به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام حسن روحانی منتخب مردم در انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری در نشستخبری که عصر امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: بسیار خوشحالم که امروز از طریق رسانههای جمعی میتوانم با ملت بزرگ ایران صحبت کنم.
وی ادامه داد: ملت بزرگی که بزرگترین حضور خود را در انتخابات به نمایش گذاشتند و ۴۲ میلیون جمعیت در پای صندوقهای رای حضور یافتند که اگر آنهایی که در صف بودند میتوانستند رای خود را به صندوق بیاندازند، انتخابات ما با حضور ۴۵ میلیون نفر برگزار میشد که این میتوانست یک حضور بینظیر در تاریخ ایران باشد.
رئیسجمهور تصریح کرد: مردم با این حضور و انتخاب خواستند بگویند که تکثر در کشور ما به رسمیت شناخته شده است و هیچ گروه، جناح، تفکری و ایدهای قابل حذف نیست و همه حضور دارند که باید برای ساختن ایران پرآوازه از این ظرفیت بهره بگیریم.
روحانی با بیان اینکه در این انتخابات مردم در تراز بالاترین دموکراسیهای جهان حضور پیدا کردند، گفت: مردمی که دارای مشکلات اقتصادی هستند و در روستاها با مشکلات زندگی میکنند، به پول نه گفتند و به خوبی اعلام کردند که ما میفهمیم که آب شور عطش را کم نمیکند.
وی با تاکید بر اینکه مردم به درآمد ۲.۵ برابری تخیلی نه گفتند، اضافه کرد: نه مردم به فریبکاران مهمترین بخش آن بود، تلاش کردند به مردم بگویند دین مردم در خطر است. تلاش کردند به مردم بگویند سند ۲۰۳۰ که این سند ریشهاش مربوط به سال ۱۹۹۰ میشود، بگویند علیه دین مردم است. سندی که نه ما و هیچ کشوری امضاء نکرده است. سندی که به عنوان اقدام عمل و یک توصیه است. سندی که دولت یازدهم به صراحت نوشته که با قانون، دین، اخلاق و فرهنگ ما سازگار نیست، ما نمیپذیریم و کان لم یکن است.
وی ادامه داد: مردم ما متدین هستند، به دین و فرهنگشان بسیار حساس هستند، اما این دروغها کارگر نیفتاد. مردم به تخریب، به سخنان غیردقیق نه گفتند و مردم به وحدت، به اتحاد، به تعادل، به تعامل، به اعتدال و به عقلانیت آری گفتند.
روحانی با بیان اینکه بسیار مهم بود که مردم ما در این انتخابات به همه نهادها و ارگانها گفتند هر فردی به جای خود، هر کسی به کار خود، تصریح کرد: مردم به نیروهای مسلح از عمق جان عشق میورزند و به رسانهها هم علاقمند هستند و به قوای دیگر هم علاقمند هستند، اما نمیپذیرند یک نهاد ملی یا حتی به یک معنا فراملی تبدیل به فروملی شود و تبدیل به یک جناح شود، مردم گفتند ما احترام نهادهای خودمان را حفظ خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد یک گروه اندک بخواهند از یک نهادی که متعلق به کل مردم است، استفاده نامناسب داشته باشند. ولایت فقیه و مقام معظم رهبری متعلق به کل ملت ایران است و تعلق به گروه خاص و جناح خاص ندارد.
وی با تاکید بر اینکه مردم به پایین آوردن مقام رهبری، سپاه، بسیج، ارتش و نیروهای مسلح نه گفتند، عنوان کرد: سپاه و بسیج و نیروهای مسلح تعلق به کل ملت ایران دارد، مردم خواستند اعلام کنند که ما یک ملت هستیم و صدای ما باید شنیده شود. همه مردم ترانهشان و صدای موسیقی وحدتشان یکسان بود. همه اقوام، مذاهب، روستایی و شهری، همه مثل هم رای دادند، همه گفتند ما یک مسیر را انتخاب کردهایم، چرا وحدت؟ چرا اعتدال؟ چرا عقلانیت؟ برای پیشرفت کشورمان، برای اقتصاد کشورمان، مردم ما میدانند اقتصاد ما بدون وحدت و اتحاد پیشرفت نخواهد کرد. مردم میدانند اقتصاد ما بدون رقابت معقول اقتصادی که رقابت بر مبنای کیفیت محصول باشد نه بر مبنای قدرت سیاسی یا امنیتی، آن گاه است که اقتصاد ما پیشرفت میکند.
رئیسجمهور با بیان اینکه مردم به برنامه رای دادند و میدانستند که اقتصاد و اشتغال در سایه سرمایهگذاری امکانپذیر است و سرمایهگذاری در سایه امنیت، آزادی، تعامل سازنده با جهان امکانپذیر است، گفت: مردم ما خواستند بگویند هیچ کسی حق ندارد سلیقه خود را به دیگران تحمیل کند. همه باید تابع قانون باشیم و هیچ فرد یا نهاد فرای قانون را نمیشناسیم. سلیقهها به جای خودش محترم است، اما تحمیل سلیقه معنا و مفهومی ندارد.
منتخب مردم در انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم با تاکید بر اینکه مردم ما میخواهند طبق دین، فرهنگ و انقلابشان زندگی کنند، افزود: مردم بودند که انقلاب کردند، مردم ما بهتر از همه معنای انقلاب را میفهمند، این مردم ما بودند که در انقلاب همه در کنار هم در خیابانها گفتند استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی و انقلاب غیر از این سه کلمه نیست.
روحانی با بیان اینکه همه ملت ما انقلابی هستند و هیچ کسی حق ندارد انقلاب را به درون خیمه خود بکشاند، تصریح کرد: انقلاب، دین و اعتقادات آسمانی بر سر همه ماست. همه ملت ما نسبت به دینشان، اعتقاداتشان و فرهنگ ملیشان حساس هستند.
منتخب مردم در انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم با بیان اینکه انتخابات ما یک پیام داشت، افزود: مردم ما خواستند بگویند ای همه مسئولان، مردم را باور کنید. مردم قدرت ملی هستند، مردم یعنی فرهنگ ایرانیت و اسلامیت، مردم یعنی انقلاب اسلامی، مردم یعنی دموکراسی، جوانها را باور کنیم، زنانمان را باور کنیم، اقواممان را باور کنیم، مرزنشینانمان را باور کنیم، رای مرزنشینان را ببینید، رای روستائیان را ببینید، رای حاشیهنشینهای کلانشهرها را ببینید، با آنکه در فشار و زحمت هستند، اما برای آینده و سرنوشت خودشان پای صندوق آراء آمدند.
روحانی با بیان اینکه مردم خواستند بگویند پیشاپیش ۴۰ سالگی انقلاب را جشن گرفتند و خود را برای قرن آینده یعنی سال ۱۴۰۰ خود را آماده کردند، اظهار داشت: مردم خواستند به ملتهای منطقه بگویند ما، دولت دوازدهم، ملت ایران در کنار شماست، تروریسم را به حول و قوه الهی ریشهکن خواهیم کرد. ما به حول و قوه الهی در طول ۴ سال آینده ثبات را به منطقه بر میگردانیم. ما خواستیم به جهانیان بگوییم، ما با احترام متقابل با منافع مشترک حاضریم با هم تعامل و همکاری کنیم. ما خواستیم به دنیا بگوییم که پیشرفت منطقه و جهان بدون وحدت و اتحاد و هماهنگی و همزیستی مسالمتآمیز امکانپذیر نیست و خلاصه پیام انتخابات ما همبستگی ملی و گفتوگوی بینالمللی است.
رئیسجمهور در ادامه این نشستخبری به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما خود را حقوقدان نامیدید و از تعبیر “وکیل ملت” درباره خود یاد کردید. منظورتان از این عبارت چیست؟ آیا به دنبال احقاق کامل حقوق مُصرح برای مردم هستید؟ گفت: یکی از اهداف ما در گذشته و امروز احقاق حقوق مردم در همه زمینهها بوده است.
روحانی با بیان اینکه معتقدیم این احقاق حق را باید در سایه اجماع ملی و انسجام ملی به دست آوریم، یادآور شد: اگر توانستیم در زمینه هستهای موفق شویم، برای این بود که همه ما پشت رهبری جمع شدیم و یک انسجام ملی ایجاد شد و دولت توانست از قدرت ملی استفاده کند و از تحریم هستهای عبور کنیم.
روحانی افزود: برای اینکه سایر حقوق ملت را پاس بداریم، تنها راهش حفظ انسجام ملی و اجماع همه قوای داخل کشور پشت سر رهبری است که انشاءالله در مسائل دیگر تحقق خواهد یافت.
وی در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی درباره نشست سران عربی با ترامپ در عربستان سعودی و اینکه در بیانیه پایانی این نشست تاکید شده که بازگشت ایران به جامعه جهانی در گرو دست برداشتن از جبهه مقاومت و حزبالله است. آیا ایران چنین اقدامی را صورت خواهد داد؟ گفت: اجتماع در عربستان یک اجتماع نمایشی بود و ارزشی سیاسی و عملی نداشت و نخواهد داشت. عربستان از این نمایشها قبلا نیز درست کرده بود.
روحانی خاطرنشان کرد: مبارزه با تروریسم با جلسه و اینکه پول ملتی را به ابرقدرتی بدهیم، حل نمیشود. کسی که درست مقابل تروریسم در منطقه ایستاد، ملت عراق، سوریه و لبنان بود، همچنین ملت ایران از طریق دیپلماتهایش و مستشاران نظامیاش به این دو ملت بزرگ و سایر ملل کمک کرده و خواهد کرد.
رئیسجمهور با طرح این سوال که چه کسی باعث شد داعش در شهرهای بزرگ عراق مستقر نباشد، جز ملت عراق، تاکید کرد: چه کسی باعث شد که امروز داعش در دمشق نباشد، جز ملت سوریه، ملتهای منطقه در برابر تروریسم ایستادگی کردند و البته ایران در کنار آنها بوده و خواهد بود.
روحانی تاکید کرد: چه کسی میتواند در این منطقه ادعا کند که بدون ایران ثبات منطقه حفظ خواهد شد و بدون ایران امنیت کامل در منطقه مستقر خواهد شد؟ چه کسی با تروریسم جنگید؟ سوریها، عراقیها، ایرانیها و آنهایی که لازم بود مستشاری کنند، مانند حزبالله و در کنار اینها روسیه، اما بقیه چه کردند؟ چه کسانی به تروریستها پول دادند و میدهند و از آنها حمایت کرده و میکنند؟
وی تاکید کرد: آنهایی که از تروریستها حمایت کردند، نمیتوانند ادعای مبارزه با تروریسم داشته باشند، البته فکر هم نمیکنم مردم آمریکا حاضر باشند خونی که در ۱۱ سپتامبر دادند با پولهای میلیاردی که از خرید اسلحه هست، از بین برود. حتما مردم آمریکا با تروریسم مخالفند و به دنبال این هستند که تروریسم نباشد.
رئیسجمهور با اشاره به جایگاه حزبالله در لبنان یادآور شد: حزبالله یک گروه قابل قبول و مورد اعتماد مردم لبنان است که در مجلس و دولت با رای مردم حضور دارد و مورد احترام همه مردم لبنان حتی مسیحیان و غیرمسلمانهاست، بنابراین با اتهام زدن کاری درست نمیشود و باید صادقانه با تروریسم مبارزه کرد.
روحانی در پاسخ به سوالی درباره اظهاراتی که از سوی کابینه ترامپ درباره فعالیتهای ایران در سوریه، یمن و همچنین بحثهایی درباره موشکهای بالستیک ایران مطرح میشود و اینکه آیا احتمال گفتوگوی مستقیم ایران با آمریکا در دوره دوم ریاست وی وجود دارد، گفت: ایران و آمریکا در طول ۴۰ سال گذشته مسیر پرپیچ و خمی را با هم طی کردند. آمریکاییها از انواع شیوهها علیه ایران استفاده کردند و همواره شکست خوردند و در این مسیر موفق نبودند. از داستان طبس گرفته تا مداخلات آمریکا در جنگ هشت ساله و فشارهایشان بر ایران از طریق تحریم از این دست رفتارها بود.
وی گفت: شاید یک جا موفقیت نسبی به دست آوردند و آن هم جایی بود که در برابر ملت ایران سر فرود آوردند و مذاکرات هستهای را پای میز مذاکره با احترام با نمایندگان ملت ایران حرف زدند. در آنجا به نتیجه رسیدند و ما به نتیجه برد بردی رسیدیم که به اعتقاد من به نفع ایران، آمریکا، ۵+۱ و به نفع جهان بود.
روحانی خاطرنشان کرد: آمریکا اگر راه دیگری را انتخاب کند، دوباره شکست خواهد خورد و هیچ تردیدی در این زمینه وجود ندارد. ما منتظریم این دولت (دولت آمریکا) استقراری از نظر فکری و موضع فکری و برنامههای آیندهاش پیدا کند و امیدواریم به یک استقراری دست یابد تا بتوانیم دقیقتر نسبت به گروه حاکم در واشنگتن قضاوت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه آمریکاییها همواره درباره ما اشتباه کردهاند، گفت: حمله به عراق، افغانستان، تحریم ایران، رفتارهایشان در سوریه و یمن از اشتباهات آنهاست. اگر در یک موردی درست عمل کردند، همان مسئله مذاکرات بود.
رئیسجمهور گفت: آمریکاییها منطقه ما را نمیشناسند و آنهایی که به آمریکا مشورت میدهند، حاکمانی هستند که آمریکا را منحرف میکنند و یا با پول آنها را میخرند. امیدواریم دولت آمریکا به فکر منافع مردم آمریکا باشد و اگر به فکر منافع دیگر کشورها باشد، همچنان دچار اشتباه در منطقه خواهد شد.
روحانی در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامههای دولت دوازدهم برای خروج از رکود، اینکه دولت چه برنامههای جدی برای این موضوع خواهد داشت و آیا تغییراتی در این باره در کابینه خود ایجاد خواهد کرد؟ گفت: بنده در یکی از مصاحبههای تلویزیونی قبل از انتخابات گفتم که در حال حاضر به کار بردن واژه رکود درست نیست. به کار بردن این واژه برای کشوری که دو فصل پشت سر هم رشد مثبت اقتصادی را تجربه میکند، معنا ندارد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته در همه فصلها شاهد رشد مثبت اقتصادی بودیم، یادآور شد: برای اولین بار پس از چشمانداز که مربوط به سال ۸۴ یعنی ۱۲ سال قبل است، برای اولین بار به همان رشدی رسیدیم که چشمانداز میگوید، یعنی رشدی ۸ درصدی را تجربه کردهایم.
روحانی خاطرنشان کرد: در این شرایط ما در همه بخشها از رکود خارج شدهایم، البته یک بخش باقی مانده که آن هم بخش مسکن است که با مشکلاتی روبرو هستیم و باید از رکود خارج شویم. بنده برای رکود در کتاب برنامه دولت یازدهم نکاتی را ذکر کردهام و دو برنامه مهم برای این منظور در باب توسعه و حمایت در نظر گرفتهایم.
وی گفت: در بخش توسعه میخواهیم اقتصاد کشور را بزرگتر کنیم و در این زمینه نیاز به سرمایه، مدیریت، تکنولوژی، روابط با جهان و صادرات غیرنفتی داریم که در همه این زمینهها دولت به برنامههایش ادامه خواهد داد. به همان ترتیبی که دولت توانست در سال ۹۳ رکود را برای اولین بار بشکند بعد از دو سال رکودی که در سال ۹۱ و ۹۲ داشتیم، توانستیم رشد اقتصادی را تا امروز ادامه دهیم، حتما با برنامههای مورد نظر نیز موفق خواهیم شد تا به سمت رونق اقتصادی حرکت کنیم.
روحانی با بیان اینکه پیش از این نیز گفتهام اضافه درآمدهایی که در سایه برجام به دست میآورد را تقسیم میکنیم، ادامه داد: بخشی از آن را برای بخش حمایتی و بخشی را برای بخش توسعه به کار خواهیم گرفت. از نظر ما راهحل در این زمینه استفاده از صندوق توسعه، بانکها، بودجه و استفاده از سرمایه خارجی در کنار هم است تا بتوانیم تحولی بزرگ در زمینه سرمایهگذاری و رشد به وجود بیاوریم.
وی خاطرنشان کرد: بخش دانشبنیان ما کار خوبی را تا به حال انجام داده که آن را هم تقویت خواهیم کرد. در زمینه حمایتی نیز تلاش ما این است که فقر مطلق را تا پایان دولت دوازدهم از بین ببریم و اجازه ندهیم حقوقبگیران و مستمریبگیران حقوقشان کمتر از تورم سالانه باشد، بلکه میکوشیم بیشتر از تورم سالانه باشد.
منتخب دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در پاسخ به سوالی درباره مشکلات جوانان، اظهار داشت: مسئله جوانان بسیار مهم است و در این انتخابات شور انتخابات را جوانان آفریدند. هر چند در کنار جوانان آن پیرمرد قد خمیده، آنکه با ویلچر آمد و آنها که ساعتها در صف ماندند در این مسئله سهیم هستند و ما هر چه به این مردم خدمت کنیم کم است. امیدواریم ما بتوانیم پیرو راه مردم باشیم.
وی افزود: اشتغال جوانان از مهمترین مسائل است و همانطور که قول دادم در زمینه کارورزی حتما اقدام میکنم و همه آنها را یا قبل از ۱۰۰ روز و یا بعد از ۱۰۰ روز شروع میکنم و امیدوارم حرکت خوبی در زمینه اشتغال جوانان به وجود بیاوریم. خیلی مهم است که بر اشتغال بیافزاییم و آنچه در برنامه ۵ ساله تحت عنوان ۹۹۵ هزار شغل آمده محقق کنیم.
رئیس دولت یازدهم خاطرنشان کرد: علاوه بر اشتغال، مسکن، ازدواج و آزادیهای اجتماعی نیز از دیگر مشکلات جوانان است که امیدوارم در این زمینه اقدام کنیم.
روحانی درباره اینکه مکانیزم وی برای عوض کردن چهره ایران از آنچه به عنوان هسته تروریسم معرفی شده چیست، گفت: از ابتدای دولت یازدهم که کار را شروع کردیم، اعلام کردیم جهانی عاری از خشونت میخواهیم و مورد پذیرش قرار گرفت و گفتیم خشونت و افراط از آفات منطقه و جهان است و راهی جز اعتدال وجود ندارد.
وی با بیان اینکه دوران دخالت در امور داخلی کشورها عوض شده و زمان جنگ و پول دادن به تروریست پایان یافته، گفت: دیدیم که در چند سال گذشته تروریسم در مسیر اضمحلال قرار گرفته و همه متوجه شدند راه اصلی راه وحدت در برابر تروریسم است و چهره ایران در جهان نمایان است. ما گفتیم دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم و آژانس هم این را تایید کرد. چهره جمهوری اسلامی ایران چهره مبارزه با تروریسم است و این را با همکاری کشورهای منطقه و علاقمند به مبارزه با تروریسم ادامه خواهیم داد.
رئیسجمهور درباره فروش چند ده میلیاردی اسلحه توسط ترامپ به عربستان سعودی و اقدام متقابل ایران، اظهار داشت: آمریکا قبلا هم صد میلیارد در دوران جنگ به عربستان سلاح داده بود و ۹۷ میلیارد به صدام کمک کرده بود و از این تجربهها زیاد دارد و نتیجه آن دوران را دید. الان هم از پول ملت عربستان به جیب آمریکاییها میریزد.
روحانی افزود: ما سلاح نمیخریم، بلکه میسازیم و قدرت ساخت سلاح را هم داریم، بنابراین مشکلی در این زمینه نداریم. عربستان از این سلاحها نمیتواند استفاده کند و دوباره به سراغ مستشاران آمریکایی خواهد رفت. من خطابم به کشورهای منطقه و عربستان این است که مردم عربستان دوست و همسایه ما هستند و امیدواریم دولت عربستان هم راه صحیح را انتخاب کند.
وی با بیان اینکه راه قدرت در سلاح نیست، گفت: قدرت با حضور مردم پای صندوقهای رای به دست میآید. ترامپ زمانی به منطقه ما آمد که حضور ۴۵ میلیونی مردم ایران را دید، اما به کشوری رفته که هیچ مفهومی از انتخابات ندارند و هیچگاه صندوق آراء را ندیدهاند. امیدوارم اقتدار حاکمان موروثی نباشد.
رئیسجمهور در پاسخ به این سوال که جواب شما به این جمله ترامپ که گفته برنامه موشکی ایران باید جمع شود، چیست؟ گفت: قرار ما با آنها این نیست که دنبال رویاهایشان باشند. مردم ایران برای دفاع از خودشان از کسی سوال نمیپرسند و اجازه نمیگیرند. سلاحهای ما برای صلح است. اگر ایران سلاح و موشک نداشته باشد، ممکن است برخی دچار اشتباه محاسباتی شوند و منطقه را به جنگ بکشانند. موشک برای صلح است، نه تهاجم، مقامات آمریکایی بدانند هر زمان نیاز به تست موشک باشد، ما تست میکنیم و منتظر اجازه آنها نخواهیم بود.
وی با اشاره به سند برجام و ۲۲۳۱ اظهار داشت: ما ۲۲۳۱ را پذیرفتیم تا قدرت دفاعیمان را افزایش دهیم و من ترامپ را ارجاع میدهم تا ۲۲۳۱ را بخواند.
روحانی درباره شعار تعامل سازنده با جهان، خاطرنشان داد: در دولت یازدهم وعده دادم همه تلاشم را میکنم تا دیوار تحریم بریزد، اما دولتهایی که طرف تعهد ما هستند برخی خوب و برخی حداقلی عمل کردند. نسبت به مابقی تحریمها اگر خواست ملت ایران چنین باشد، امکان قدرت این کار خواهد بود. این کار سخت است، اما شدنی است.
رئیسجمهور با بیان اینکه تحریم کاری غلط و ظالمانه و خلاف اصول زندگی جوامع بشری است، گفت: ما تحریم را نادرست میدانیم و در برابر عمل غلط و نادرست ایستادهایم. دولت دوازدهم آمادگی دارد و امیدواریم شرایط برای برداشتن سایر تحریمها آماده شود.
وی درباره شعارهایش درباره آزادیهای سیاسی و اجتماعی و مخالفت برخی با شعارهای وی، گفت: مخالفان باید باشند، ما به آنها نیاز داریم، در جامعه ما افکار واحد نیست، ما ۸۰ میلیون جمعیت هستیم، برخی مسائل جزو فرهنگ، دین و قانون اساسی است، اما یک سری نظرات واحد نیست.
وی افزود: انتخابات برای این است که در ۴ سال آینده چه راهی را قبول کردیم، بحث ۲۴ میلیون که به من رای دادند نیست، بلکه بحث اکثریت قاطع ایران است، همانطور که من امروز رئیسجمهور همه مردم هستم، اما باید مبنا رای اکثریت جامعه باشد و به منافع اقلیت هم توجه شود، ولی اداره کشور بر مبنای نظر اکثریتی است که رای دادهاند.
به گزارش تسنیم، حجتالاسلام روحانی در ادامه این نشستخبری در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر که پرسید، شما عنوان کردهاید دولت دوازدهم باید کارآمدتر از دولت یازدهم باشد، برای تحقق این هدف مهم چه تغییری در کابینه خواهید داشت؟ گفت: ما نیازمند نیروی جوانتری برای اداره کشور هستیم. در دولت یازدهم در شرایطی بودیم که البته تعبیر بحران برای آن خیلی درست نیست، اما در شرایط سختی قرار داشتیم که تحریم، مشکلات، رشد منفی اقتصاد، خالی بودن خزانه و انبارها را شاهد بودیم و شرایط خاصی داشتیم.
وی افزود: در دولت یازدهم نیاز بود که از همه تجربه مدیریت کشور استفاده کنیم. به ملت ایران میگویم که برخی از وزرایی که بنده در دولت یازدهم با آنها کار کردم، بارها خواهش کردند و خودشان میگفتند که سن ما اجازه نمیدهد و نمیتوانیم و مسئولیت را به شخص دیگری واگذار کنید، اما بنده به دلیل تجربه ارزشمندی که داشتند، میدانستم اینها در این شرایط حساس باید کار را به عهده بگیرند، آنها را به کار گرفتم، اما الان شرایط تغییر کرده است.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه معتقدم نه تنها سن دولت، بلکه سن مدیریت در کشور باید کاهش پیدا کند، اظهار داشت: به سازمان اداری و استخدامی چند ماه پیش دستور دادم که در این زمینه کار کند، برای اینکه بتوانیم سن مدیریت را ۵ سال کاهش دهیم، برنامهریزیهای لازم را انجام دادیم. طرحی را برای استخدام جوانان نخبه در همه وزارتخانهها در سطح مشاوران وزرا در نظر گرفتهایم تا بتوانند در آینده مسئولیت را بر عهده بگیرند.
حجتالاسلام روحانی اضافه کرد: روز گذشته هم در اولین جلسه هیئت دولت پس از انتخابات به همه وزرا و معاونان توصیه کردم که جوانان و بانوان را به کار بگیرند. انشاءالله امیدوارم با نیروی جوان و فعال و با حضور همه ملت در سراسر کشور بتوانیم هم دولت کارآمدتر و هم حرکت پرشتابتری به سمت اهداف ملی داشته باشیم و امیدوارم در دولت بعدی کم اشتباهتر باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر که پرسید بنابراین با این توضیحات کابینه دوازدهم جوان خواهد بود؟ گفت: انشاءالله یک کم جوانتر خواهد بود.
رئیسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری ایرنا که پرسید برخی با اظهارنظرهای خود به دنبال این هستند که سطح مطالبات از دولت دوازدهم را افزایش دهند و عدهای نیز مدعی هستند که باید برنامه کاندیداهایی که در ایام انتخابات وعدهها و برنامههایی داشتند، باید در دولت دوازدهم اجرایی شود، ارزیابی شما از این مطالب چیست؟ گفت: تلاش میکنم وعدههایی را که دادم، عملی کنم که اولویت نیز با همین وعدههاست.
روحانی اضافه کرد: اینکه برنامههای بنده در اولویت دولت دوازدهم است، معنایش این نیست که ما از نظرات کاندیداهای دیگر و یا احزاب و گروههای دیگر استفاده نکنیم، ما باید همه نظرات را مرور کنیم و حتماً در میان حرفهای آنها مطالبی است که باید از آن بهرهبرداری کنیم، به هر حال آنها هم جمعی بودند که برای آینده کشور فکر کردهاند. از سایر کاندیداها اگر برنامهای داشتهاند و ارائه کردند، استفاده میکنیم.
وی تصریح کرد: بنده خواهش میکنم همه مردم و احزاب به کشور خودشان کمک کنند و اصلا به این فکر نکنیم که چه کسی انتخاب شده است، واقعاً فرد را به عنوان منتخب ملت در نظر بگیریم و نه به عنوان حسن روحانی, همه به منتخب ملت ایران و دولت آینده کمک کنیم و دست به دست هم دهیم تا بتوانیم کشورمان را سر زندهتر،آبادتر و با نشاطتر کنیم. نشاط نه با انقلاب و نه با دین و نه با منافع ملی مخالف است، از همه احزاب، گروهها و تفکرها میخواهم بگذارید مردم ما با نشاط باشند.
رئیسجمهور در ادامه اظهار داشت: همین طور که در یک هفته اخیر با مردم رفتار کردیم، در این ۴ سال هم همینطور رفتار کنیم. ما در این هفته با مردم برای این رفتار خوش داشتیم که همه پای صندوق آراء بیایند و درست هم هست، زیرا صندوق آراء سرنوشت و منافع ملی است، همین مردم باید کشور و آینده مملکت را درست کنند. همین طور با مردم رفتار کنیم و به آنها احترام بگذاریم، مردم مراقب دین، کشور، اخلاق، خانوادهشان هستند، مردم ما دلسوزند؛ مردم را باور کنیم.
به گزارش تسنیم، حجتالاسلام روحانی در ادامه نشستخبری در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه تلویزیونی NTN 24 کشور ونزوئلا که پرسید دولت شما خلاف دولت قبلی در زمینه تجاری و اقتصادی سعی کرد روابط اقتصادیاش را با کشورهای آمریکای لاتین توسعه دهد. میخواستم بدانم مکانیزم و راهکارهایتان برای عملی کردن این توسعه روابط چیست؟ و با توجه به اعتراضات رو به گسترش ونزوئلا که همسو و متحد شماست, چه مواضعی به عنوان رئیسجمهور اعتدالگرا دارید و آیا تاکنون موفق به مذاکره با آقای مادورو درباره این بحران سیاسی شدهاید؟ گفت: در زمینه مسائل اقتصادی ما میخواهیم با همه کشورهای مختلف براساس منافع متقابل کار کنیم، ما با آمریکای لاتین هم کار میکنیم.
وی با اشاره به سفر خودش و وزرای اقتصادی و خارجه دولت یازدهم به کشور ونزوئلا اظهار داشت: در این سفرها متوجه شدهایم که منطقه آمریکای لاتین پتانسیل بسیار ارزشمندی دارد و مردم بسیار خوبی در آن زندگی میکنند که از استعدادهای بسیار فراوانی از لحاظ اقتصادی برخوردار است که ما باید از این استعدادها استفاده کنیم و برنامههای خود را ادامه دهیم.
رئیسجمهور اضافه کرد: اینکه در ونزوئلا عدهای با روابط دو کشور ایران و ونزوئلا موافق و یا مخالف هستند، در همه کشورها همینطور است و تصمیمگیر ملت هستند، همه حرف ما در دنیا و منطقه نیز همین است. نظر ما در سوریه، عراق و یمن نیز همین است؛ ما میگوییم نباید راجع به ملتهای منطقه تصمیم بگیریم، بگذارید ملتهای منطقه خودشان برای خودشان تصمیم بگیرند. هر چه خواست اکثریت قاطع مردم باشد، به طور طبیعی اساس مردمسالاری و دموکراسی بر این مبناست و دولت ونزوئلا هم یک دولت استثناء از این مسئله نخواهد بود.
روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه سیاستروز که پرسید با توجه به اینکه شما حقوقدان هستید و حکم بر هم زدن نظم و امنیت کشور و خسارت مادی و معنوی به کشور را میدانید، چرا یک بار به طور شفاف درباره حصر صحبت نمیکنید؟ اظهار داشت: کشور دارای چارچوب و مقررات است و ما همه باید در پی اجرای مقررات در کشور باشیم، قوای قضائیه، مجریه و مقننه مسئولیتهایی را دارند، ما در چارچوب قانون اساسی حرکت میکنیم.
وی با بیان اینکه بنده نسبت به حقوق تک تک شهروندان ایرانی بدون استثناء مسئول هستم، تاکید کرد: بنده حتی نسبت به حقوق ایرانیان خارج از کشور نیز مسئول هستم، هر جا ببینم و احساس کنم که حق یک ایرانی در داخل و خارج مورد تعرض قرار گرفته و یا اجحافی شده، در حد توان خودم از آن دفاع میکنم؛ در مواردی که مربوط به قوه قضائیه نیز میشود از طریق وزیر دادگستری و یا از طریق مکاتبه مستقیم با دستگاه قضایی و یا از طریق جلسات قوای سهگانه که روسای سهگانه دارند، دنبال میکنم و دنبال خواهم کرد.
رئیسجمهور ادامه داد: یکی از اهداف ما در دولت دوازدهم اجرای منشور حقوق شهروندی است و همه باید دست به دست هم دهیم که حقوق شهروندی را به خوبی اجرا کنیم و در این زمینه حق همه مردم برای ما حائز اهمیت است.
روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری پانا که پرسید با توجه به دغدغههای مقام معظم رهبری درباره سند ۲۰۳۰، برای رفع این دغدغهها چه برنامههایی دارید و هجمههای گستردهای هم به آموزش و پرورش در ایام تبلیغات توسط جریان مقابل صورت گرفت، چه برنامهای برای تقویت آموزش و پرورش و بحث تعلیم و تربیت دارید؟ گفت: وزرای ما (امورخارجه، علوم و آموزش و پرورش) نامهای خدمت مقام معظم رهبری نوشتند و به طور مفصل مسئله ۲۰۳۰ را توضیح دادند که جمهوری اسلامی ایران تحفظ خود را در این زمینه حفظ و اعلام کرده و گفته که اگر چیزی خلاف فرهنگ ملی، اسلام و مقررات کشور و ارزشهای ملی باشد، ما توجهی به آن نخواهیم کرد.
وی افزود: ظاهراً گزارشهایی خدمت مقام معظم رهبری داده بودند که ایشان را نگران کردند و بنده در سخنرانیهایم به ایشان اطمینان دادم و الان هم به همه ملت ایران اطمینان میدهم که نه تنها در بحث سند ۲۰۳۰ بلکه هر چه در دنیا به عنوان مقررات بینالمللی وجود دارد، آنچه که نیازمند تصویب مجلس باشد، آن را به مجلس میبریم، آنچه که نیازمند تصویب نباشد را نیز طبق اسناد بالادستی اقدام میکنیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: فرهنگ و آموزش و پرورش برای ما بسیار مهم است، بحث یک نفر یا دو نفر نیست، ۱۱ میلیون نفر جمعیت آموزش میبینند که باید به آنها توجه کنیم، بنابراین همه توان خود را به کار خواهیم گرفت. بسیاری از آنهایی که در انتخابات سوء استفاده کردند، بنده گفتم که هر چه به شخص من تهمت زدند، میگذرم. باید از غیبت و تهمت دیگران بگذریم، اما نسبت به ۲۰۳۰ نمیگذرم، به خاطر اینکه به معلمان و آموزش و پرورش و دین اسلام توهین کردند.
روحانی افزود: به شهرهای کوچک و بزرگ رفتند و در همه خانهها اعلامیه پخش کردند و دروغ گفتند، البته میدانم طلبهها خوب هستند و من در حوزه زندگی کردم و بزرگ شدم، اما عدهای طلبههای عزیز ما را تحریک کردند و آنها را به عنوان رسالت اسلام به روستاها فرستادند و بلندگو دستشان دادند و در روستاها تبلیغ کردند و گفتند به این دولت رای ندهید، دین شما از دست میرود. کار زشتی کردند، خدا از گناهانشان بگذرد و مردم هم از گناهشان بگذرند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جهان صنعت که پرسید برخی از مدیران دولت از سایه سنگین نهادهای فراقانونی در حوزه اقتصادی کشور انتقاد دارند، چه مشکلی وجود دارد که دولت در برخورد با این عناصر و نهادها و یا حداقل معرفی آنها به ملت پرهیز میکند؟ گفت: ما ۲ کار اساسی را باید انجام دهیم که تاکنون راهمان کامل نبوده، اقتصاد را باید به مردم بدهیم، البته معتقدم فرهنگ و مسائل اجتماعی را نیز به مردم واگذار کنیم و دولت وظایف قانونی خودش را انجام دهد، مردم همه جا بهتر از دولت و بخشهای خصولتی عمل میکنند.
رئیسجمهور اضافه کرد: باید شرکتها و بخشهای اقتصادی را در رقابت آزاد قرار دهیم و به مردم واگذار کنیم. در این دولت باید این تلاش مضاعف شود.
روحانی ادامه داد: باید همه چیز شفاف شود، اگر به عنوان مثال من مالیات میدهم و یا نمیدهم، باید مشخص شود و به مردم بگویم که چرا مالیات نمیدهم، اگر به عنوان یک شرکت عمومی غیردولتی هستم، باید مشخص شود که میزان درآمدها و مالیاتها چگونه است. باید اقتصاد را رها کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم. شرکتها را شفاف کنند و به مردم گزارش دهند.
وی با بیان اینکه درباره برخی دستمزدها و حقوقها در زمان انتخابات بساط درست کردند، اظهار داشت: ما از این امر استقبال کردیم و کار بسیار خوبی بود که از گذشته مانده بود و ما آن را رفع کردیم. همه پولی که میگفتند غیرمنصفانه است، در مجموع ۲۳ میلیارد تومان بود که ما آن را برگرداندیم، اما یک جایی باید میگفتیم که این نهادهای عمومی غیردولتی و خصولتیها حقوقها و دستمزدهایشان چقدر بوده و چه کار کردهاند، بنده بسیاری از حرفها را در این ۴ سال نگفتم و در دوره انتخابات هم نگفتم و نخواهم گفت که به خاطر آرامش جامعه است تا بتوانیم کشور را پیش ببریم.
رئیسجمهور تصریح کرد: خواهش میکنم همه ما به خاطر دین و کشورمان و ملت، همه چیز را شفاف اعلام کنیم، در این زمینه شفافیت یک اصل است و انشاءالله لوایحی را در این زمینه به مجلس ارسال خواهیم کرد.
روحانی در پاسخ به سوالی درباره برقراری ثبات در منطقه از سوی جمهوری اسلامی ایران و نحوه مبارزه با تروریسم، گفت: ما تا آخر به این راه ادامه میدهیم.
وی با بیان اینکه تروریسم یک معضل بسیار بزرگ در منطقه است، ادامه داد: اولین ملتی که در منطقه به جز فلسطین گرفتار تروریسم شد، ملت ایران بود که بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر از مردم بیگناه ما کشته شدند.
رئیسجمهور با بیان اینکه هیچ کشوری مثل ما تجربه مبارزه با تروریسم را ندارد، اظهار داشت: به همین دلیل است که تروریستها به سمت کشور ما نمیآیند، البته مردم ما هم هوشیار هستند.
روحانی با اشاره به نحوه برخورد با آمریکا در دولت یازدهم و همچنین در بحث انتقاد از واردات کالاهای چینی به کشور، گفت: سیاست ما تعامل با جهان است و همه میدانند راه پیشرفت برای جهان در سایه صلح و امنیت حاصل میشود.
وی تصریح کرد: ما با ملت آمریکا مشکلی نداریم و تنها با سیاست دولت آنها مشکل داریم. آمریکاییها خود مشکلات را شروع کردند، حتی آنها در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی سفارتخانهشان در کشور ما دایر بود و آنها بودند که با ملت ایران دشمنی کردند.
رئیسجمهور افزود: امیدواریم آمریکاییها راهی را انتخاب کنند که به نفع خود و جهانیان باشد و دست از خشونت علیه مردم جهان و ایران بردارند.
روحانی با اشاره به واردات کالاهای چینی به ایران، ادامه داد: ما با دولت چین روابط خوبی داشته و داریم، اما گاهی کالای کم کیفیت مردم را آزار میدهد و مردم دوست دارند کالاهای با کیفیت مصرف کنند.
وی تصریح کرد: البته با تولید ملی میتوانیم از این موضوع رهایی یابیم و قطعا در آینده روابط ما با چین راهبردیتر و استراتژیکتر میشود.
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی درباره اینکه شما در وعدههای انتخاباتی خود اعلام کردید به دنبال ارتقاء معیشت ۱۰ میلیون نفر تا سال ۱۳۹۹ هستید و چه راهکارهایی برای این موضوع دارید؟ اظهار داشت: از سال گذشته در دولت که در اثر فروش نفت پس از اجرای برجام بود، این بحث را شروع کردیم، البته ما به دنبال بالا بردن دریافتیهای دهکهای پایین جامعه هستیم تا وضعیتشان بهبود یابد.
روحانی ادامه داد: البته در دولت یازدهم دریافتیهای دهکهای پایین بیش از ۳ برابر شده و قول ما این است که تا پایان دولت این دریافتیها ۵ برابر شود.
وی با اشاره به روابط ایران و آذربایجان در سالهای گذشته و در آینده گفت: آذربایجان یکی از همسایگان بسیار خوب ماست. ما روابط خوبی از آغاز استقلال این کشور داشتهایم و در دولت یازدهم هم همفکری خوبی با الهام علیاف داشتهایم.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه در دولت یازدهم روابط با آذربایجان را از دو جانبه گذراندهایم و سه جانبه کردهایم، افزود: در چند وقت اخیر جلسهای میان رئیسجمهور روسیه، ایران و آذربایجان برگزار شد که اجلاس بعدی هم در تهران خواهد بود.
روحانی اظهار داشت: بحث حمل و نقل و گذر خط راهآهن ایران به سمت اروپا از آذربایجان، از کارهایی است که آغاز کردهایم و در آینده نزدیک به نتیجه خواهیم رسید و در آینده روابط ما با آذربایجان راهبردیتر خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در مناظرهها بحثهایی مطرح شد که احتمال پیگرد قضایی در آن وجود داشت. آیا شما این موضوعات را پیگیری خواهید کرد یا خیر؟ گفت: در مناظرههای انتخاباتی بحثهایی مطرح شد که بنده اعلام کردم، تهمت است. بنده قضاوت را به مردم واگذار کردم. بهترین قاضی بعد از خداوند، وجدان عمومی است و فعلا قصدی برای شکایت ندارم.
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی درباره اینکه برنامه شما برای فرهنگ به ویژه موسیقی در دولت دوازدهم چیست و آیا وزیری از بدنه هنرمندان انتخاب میکنید که سیاسی و امنیتی نباشد؟ گفت: یکی از آثار انتخابات این بود که برخی با موسیقی صلح کردند، البته ما موسیقی سطح پایین را نمیپسندیم، اگرچه برخی گفتند این موسیقی نیز بد نیست!
روحانی افزود: موسیقی، فرهنگ و تئاتر برای مردم ایران است، چون آنها فرهنگ دوست هستند و حتما در دولت دوازدهم از اصحاب فرهنگ حمایت بیشتری میکنیم، اگرچه در دولت یازدهم نیز اینگونه بود و فضا بهتر شده بود.
وی در پاسخ به سوالی درباره برنامههای دولت دوازدهم در حوزه زنان، گفت: در دولت یازدهم تلاشهایی در جهت اشتغال جوانان و فرصت اشتغال برای خانمها داشتیم.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه خانمها در ۴۰ سال گذشته بسیاری از فضاها را تصرف کردند که میتوان به حوزه علم و دانش اشاره کرد، ادامه داد: پیش از دولت یازدهم ۸۶۰ هزار خانم شغل خود را از دست دادند، اما در دولت یازدهم خانمها ۷۵۰ هزار شغل به دست آوردند که نشان میداد ما در این حوزه به وظیفه خود عمل کردیم.
رئیسجمهور در پاسخ به این پرسش که رویکرد شما در هماهنگی با کشورهای منطقه برای مبارزه با تروریسم و همچنین مسئله سوریه چیست؟ گفت: ما از ابتدای دولت یازدهم که فعالیت خود را آغاز کردیم، گفتیم که راهحل مسئله سوریه نظامی نیست و در این زمینه قدمهای خوبی برداشتیم. امروز ایران، ترکیه و روسیه با هم همکاری و تلاش میکنند و ایجاد آرامش و آتشبس و مبارزه با داعش میتوانیم فضایی ایجاد کنیم که مردم سوریه برای آینده خودشان تصمیمگیر باشند. ایران هم برای صلح و ثبات سوریه تلاش خودش را خواهد کرد.
روحانی درباره وجود محدودیتهای بانکی از زمان اجرای برجام و همچنین برنامه وی برای وادار کردن آمریکا برای اجرای مفاد برجام، گفت: اگر یکی از کشورهای ۵+۱ که آمریکاست بخواهد تخلف کند، پاسخ این تخلف را خو اهیم داد. خوشبختانه آمریکاییها در روزهای اخیر موقتا تحریمها را لغو کردند و اگر این کار را نمیکردند، نقض برجام بود.
وی افزود: تحریمهایی که مربوط به هستهای بوده، برداشته شده و در مسائل بانکی هم مشکلاتی داشتیم که مسیر حل آنها را ادامه میدهیم. در برخی مسائل به مطلوب خودمان نرسیدیم که سعی میکنیم آن را انجام دهیم و درباره سایر تحریمهای غیرهستهای نیز اگر خواست ملت و رهبری باشد در این زمینه تلاش میکنیم.
رئیسجمهور درباره پیام تبریک کشورهای عربی به انتخاب مجدد وی و برنامه او برای افزایش روابط، اظهار داشت: خواست ما توسعه روابط است. ما میخواهیم دولت بحرین به افکارعمومی احترام بگذارد و ثبات به آنجا برگردد. رفتاری که عمان با ما دارد و موضعگیریهای وی، رفتار بهتری است و از بقیه کشورها میخواهیم همین راه را انتخاب کنند و در این راستا باید منافع منطقه را در نظر گرفت.
روحانی با اشاره به اینکه آمادگی داریم با کشورهای عرب منطقه رابطه بهتری داشته باشیم، گفت: ایران کشوری نیست که با یک جمله تحریک شود و بدون ایران منطقه به ثبات نخواهد رسید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰