح شد که خطیبزاده گفت: توافقات مرزی و قراردادها در خصوص آب میتواند کمک کند کشورها موضوع آب را موضوع همکاری قرار دهند. رویکردهای یکجانبه قطعا نتایج زیان باری در حوزه انسانی و محیط زیست خواهد داشت.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت که روابط ایران و هند روابط چندلایه و تمدنی و تاریخی است.
خطیبزاده در پاسخ به سؤال دیگری بیان کرد: مواضع ایران درباره توافق بعد از جنگ کاملا روشن است و بارها گفتیم. از رفع اشغال جمهوری آذربایجان استقبال کرده و به مقاومت مردم این کشور تبریک میگوییم.
وی بیان کرد: مرزهای بینالمللی باید به رسمیت شناخته شود و همکاریهای منطقهای گسترش یابد و روابط ایران و جمهوری آذربایجان در مسیر عادی سازی حرکت کند و ایران همه تلاش خود را کرده که از همه ابزارهایش در این راستا کمک بگیرد.
برچسب ها :آمریکا ، افغانستان ، ایران و عربستان ، برجام ، ججین ، وزیر خارجه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰